Белгиски е филмот.
Јас на почеток не можев да протумачам дали е германски или некој друг јазик, после некако ми дојде мешавина од француски, холандски и германски па ми текна дека на почеток на најавата имаше белгиска некоја продукција. Далеку е јазикот од дански.
Мислам дека освен фламански (холандски), имаше и сцени на германски и француски, затоа може ти дошло сѐ измешано. Се сеќаваш на таа жената кај која го сместија првото семејство по инцидентот? Сцената кога девојчето му рече на Ник за прв пат дека тролот го направил тоа, па после мајката на девојчето му се извинуваше? Тука зборуваа француски, и девојчето, и мајката, и Ник. Германскиот и фламанскиот ми се мешаа низ филмот, па не се ни обидував да ги разграничам.
[DOUBLEPOST=1458556427][/DOUBLEPOST]Да сумираме:
@RectumAnale ,
@Goodfella ,
@Erich Zann ,
@K!KI и
@beaverknight не ги видов дека го гледале, а на
@Chovek ,
@џимеј ,
@AniMagus ,
@Хоуп и
@Saladin ова ќе им биде последен таг во темава, се додека не одлучат да ни се вратат
(3 по ред негледани, привремен црвен
). Од седумнаесетмината коиго гледавме, средната оценка е 7,9. Јас секогаш задоволен!
Продолжуваме понатаму!
@Anon е следен за предложување. Конечно се тргаме настрана од Европа и се враќаме во САД. Вториот холивудски филм во клубот е:
Detachment
Торенти имате еден тон, само напишете го насловот на филмот во search bar-от на било кој торент сајт / пребарувач за торенти и ќе ви се појават.
@wot, смени насловот -
Film Club 2016 (Detachment: 21.03 - 03.04)
Letterboxd листата update-увана:
http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/film-club/
Листата на членови исто така.
Се надевам повторно ќе уживаме!