Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.765
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Затоа коа идам у кино купувам само карта:icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
На листата со Коенови, Сорентино, Ален, Ное и Митевска го допишувам Адам Меккеј. Тоа се тие!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Темата за Оскарите е пополнета со сите предвидувања за номинација. Моите лични предвидувања малку се разликуваат, а моите желби се сосема нешто друго. Некако слабо активни, па ајде, бујрум, пишете ги вашите превидувања таму, па да видиме за некој ден кој типува најдобро.

https://forum.kajgana.com/threads/91ви-американски-филмски-награди-Оскари-2018.99376/

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
На 22-ри јануари ќе излезе на Аmazon и Itunes Digital HD па од тој ден сигурно ќе го има торент.
https://www.dvdsreleasedates.com/movies/8742/bohemian-rhapsody

Ова сега што е достапно торент е безвезе снимка, не дека е лошо но најдобро е да се причека до вторник - среда.
Баш снимката не е без везе. Да речеше тонот, ајде де.

BTW, во таа тема е забрането да се коментира.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.740
Поени од реакции
8.167
Баш снимката не е без везе. Да речеше тонот, ајде де.

BTW, во таа тема е забрането да се коментира.
Не зафркавај снимката е размачкана ако го гледаш од лаптоп малку поблиску, или ако гледаш на телевизор ќе осетиш разлика.
Секако најдобро е да отидеш во кино или да си платиш кога ќе излезе DVD, HD снимка оргинал но не секогаш секој има пари и можност за такво нешто. Затоа ќе си почекам подобра снимка торент или на Коdi Exodus.

Секогаш кога гледам било каква видео содржина гледам да биде барем HD чиста слика, некако се навикнав на HD и чудно ми е кога ќе видам ваков квалитет лош.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Секако најдобро е да отидеш во кино или да си платиш кога ќе излезе DVD, HD снимка оргинал но не секогаш секој има пари и можност за такво нешто. Затоа ќе си почекам подобра снимка торент или на Коdi Exodus.
Јас го гледав прво на кино, па на 42" телевизор (скринерот), и не осетив дека снимката беше замачкана вториот пат. Не велам дека беше рамно на BluRay, ама дефинитивно ова беше еден од најдобрите скринери годинава, и ако му се бараат замерки, тоа дефинитивно би било кај звукот, а не кај сликата. Ете, и на Vice го гледав скринерот и беше небо-земја разлика со овој - до фаза на непрепознатливост на ликовите.[DOUBLEPOST=1547748865][/DOUBLEPOST]
или да си платиш кога ќе излезе DVD
Кога ќе излезе DVD, ако биде подобра сликата на DVD-то од скринеров, јас ќе ти го платам. ;)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Au kolku e los bohemian rhapsody... Ali kolku te diga muzikata koa ja ima i mislis deka ustvari uzivas u filmot - abe cudo!

Edna 5ka imam dadeno u 2018, i taa nekako e klizava.

Stanav anon.
Тоа и ја се мислев, дали филмов е тотално без врска или ја ги ијам изгубено нервите па не можам еден филм да изгледам до крај. Буквално го исскролав филмов и ги изгледав само сцените кај што свират. Да беше документарец ќе имаше вредност, вака тешко срање е.

Kajgana Shop

На врв Bottom