Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сокот од портокал е најбитен. Забележете, во 99% од филмовите пијаат сок од портокал. Како бе еднаш не си рекоа да пијаат од јаболко бистар пример, или шо знам аронија нешто, боровница?
Surprise. :D

Интересно функционира темава, на прашања од лаици (како јас на пример) ретко кој одговара, секој си тера своја дискусија (реклама) и си го фура филмот... ама ајде ќе си пробам среќата пак.

Дневна од 30-35м2 и соба од 10м2.

Во дневната во моментов имам Gree клима (во атачмент спецификација за истата).

Сега имам прилика за Вивакс Аери 12ка...

Дали да ја монтирам виваксот во дневна, а gree-то да ја демонтирам и ставам во собата од 10ина м2?

Појака е виваксот до толкку за да осетам разлика?

Фала на одговор :)
Vivax Aeri e entry model, obicna kapilarka preceneta za parite.
Realna cena bi trebala da e okolu 22000-23000, ni denar poveke.

Во случајов има поента зошто е од јаболко - за да личи на виски.
Ако го немаше тој услов, најверојатно ќе беше од помаранџа.
Во секој случај е истиот проблем - сок од јаболко личи на виски, ако го ставиш во сцената треба и да објасниш. Сок од портокал е сок од портокал.

Го гледав вчера Walk the Line. Иако има само 7.8 на имдб и 3.8 на LB, за мене беше фантастичен филм. Феникс и Рис Витерспун беа совршена комбинација. Филмов претпоставувам е 99% вистинската приказна за Џони Кеш бидејќи се води по неговата книга.

Музиката ми направи многу кејф, поготово со дуетот на Time's Wastin. Интересно е дека и двајцата ги научиле инструментите и гласот е нивен, без монтажа. Плус Џони го има одобрено Феникс да го глуми бидејќи му се допаднал како глумел во Гладијатор. Истото важи и за Рис, одобрена била да ја глуми од Џун Картер.
Гледам на повеќето не ви е гледан. Топла препорака, уживав цели 2 часа.

9/10

Би го частел кафана ликот чиј омилен режисер е Френцис Форд Копола.
За Копола, можда ќе треба поголема частенка да праиш. Верувам дека има многумина на кои им е омилен режисер.

сам себе ќе се частиш ли?
Со задоволство. Ако барем малце ми се засвиѓаше некој негов филм а тоа да не е Кум.
За Копола, можда ќе треба поголема частенка да праиш. Верувам дека има многумина на кои им е омилен режисер.
Со задоволство. Само нека се пријават прво и да ми објаснат како тоа уживаат да им биде досадно.

Ама Апокалипса А УУУУУУУ рак фатив доека го глеав тоа апсолутно неправење ништо.
Од Апокалипса ако си фатил рак, Full Metal Jacket на Кјубрик да го гледаш се кладам дека 2 пати побрзо ќе фатиш. :pos: Си го гледал?

Од Апокалипса ако си фатил рак, Full Metal Jacket на Кјубрик да го гледаш се кладам дека 2 пати побрзо ќе фатиш. :pos: Си го гледал?
Најглупиот филм во историјата на светот. Сида се фаќа од него. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom