Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Баш ме интересира Давор со кој крај го гледаше филмот :)

Има некој од филмаџииве што му се свиѓа филмот Батерфлај ефект?Искрено мене тапа ми е.

Бај д веј,да ми предложите некоја добра комедија,зошто со драми и трилери веќе се заморив.

Добра комедија која последна ми текнува е Get him to the greek.Стварно добра комедија:)

Мене ми се допадна Батерфлај ефект, (зборувам за првиот дел). Речиси сите што ги знам не го сакаат зашто нема сосем дефиниран крај, заради отворените можности во филмот, но во тоа е неговата убавина. Баш уживав додека го гледав, не е ужасно замрсен за на крајот човек да констатира дека ниту сценаристот не знаел што сака.

+1 филмот е уникатен и според мене еден од најдобрите од mindfuck (интелегентни филмови) категоријата.

Не ми се допадна,едноставно.
Не очекував никаков расплет,ама целиот филм не ми беше добар онака како што очекував.
Усвари Еван немал нотеси каде што запишувал што се дешавало во детството,туку тој тоа го замислувал во својата глава,исто како и неговиот татко кој замислувал дека имал некој си фото-албум.
И уште едно усвари...Еван бил ''лошиот''тип во деството,а не братот на таа Кели.(според моите сваќања).
Ова за тие што мислите дека не сум го разбрал ко што треба.Ако нешто сум пропуштил,тогаш дополнете ме.

Не ми се допадна,едноставно.
Не очекував никаков расплет,ама целиот филм не ми беше добар онака како што очекував.
Усвари Еван немал нотеси каде што запишувал што се дешавало во детството,туку тој тоа го замислувал во својата глава,исто како и неговиот татко кој замислувал дека имал некој си фото-албум.
И уште едно усвари...Еван бил ''лошиот''тип во деството,а не братот на таа Кели.(според моите сваќања).
Ова за тие што мислите дека не сум го разбрал ко што треба.Ако нешто сум пропуштил,тогаш дополнете ме.
Па не си го разбрал.
Последнен пат ми е гледан одамна, и не се сеќавам најдобро, но Еван ги „губи“ нотесите после одредена смена на настаните во минатото.
И Еван не е лошиот тип од детството, туку со тоа што тој ќе смени никогаш да не се запознае со таа плавушата, нема да дојде до братот нејзин да стане психо.

Докторот му кажа дека тој не ни имал нотеси исто како и неговиот татко кој замислувал за албумот,така ја го разбрав.
Плус,ова е единствениот филм кај што го терав побрзо да одат минутите..искрено сакав да го прекинам на пола.

Да,глуп сум и не сфаќам филмови(пред да напишете тоа),или можеби е прашање на вкус.

Благодарение на пожртвуваната работа на админите, имаме ново решение за спојлери!

thedogdies2.jpg

Не такво.
Нема повеќе црнила од Коле Чашуле, нема ненамерни ѕиркања поради скролање и слично. Сега се е автоматски. Кликнеш дугме:
вреќе на грб. тестинг, тестинг...
И то...

^ Хаха не е нормален, посебно Ал Пачино. Човеков лекции може да држи.

Кога сме кај имитирања, мада е стар клипов, секој Сопранос фан би требало да го погледне типов како го ''симиња'' Тони Сопрано и братучед му Кристофер... Има и други видеа на Јутуб кај што го имитира Ал Пачино и други...
Голем спојлер, кој не ја гледал (до крај) Сопранос нека не го глеа клипов

Еве, Ал Пачино и ДеНиро како ги имитира само у клипов, чак и погледот на Пачино :zver::pos2:

-----------------------------------------------------------------
Не знам дали има тема, мене ме мрзи да отварам - почна новата хорор серија (иако не официјално, хехе) :

"The Walking Dead" (2010)

Пилотот беше супер, интересен цело време, IGN го оцени со 9/10 и ја би му дал толку....Серијава е според стрип, таман мислев да го читам, кога искочи серијава па го одложив...
Приказната е клише, ама кога се работи за зомбија, не можеш да очекуваш (некаква) оригиналност. Ако се другите епизоди добри како пилотот, добра ќе биде серијава...
-----------------------------------------------------------------
Искочи R5 од Волстрит 2, не знам за другите верзии, ја би ја препорачал - ''Noir'', сликата е џам! Филмот, го гледав до пола и го баталив. Супер почнува, ама после некое време станува предвидлив, главната приказна, суб-приказната е неинтересна, гледаш дека Мајк Даглас остарел, не е оној Гордон ГЕко од оригиналот, не го движи он филмот и треба 2 саата да го трпиш Шајам ЛеПјаф...Остава впечаток на непотребно продолжение.
Сите добри глумци остареа, овие новиве сите се ко некои педерчиња, да ми извините на изразот...

:salut:

The walking dead -imase tema ,neznam zosto ja stavija vo kanta
se izvinjavam za fontot.

Не е во канта, дупла се отвори и таа отиде во канта. Оригиналната е тука во делот за Серии.

Наредниот негов проект ќе биде најверојатно
X-Men Origins: Wolverine 2

Зашто би режирал нешто вакво комерцијално.....Изгледа сака да го направи својот Д Дарк Најт :) Пошто ја не знам да гледам филмови, нали (жмиг-жмиг), не знам дали ќе го разберам овој. :icon_mrgr Првиот дел не го гледав ни мислам, овој можеби поради Аронофски и ако добие добри критики, пред се...

Бај д веј, или ти или Иосоно треба да го смените аватарот :)

Да тој му е наредниот иако не значи дека Да тајгер нема да го прави, а не гледам причина зошто не би режирал и комерцијални филмови. Со ваков филм десет пати повеќе пари ќе направи него ли со филм ко Пи или Фонтаната. Иако тоа што мене ме интересира е Блек Свон, психолошки трилер/ хорор кој доби неверојатни критики до сега, а е инспириран од стилот и работата на големиот Полански кој што му е идол на Аронофски. Аронофски има поприлично еклектичен пристап во правењето на филмовите, и при секој негов нареден проект експериментира во неговата работа и сака да презентира нешто што обичниот гледач не навикнал да го гледа. Така да ќе видиме што ќе направи и со Вулверин иако ја до сега од серијалов со X-men и ова со Вулверин имам гледано само еден филм (сеа ќе морам да ги изгледам сите) и не верувам дека мене ќе ми се свиѓа.
Ова за аватаров мислам дека малце е глупо да расправаме за тоа зошто на некој му се свиѓал некој филм, бар ја за мене си зборам, секој со своите вкусови али више кога расправаме за вкусови не по дифолт се добри само оние филмови кај што има голи пички и колење или ванземаљци у сф хорори.

Еве за сите љубители на ликот и делото на Џон Ленон, еден биографски филм од 2009 година, кој ги раскажува неговите младешки години, запознавањето со Макартни... Го пронајдов вчера ама надминат ми е лимитот за даунлоад, па ако некој се реши да го гледа нека напише збор,два.:) Јас ќе го погледнам идната недела.Nowhere Boy

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom