Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
A koj rece deka nekoj saka da se proslavuva,i kako vtoro jas imam gledano preku 10.000 filmovi a vi gi stavam popoznatite namerno zasto jas imam gledano filmovi za koj ti ne si ni slusnal;)
Е добро тогаш, гледај да се познати да не не збуниш :)

Normalno ne si ni slusnal za filmov kako prvo;)Epa od sega vakvi postovi ke dobivate...

bfdb1370-8ef9-4572-afed-854195ddf134.jpg

Неможеш да кажеш за Витакер и Броди дека имале лоша глума. Фантастични глумци се и двајцата одглумиле колку што можеле, колку што им дозволувало сценариото.

Зошто не можам да кажам? Дека добиле оскари, затоа? Не реков дека не се фантастични глумци, ама во филмот све сакс, све. Од таканареченото сценаријо, па све до глумата, единствено добро нешто беше The Flying Man (y)

Што ако Меси е бомба фудбалер, ако му дадеме топка од тие по 100 ден што скокат многу, и го пуштима во бавча да игра, онака тазе орана. :D

Feeling me?:oops:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Bangkok од Hurt Locker, во најмала рака е 10 пати поинтересен. :D

Него, го гледал некој The Experiment? Дефиниција за глуп филм/сценаријо, и бедна глума.

Наводно оригиналниот, германскиот Das experiment е многу подобар.
--- надополнето: Jun 18, 2011 3:15 PM ---
Зошто не можам да кажам? Дека добиле оскари, затоа? Не реков дека не се фантастични глумци, ама во филмот све сакс, све. Од таканареченото сценаријо, па све до глумата, единствено добро нешто беше The Flying Man (y)

Сценариото е добро бе, мене барем ми беше океј. Филмот не беше ништо посебно, али сценариото е баш добро. Чак што више, читав на википедија, стварно слични експерименти биле изведувани, секогаш со исти резултати.

--- надополнето: Jun 18, 2011 3:15 PM ---

Сценариото е добро бе, мене барем ми беше океј. Филмот не беше ништо посебно, али сценариото е баш добро. Чак што више, читав на википедија, стварно слични експерименти биле изведувани, секогаш со исти резултати.

Нема да се разубедуваме сега, ама:
1. Го мочаа бе, онака групно се собраа и го мочаа.
2. Нигеров ем уби човек, ем зеде чек од 14000 долари.
3. На еден му стана курот, и беше спремен да стане геј. Онака.
....
12. На крај сите како најдобри другари седнаа надвор и го чекаа автобусот, а пред тоа низ ходниците кога се бркаа со предмети удираа по ѕидовите за да прават галама и да ги уплашат “чуварите“, пази бе режисеру филм со двајца оскаровци имаш, use them well.

Овие ми се онака, први кои ми текнуваат, има и други. Понашањето на “чуварите“, онака за секунда сите станаа негативци, како е можно тоа?

За мене многу по реално ке беше после 14 дена ни трага ни глас од овие што го правеа експериментот и после овие сами да почнуваа да се убиваат, или да играт криенка, или тшо било.

...ама кој да го гледа...? Германски, пих, фуј...Римејков има познати глумци, а глумците се поважни од приказната

Пошто сум ограничен со интернет имам еден проблем.Еве една листа од 5 филмови ,кажете ми кој е вреден ,а кој без врска ,знам дека секоj си има свој вкус ,но кажете си го мислењето.

-Bangkok Dangerous
-The Bank Job
-The Italian Job
-Awake
-The Hurt Locker

Iceboy ,да не требаше тоа под спојлер да го ставиш...
Awake дефинитивно.
Италиан и Бенк ми се гледани одамна ама не ги памтам баш, али океј ќе да беа. Харт локер е досаден филм, а првиот го неам гледано.

Види види ти трансформација...:cool:

article-0-0C9E0E5D00000578-995_468x730.jpg

Патем ѕирнете му ја официјалната страна. Добро е направена. Досега бар јас немам наидено на вакво нешто.

YOJIMBO

Филм режиран од легендарниот Акира Куросава во кој главна улога толкува истотака легендарниот Тоширо Мифуне .Инаку филмов е мајка и татко на Last man standing

Самурај без госпдар (Ронин) скитајќи низ Јапонија преживувај ден за ден, патот го носи во едно село во кое две локални банди водат сурова битка за превласт. Тој одлучува да се придружи на едната страна , меѓутоа тој има свои поинакви намери.
Моќен филм ! Впрочем сите на Акира се моќни, поготово Seven Samurai. овој погледни го.
Според мене еден од топ 10 филмски директори, тука се секако Серџо Леоне,Копола,Кјубрик;Хичкок,Орсон...

Тој не стана онака геј. Гледаш дека цело време збореше за пи*ки, тоа му беше као техника да се прикрие дека е геј цел живот.

Абе ти викам имало вакви вистински експерименти, ова вистина се дешавало.
--- надополнето: Jun 18, 2011 6:04 PM ---

Каде тоа дека бил педер? Дали флешбекот каде што ебава пичка доги стајл, или кога се обиде да дрка на плејбој дур гледа женско? Кое од овие беше показател дека е геј? Не може туку така да нагаѓаш дека е педер само заради простата скрипта.

А тоа дека имало и експерименти, не викам не, ама не биле вакви, нормални луѓе, преку ден да можат да тепат друг човек па и да се соберат групно и да го мочат, i mean, come on...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom