devilko
♆ wicked one ♆
- Член од
- 28 август 2014
- Мислења
- 1.889
- Поени од реакции
- 6.165
Али годините се само бројка. Физички сме сите, горе-доле, сексуално зрели на 12-13 години, но само многу мал дел од нас се психички спремни за да имаат сексуален однос на тие години. Повеќето не си го ни знаат своето тело тогаш, а не па на спротивниот пол.Добро реално на 2-13 години не, ќе сум се извадел од памет сигурно Или може исто ко на Томек да ми се десело
Ама на 19, би и ебал стомајки дефинитивно.
Иако нормално не се исти ситуациите, ти убаво објасни претходниот пост. Во детството Томек не осетил ништо од љубов и слично, на почетокот коа ја посматрал размислувал со курот а после со срцето.
Се на се, добар филм пак ќе повторам, може и 7ца да добие во Moviespotting на крај.
На нас, машките ни е на некој начин наложено и одобрено, се очекува од нас да го направиме тоа и истото се прифаќа со гордост, фалби. За разлика од нас, кај женските се врши притисок истото да го прикриваат, да бидат умерени, да се кријат и одбиваат. Истото кај нив е дочекано најчесто како негативност.
Поради тие опшествени предрасуди, машките најчесто не одбиваат и би плеснале ако имаат можност, без разлика дали се спремни психички.
Али не е кај сите така, а и не им се укажува на сите прилика и не сите се развиваме исто психички. Томеци имаме и кај нас. Форумов е доказ за тоа. Момче од 17 години кое никогаш не се бакнало, девојче кое на 21 година ја изгубила невиноста.. Па јас познавам дури и постари личности од овие кои до сега немале никаков контакт со спротивниот пол, не бидејќи не сакаат, него немале прилика. Многу од нив ќе им се деси тоа што му се деси нему и би се заљубиле болно во девојка, онаква болна љубов која се граничи со лудост и психопатство.
Па на другар мој, за 21 роденден му донесовме курва да ја изгуби невиноста, па од тука горе-доле можам да разберам бидејќи со него сум зборел доста на таа тема.
Од друга страна, во Love, помалку и се пронајдов во главниот лик и ми одржа една добра и поучна лекција. Шамар. Да знам што би можело да ме очекува и како би требало истото да го избегнам и да се справам со таквата ситуација. Но, главната цел на филмот, барем јас колку што сватив е да се прикаже љубовта. Но, тоа не беше љубов. Напротив, наместо љубов, јас видов само страст. Може некој видел љубов во него, не знам. Може на неговото видување влијаел некој сегмент од неговиот живот за да го доживее така. Кај мене, баш поради тоа лично искуство, не го видов она што сакаше режисерот да го прикаже.