Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха, јас не го сакам Idiocracy, јас го обожавам. :icon_lol:

Сепак уживав и во Project X, баш ми беше еntertaining, a штом филм, било комедија, било хорор, ми го поседува вниманието, според мојата книга е добар филм.

Ако ви го продале како #1 комедија, сами сте криви поради очекувањата.

This discussion sucks and you should feel bad.
Мене не ми беше тоа зборот. Јас се насмеав на тоа, дека бил комендија број 1. Јас не барав никаков трилер со непредвидлив крај, затоа што знаев што можам да очекувам од филмот. Тоа што го очекував/барав и го добив. Значи јас не викам дека филмов е најлош на сите времиња.
Се надевам се разбираме :)

Абе ај ако сака некој да ми го каже филмот завчера вечерта околу 1 што играше на Мтв 1 со тој пливачот што ја прцаше другарка му на девојка му па оваа после го местеше и што ти не :)

Знам дека има тема за актери на тапет, ама за тој што сакам да дискутирам нема сеуште така да ќе пишам овде. Доколку има соодветна тема закачете го таму постов.
John Cusack. Ме интересира вашето мислење за овој тип.
Од моја гледна точка ми изгледа како тип кој ич не се замара во филмовите. Барем од оние кои до сега ги гледав не покажува ништо ново туку си тера некоја негова универзалка за сите филмови, без да смени нешто во глумата. Тоа па тоа. Е сега може не сум гледал повеќе филмови од него, па дојдов до овој заклучок, така да слободно поправете ме.

Aко некој рецензира 3 филма од кои еден е срање, а другите два добри, му ставаш лајк на постот или не? :D

Aко некој рецензира 3 филма од кои еден е срање, а другите два добри, му ставаш лајк на постот или не? :D
Ако е форумџика, да :oops: ако не, не! :нинџ:

Ме интересира дали е добар филмот The talented Mr Ripley ако на некој му е гледан. Финтата е што нема ниту еден асален торент да го симнам, па така да ми преостанува да го симнам блу реј од 8 гигабајти кој фунцкионира. Па кажете ми дали е вреден филмот за толку потрошен сообраќај:D

Ме интересира дали е добар филмот The talented Mr Ripley ако на некој му е гледан. Финтата е што нема ниту еден асален торент да го симнам, па така да ми преостанува да го симнам блу реј од 8 гигабајти кој фунцкионира. Па кажете ми дали е вреден филмот за толку потрошен сообраќај:D

филмот во главно е добар, солиден за мене но ништо посебно
дефинитивно нема потреба од 8 гига бајти блу реј верзија
на пајрат беј пиши ripley, подреди ги по сидери и има еден двд рип со 150 сида, и 720p brrip од YIFY(кој е познат по најдобар квалитет за најмалце мегабајти) со 36 сида
би го симнал вториов

филмот во главно е добар, солиден за мене но ништо посебно
дефинитивно нема потреба од 8 гига бајти блу реј верзија
на пајрат беј пиши ripley, подреди ги по сидери и има еден двд рип со 150 сида, и 720p brrip од YIFY(кој е познат по најдобар квалитет за најмалце мегабајти) со 36 сида
би го симнал вториов

Супер, се симна за неполн пола час, и превод дури има за снимкава.
Фала.. :)

тинејџери кои да ми простат закржлавеле. Попросто = глупи.

BLABLABLA PROJECT X NE MI SE SVIGA PAMETEN SUM BLA BLA

Mоре ќе треба да фанам јас нешто постаро и попаметно оти вака не верувам дека ќе завршам факултет со филмови ко проџект икс :D

Некое филмче како „ Like Mike “ кога од мал игра кошарка и создава кариера..

поздрав

Harold & Kumar 3D chirstmas

Одличен филм! Иако е од 2011, филмот е смешен и одличен. Харолд и Кумар мислам дека сите ги имаат гледано веќе и во минатите филмови. Но, го нема тој сјај како минатите филмови. Изгледа дека е понов, па самата психа тоа го прави. Но, добро е што ги спомнале и Ву Танг Клан, па ме вратија во 90-тите

Приказна - 9/10

ОРИГИНАЛНА! Навистина интересна, возбудлива, на моменти знаев што ке се случи, но повторно е оригинална. Накратко: Харолд и Кумар веќе не се блиски другари, но ,,нешто,, повторно ке ги спои, но како и обично еден од нив ке направи многу бељи.

Саундтрак - неам поим

Глума - 10/10

Ако сте ги гледале минатите филмови, тогаш знаете како глумат. Одлични се актерите.

Се на се, одличен филм, вреди да се гледа

Убедливо најлош филм од 2011та.
Какви 9ки и 10ки бе пријателе...

Пред некој ден го гледав God bless America. Како гадно се разочарав! Очекував многу поквалитетен филм. Имаше неколку добри сцени, али само тоа... Да, и на почетокот се утепав од плачење за човекот. :(

Летово го почнав со филмови на Хичкок , и после арно ми текна да се префрлам на номинирани филмови за Best Foreign Language :cuc: Ги гледав и A Separation , Monsieur Lazhar (феноменални филмови) , но дојдов да напишам мислење за филмовите кои беа номинирани за најдобар оскар во 2010 година.

- In A Better World
- Biutiful
- Dogtooth
- Incendies

Грчкиот филм е многу болен ( во позитивна смисла) , сакам вакви филмови , несекојдневни , иако нормално дека ме дуеше смеа на некои сцени ( што не значи дека го исмевам филмот) .

- Е сега , Biutiful беше многу форсиран , дури многумина пред време му го дадоа оскарот , дали поради присуството на Bardem ( кој патем развали во филмот) . Но филмот оди во една насока , претежок е и според мене не понуди ништо специјално .
Потоа го гледав "In a Better World" , кој далеку повеќе ми се допадна од "Biutiful".Викам , арно напраиле овие од Академијава со изборот.

И случајно на имдб ми се појави Incendies . Глеам 8.2 оцена , номиниран за оскар истава година со овие . И сега го догледав. КЛАСИ над другиве номинирани . Сценариото растура. :cuc: Едино можеле да се потрудат актерите да имаат соодветна возраст со ликовите кои ги глумат , но другото е перфекција.

Чиста кражба ! I оцената на Имдб кажува се во случајов:
-Incendies 8.2
- In a better World 7.6
- Biutiful 7.4

Posle Dogtooth, ne sakaat ni da cujat da im preporacam film, eden od prvite si sto citam ubavi zborovi za ovoj.
Site ubavi filmovi, osven Incendies koj mi e ne gledan. Pa po tvoja preporaka, ke go dzirnam..

^ Овие се од 2011-та. Јас би го ставил In a Better World на прво место. Ептен ми се допадна, еве пред некое време го гледав по трет пат. Филмот е до душа едноставен, не посега по некакви over the top идеи, па затоа ептен реално го чувствував додека го гледав. Она кое го издвојува од другите номинирани според мене е премисата слична на онаа во Dogville. Како насилството создава друго насилство. Како е тешко да се опстои во еден таков хаотичен свет. Ако во некои случаи насилството е единственото решение, дали можеме истото да го осудиме. Исто како и кај Триер, и овде на гледачот му се остава да одлучи што е морално, а што не е. Обожавам вакви филмови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom