dragonsky
Hate leads to suffering
- Член од
- 25 декември 2010
- Мислења
- 43.498
- Поени од реакции
- 85.564
Wait, what?
Јас еднаш симнав некоја мини серија што се давала и ми беше катастрофа... дај просветли ме што има добро од оваа тв куќа?
Саркастичен беше

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Wait, what?
Јас еднаш симнав некоја мини серија што се давала и ми беше катастрофа... дај просветли ме што има добро од оваа тв куќа?

Да погодам: го спасуваат Прецедникот, детето, кафекуварката, кучето и поштарот... притоа убивајќи група професионални терористи и пар домашни предавници, и тоа без да кажат ништо смешно или барем интересно во текот на цел филм.
Истите сцени дури, митралез од куќата пука по хелихоптери кои сакаат да спуштаат специјалци, белата куќа експлодира, споменикот кула исти агол, сцени..
Ѕирни трејлерот и смеј се.

офф сеа го допрочитав цел постСаркастичен беше![]()

Надалеку прочуената Холивудска оригиналностИстите сцени дури, митралез од куќата пука по хелихоптери кои сакаат да спуштаат специјалци, белата куќа експлодира, споменикот кула исти агол, сцени..
Ѕирни трејлерот и смеј се.

The Fog (2005)
Овожаватели на хорор филмичиња навалете, до некаде добро хорор филмче, по незнам кој пат го гледав денеска на Сител и решив да пишам нешто, накратко.
Некогаш во 19 век 4 луѓе (Малоун, Вилијамс, Вејн и Кастл) тргнале некаде со брод, нешто разбрав да го заштитат острвот или слично. Тие потонале во морето и нивните предмети после многу години се исфрели од бурата на брегот, луѓето кој во нив ги имаат тие предмети ги следи маглата (веројатно се проколнати).
Маглата се шири низ целиот град и ствара големи проблеми.
Не го догледав филмов оти немаше ништо посебно во него, незнам зошто го почнав да го гледам, таман си имав во план да гледам друго филмче вечерва али тоа е тоа.
6/10 го отценувам филмов.
п.с. само јас гледам филмови на форумов бе?
Гледаме и ние, овој 3-4-5 пати гледан дури на А1 премиерно, не пак на Сител.
Технички, ни ти гледаш. Оти не си го догледал. Како па го рецензираш и оценуваш?
Иако не ве сфаќам понекогаш, еве ти друга магла од Карпентер, поквалитетно да си го трошиш времето.
http://www.imdb.com/title/tt0080749/?ref_=sr_2
Не знам дали ќе добијам хејт за ова пошто не знам какво мислење има форумов за филмов, а и знам дека каснам 2-3 години ама мислам дека Black Swan заслужува од мене една 10ка на IMDb.
Филмов ептен ме воодушеви и тоа од многу аспекти: глума, режија, саундтрак, напнатост, сценографија, неизвесност....
Филмов до душа ми остави ваков впечаток пред се пошто не ни очекував ваков филм, мислев дека ќе биде некоја хипстерска драма која што на некаков уметнички начин ќе се обиде да пренесе некоја си порака а притоа и да ги воодушеви старците од академијата. I've never been so wrong in my entire life. Една од подобрите т.е. најдобар трилер филм што го имам погледнато. Да успееш да споиш трилер со балет дефинитивно треба талент.
Единствено мислам како минорни flaws на филмов (што до душа и не се недостатоци) е што филмов максимално се доживува во кино а според мене не би имал некоја rewatch value, ама ќе треба да го погледнам пак за да одлучам дали филмов и по неколку гледања би го имал истиот ефект.
Нема да добиеш хејт пошто Јонзе му даде 3/10 и отиде во пензијаНе знам дали ќе добијам хејт за ова пошто не знам какво мислење има форумов за филмов, а и знам дека каснам 2-3 години ама мислам дека Black Swan заслужува од мене една 10ка на IMDb.
Филмов ептен ме воодушеви и тоа од многу аспекти: глума, режија, саундтрак, напнатост, сценографија, неизвесност....

World War Z ќе беше многу бољи филм доколку не го едитираа цел ебан крај, првичната замисла беше одлична, прво, зашто Џек од Лост повеќе ќе глумешеWorld War Z
аууу fucking предобар филм! Одличен блокбастер, после Транс оди на листата на филмови на кои најмногу сум уживал без да трепнам! 3Д ефектите ОК, но филмот во глобала мене одличен.
и второ, многу повеќе ќе се навлезеше во карактерот на Бред а и публиката ќе се поврзеше со него ( нешто што и те како фалеше ), и ќе имаше една епик битка во Москва, град кој целосно беше изигнориран во филмот, како и еден D-day на американско копно.