Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно firmware-от им дава можност на комресорот и надворешниот вентилатор да работат со повеќе вртежи на температура околу -15, а ги лимитира вртежите на "нормални" температури за да постигне повисока класа ефикасност.
Se slagam deka edno od moznite objasnuvanja e ova na @PinkyTheGreat
Problemot e sto kompresorot sto e naveden po servisnite ne e nitu twin nitu pak Sanyo kako sto e vo klimata na srbinot ili pojakite modeli na Fujitsu koi modeli za CUDO na -15 davaat pomalku toplina od onaa na -7 (Bivalentnata):cautious:
p.s Gratis TIP-informacija...ASM89D10*** kaj 07 i 09LLCC tezi samo 6.0kg dodeka ASM98D10*** kompresorot kaj 12LLCC so edvaj 1cc3 povekje od onoj kaj 07 i 09verzijata tezi ogromni 2,9kg povekje (potocno 8,9kg) ;)
ASM serijata e Single Rotary Inverter kompresor na R410, so kubikaza (Displacement) od 9.8cc3 ili negde 1000btu=2.9KW na ladenje.
ASMGMCC.jpg ASMGMCC2.jpg

.logicno mi e da mislam deka ova mnogu poslabo kompresorce so 2,9KW i toj podatok SEER e na ladenje izmereno nema takva (rezervna) mokj za da go cuva kapacitetot i da go upotrebi na poniski T.
Konkretno, povodot da gi analiziram podatocite na EVent za LLCC mi se pojavi od ovoj post objaven avgust 2015ta na srpskiot elitemadzone forumot so podatoci mnogu porazlicni od onie sto denes moze da se najdat vo servisnovo. Za istoto se zaprasal i nekoj Twins87...pa se zaprasav i jas ;)
Znaci OVA
EliteFuji1.jpg
E promeneto vo ova
EliteFuji2.jpg
Vtorovo go ima vo ova servisno...no mene me interesira sto e so prvive podatoci:cautious:
odnosno dali klimava e skroz smeneta za 1godina ili pak ovaa vtorava e za tamu nekoj Nordiski pazar dodeka ovaa prvata so 1,72Kw na -15C e onaa za nas Balkanci ;)[DOUBLEPOST=1481059452][/DOUBLEPOST]
@Strelec ova drugarceto sto barase twin-rotary kompresor vo klimata ja ima kupeno ama go nema da kazi sto e kako e
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-708#post-7882307
Ke dojdeme i do toj moment ;)

Последно уредено:
И јас го гледав вечерва, под силни импресии. Најдобриот на Денис, дефинитивно. Музиката на
Jóhann Jóhannsson :place::place:

Иначе има неколку емотивни моменти, за момент ме потсети на Interstellar. Во секој случај маестрално направено.

2016 фајнест засега:

I Daniel Blake
Arrival
Captain Fantastic
The Pearl Button
The Handmaiden

И јас го гледав вечерва, под силни импресии. Најдобриот на Денис, дефинитивно. Музиката на
Jóhann Jóhannsson :place::place:

Иначе има неколку емотивни моменти, за момент ме потсети на Interstellar. Во секој случај маестрално направено.

2016 фајнест засега:

I Daniel Blake
Arrival
Captain Fantastic
The Pearl Button
The Handmaiden
Hunt for the Wilderpeople не ти се допадна или го немаш уште гледано?

Најдобри:
Hunt for the Wilderpeople
The Handmaiden
Everybody Wants Some
Captain Fantastic
10 Cloverfield Lane

Најлоши:
Ghostbusters 2
A Hologram for the King
Independance Day: Resurgence
The Legend of Tarzan
Pride and Prejudice and Zombies

Arrival не ми е гледан сеуште :S

утрово првпат инвертерот престана да ми дува, испаднав надовр пушев цигара кога гледам и од компресорот пареа излегува, отидов да видам не беше нишо запалено туку кондензирање беше и водена пареа. исклучив се и си дојдов на работа. е сега, дали е ова нормално бидејки до сега може и се случувало ама никогаш не сум забележал. исто така инвертеров не го гасам никогаш ама буквално никогаш навечер само кога спијам или кога сум на работа ја намалувам темп. и вентилаторите ама гасење никогаш.

