Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
me interesira, koj znae da odgovori
onaka gledam za filmovive informacii,i gledam za the dark knight-
Box Office

Budget:

$185,000,000 (estimated)
Opening Weekend:

$158,411,483 (USA) (20 July 2008) (4366 Screens)
Gross:
$1,001,921,825 (worldwide) (1 December 2010)
zarabotil 1milijarda? do dekemvri 2010
e sega,cisto onaka me interesira,koj e poupaten,kade odat zarabotenite pari.Normalno se rasporeduvat na glumci na ova ona,ali 1milijarda e mnogu pa bas me interesira kaj padnalo najgolemiot del od lotovo :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
me interesira, koj znae da odgovori
onaka gledam za filmovive informacii,i gledam za the dark knight-
Box Office

Budget:

$185,000,000 (estimated)
Opening Weekend:

$158,411,483 (USA) (20 July 2008) (4366 Screens)
Gross:
$1,001,921,825 (worldwide) (1 December 2010)
zarabotil 1milijarda? do dekemvri 2010
e sega,cisto onaka me interesira,koj e poupaten,kade odat zarabotenite pari.Normalno se rasporeduvat na glumci na ova ona,ali 1milijarda e mnogu pa bas me interesira kaj padnalo najgolemiot del od lotovo :D
Сигурно глумците или билокој не прави договор да делат колку ќе заработи филмот, со ризик за неуспех.
Нив прво ги исплаќаат, глумци, режисери..

А најголемиот дел од колачот иде кај студиото кое го овозможува проектот. Во случајов Warner Bros Pictures.

П.С Mногу брз овој chillin, во се' си вака брз?

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
во буџетот од 185милиони спаѓаат и платите на актерите јас мислам, зашто актерот не го интересира како ќе заработи филмот, тој си зема плата колку што му е кажано на почетокот. Исто и со режисерите и другите кои се дел од тимот. Сите си се на плата. Е сега сигурно ако филмот има голема заработка во договорот им стои дека лапат и некое процентче плус. А останатите одат на фирмата т.е. на филмската куќа - во овој случај warner bross или која и да е филмска куќа. Барем јас така мислам а и тоа би било најлогично . :D
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:37 ---
ее аман бре луге немате ли друга работа ?:D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Инвеститорите ја лапнале лотаријата тука, они зимаат процент

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Perfect Sense (2011)

...
Преубав филм, ама цел го раскажа. Не гледајте на рецензија како расказ, во кратки црти, туку да привлечете тој што ве чита да посака да го изгледа филмот и да остане изненаден, да го заинтригирате, а тоа може да се изведе дури и без една реченица од сторијата. (y)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.297
Дали project x не е најдобра,туку најглупа комедија на сите времиња..или у мене е проблемот.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Проблемот е у тебе и у твоето субјективно гледање на квалитет на филм

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.297
Можно е,затоа и прашав на овој подфорум кај што има луѓе што изгледале многу филмови и се разбираат..
Сепак колку што знам комедија треба да те насмее,а ја на филмов се насмеав 2 пати....коа ќе споредам со Гол пиштол пример не ќе да е добар.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Цела екипа се новопечени актери и добро изглумија. А на режисерот прв филм му е.

Интересен начин на снимање (мокјументари). Тресење на камерите, гледање во камера... се тоа го прави филмот да изгледа по реален. А нели тоа што е различно од другото е квалитетно, сите барате нешто ново.

Базирано на вистинска приказна. Го прави уште пореален филмот.

Дадено им е на цела екипа телефони, камерчиња и имаат над 10 саати снимка.

Знам дека ви е во мода хејтање на нови тинејџерски филмови, но овој се издвојува од другите и е смешен. Можеби поентата ви е да хејтате тоа што денешнава младина го сака? Треба да знаеш што очекуваш пред да го гледаш филмов, сигурно не Вуди Ален комедија. Филмов е тинејџерска комедија. Значи треба да очекуваш забава, музика, пички, повраќање, пиење, лудории. Филмов го има сето тоа (не стари финти) и направено е на интересен и несекојдневен начин.
Ако си фан на deadpan или комедија што не е за сите (само за паметните ofc) не ни требало да го симнеш филмов зошто очигледно е дека не е таков

И жити се кај најде со гол пиштол да споредуваш? Да почнам јас да споредувам комедии со саут парк или мокјументари сериите на се ќе треба -1/10 да дадам. Гол пиштол во споредба со саут парк е катастрофа (тотална објективност)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.297
дај бе не ме заебавај,која денешна младина го сака..Онаа што гледа 1 филм годишно?Па ја имам 17 години,и секој другар што ќе го прашам што беше добро ќе ми каже брат виде какви пички имаше:facepalm:
Се што е различно не мора да значи дека е добро,ја можам дома да се снимам,ќе биде ново и ќе биде срање филм.
Ебате вистинската приказна,кој дел вистински она на крај со џандарите коа се тепаат?изглеаше ко некоја фејл верзија на Football factory..
Гол пиштол го земав за пример,пошто еден пишал најбоље комедија на сите времиња у темата за предлози(таму не се реплицира мислам).Не мора од тој тип,сите американ пај па дури еве и Dirty deeds,и кој било други такви филмови,со боље лудории повраќање и финти да се насмееш.

Само ајде филмов е сниман на камера,сите актери биле нови,имало 10 часови снимка,прв филм му било на режисерот и сеа сите несватени филмски критичари ќе зборат колку е добар.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Па да, онаа младина што вие ја хејтате, онаа што мислите дека е глупа оти гледа пички во филмови. Исто се согласувам дека се што е различно не мора да е добро, но имам забележано обично кога рецензираат потценети, стари и паметни филмови обавезно го спомнуваат фактот дека е различен филмот. Мене ништо не ми мења дали е копија или различен.
Вистинска приказна
И мене кога би ме прашувал повеќе ми се допаѓа проџект икс отколку американ пај баш поради тоа што е снимано во тој стил.
А несфатените критичари се оние кои го хејтаат филмов. Зашто они се несфатените во општеството. Они го сакаат Idiocracy бидејќи целосно го отсликува денешнво општество и глупата раја во него што сака филмови како Project X :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Хахаха, јас не го сакам Idiocracy, јас го обожавам. :icon_lol:

Сепак уживав и во Project X, баш ми беше еntertaining, a штом филм, било комедија, било хорор, ми го поседува вниманието, според мојата книга е добар филм.

Ако ви го продале како #1 комедија, сами сте криви поради очекувањата.

This discussion sucks and you should feel bad.

Kajgana Shop

На врв Bottom