Drugari imam golema dilema sto klima da zemam pa bi ve prasal za mislenje, da gream okolu 35 kvadrati bez spalna i kupatilo so ne bas jaka izolacija ovaa godina se nadevam narednata so 10 stiropor. Se mislam i za varijanta lomo3,5 35000den. Vivax aeri 3,5 30000 den. Ili ako ne zadovoluvaat ovie vivax aeri 5,5 43000denari ovaa nekako mi izlevuva od ramkite na budzetot. Mislam deka podobro 3,5 vo dnevna i ponataka uste edna pomala vo spalna i zavrsena rabota.

Здраво, имам клима-инвертер 2.5 Беко.
Кога почна зимава два три пати ја пуштав и се добро си работеше, после некое време не ја користев, па сега кога залади пак, проблемот е што сега воопшто не дува топло.

Ладно си дува се нормално, ама топло не. Ја оставав по 20-30 минути да видам дали ќе се оправи, ама ништо...Само од време на време ке испушти воздух еднократно и толку е.

Исто така, кога работи нормално се нормално си светат степените и мод-от горе на климата, а сега кога не работи, степени трепкаат постојано...

Дали имал некој нешто слично со иста/слична клима? Што може да е?

Здраво, имам клима-инвертер 2.5 Беко.
Кога почна зимава два три пати ја пуштав и се добро си работеше, после некое време не ја користев, па сега кога залади пак, проблемот е што сега воопшто не дува топло.

Ладно си дува се нормално, ама топло не. Ја оставав по 20-30 минути да видам дали ќе се оправи, ама ништо...Само од време на време ке испушти воздух еднократно и толку е.

Исто така, кога работи нормално се нормално си светат степените и мод-от горе на климата, а сега кога не работи, степени трепкаат постојано...

Дали имал некој нешто слично со иста/слична клима? Што може да е?
Probaj da ja iskljucis od napon, utikacot od struja izvadi go, pocekaj 5min i pak vkluci ja i vidi dali ke ima promena. I zasto ne se javis kaj pretstavnikot na Beko ili tamu kaj sto si ja kupil klimata, potocno kaj onie sto ti ja izdale garancijata?[DOUBLEPOST=1481149075][/DOUBLEPOST]
Drugari imam golema dilema sto klima da zemam pa bi ve prasal za mislenje, da gream okolu 35 kvadrati bez spalna i kupatilo so ne bas jaka izolacija ovaa godina se nadevam narednata so 10 stiropor. Se mislam i za varijanta lomo3,5 35000den. Vivax aeri 3,5 30000 den. Ili ako ne zadovoluvaat ovie vivax aeri 5,5 43000denari ovaa nekako mi izlevuva od ramkite na budzetot. Mislam deka podobro 3,5 vo dnevna i ponataka uste edna pomala vo spalna i zavrsena rabota.
Toa sto si go videl e krajot na Defrost ciklusot i e najnormalna pojava vo zima pri greenje....se otopuva mrazot na isparuvacot na nadvoresnata edinica i koga ke se istopi celoto se vklucuva ventilatorot za da go isusi izmenuvacot....koga se vklucuva ventilatorot izduvava kako magla ili cad no toa e samo parea, nisto strasno iako strasno mozebi ti izgledalo kako za prvpat...ke se naviknes normalna pojava e, sto poretko gi gledas toa podobro.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ми се одеше на Кејт Бекинсејл во кино да ја испоштовам, ама гледам слаба стартна оцена, а и за 90 минути да им давам 300денари, ај не.

Секој дел како што излегува е послаб и послаб. Така ќе биде/е и во случајов. Стартна 6.3, значи накај 5.5 ќе отиде реално :(. Ама и 3.0 да му е оцена ради Кејт ќе го испоштувам пак бе!
giphy.gif

movie-horror-exclusive-NDvEjm4m4j3NK
Мене искрено оној со Ликаните ми беше најслаб. :)
За срцка, срцка си е Кате во костимчето, ама Блејд ми е најмадафака од сите вамп ловци. :D
Ни Мила не може со него.

Мене искрено оној со Ликаните ми беше најслаб. :)
За срцка, срцка си е Кате во костимчето, ама Блејд ми е најмадафака од сите вамп ловци. :D
Ни Мила не може со него.

тука некаде се со Van Helsing

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom