„Филип Втори“ ќе биде готов до крајот на годината

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Го сменија теренот или овој е?

mkd-2_tif.jpg

Го сменија теренот или овој е?

mkd-2_tif.jpg

Нема да е таков кога ќе стават undersoil heating за да не е камен како кога игравме против Камерун. И кога ќе има заврнато снег обавезно да го покриваат со некакви покривки, не со еден најлон обичен и ајт создравје.

А бре ќе го сменат да заврши првенството заедно со атлетската патека тоа ќе го прават.

а зашо сеа го отвараат ко така :pos2:

Зошто одговор на тоа прашање бараш на форум?

пошо темата е за тоа, може знае некој нели?

Пошто у предизборна кампања не смеат да се сечат ленти... очигледен е одговорот да го е*ам! Не се прајте ко Сител и А1:)

Али мене никаква разлика не ми прави поради која причина сечат лента сеа, реков, мислам дека ќе биде сценариото ко со Борис Трајковски, за 2 години стадионот ќе биде комплетиран у секој поглед.

Пошто у предизборна кампања не смеат да се сечат ленти... очигледен е одговорот да го е*ам! Не се прајте ко Сител и А1:)

Али мене никаква разлика не ми прави поради која причина сечат лента сеа, реков, мислам дека ќе биде сценариото ко со Борис Трајковски, за 2 години стадионот ќе биде комплетиран у секој поглед.

Кажано е одамна тоа. До нова година требаше да бидат комплетирани трибините а до летото 2013та да се заврши целиот стадион. Штом сега каснеа 4 ипол месеци очекувам до крај на 2013та да биде комплетиран онака како што е замислен

Што бе ми кажуваат коментаторите биле напалени, ја споредувале со Алианз. :vozbud:

Биваше да нема ни една од легендите кои ја испишуваа историјата на овој стадион со своите претстави на свеченото отварање. Битно они си оддржаа говори. Џабе градат стадион кога немаат никаков однос према спортот. Порано можеби немавме претставителен стадион, ама имавме фудбал и публика, а сега имаме само стадион!

Боби[Мкд];4234079 напиша:
Што бе ми кажуваат коментаторите биле напалени, ја споредувале со Алианз. :vozbud:

Да бе и кажаа и дека е поубав од Алианц.. Ебати тимот за кој навијаш :baeh:

За мене лично, стадионот засега супер (многу поарен од ко шо беше), го чекав отварањето, па то со директен пренос на МТВ, и само после 2-3 мин. се разочарав и се налутив. Не за изгледот на стадионот, туку очекував неколку доста битни работи да видам:
1. Полн стадион
2. Отварање (тоа испадна колку да се речи)
3. Ревијален или официјален натпревар

Прво шо ме изнервира беше то шо стадионот беше сосема празен а беше собрана цела влада и нивните фамилии, роднини и пријатели, шизикот (новинарот од Канал 5) шо беше водител на манифестацијата за отварањето, се обрати во почетниот говор кон сите спортски работници, тимови во мк, навивачки групи итн. итн. а пред него само 100-тина души како што реков влада и компанија...Значи очекував полн стадион отворен за сите љубители на спортот, добра програма и организација. После втора работа исто така што ме иритира многупати е шо химната ја пејат некои оперски пејачи или било кој пејач и то на суво и се лигават, мене тоа екстремно ми смета и му е навистина глупо. Абе пушти си златна химна на плеј-бек шо се вели, да грми и да личи на нешто а не вака некој/а да ја развлекува како шо ќе му прдни.
Да ме потсети дека сепак е ова Македонија, уште на почетокот во најавата имаше прекин на аудиото, па така кажаа за почетокот на градбата во касните 70-ти години, мислам дека беше '78, ама нема врска тоа, па имаше 1-2 мин затишје па се продолжи со сторијата....
После то, новинарчето на Канал 5 го испофали стадионот и рече дека е најмодерен на Балканот но и во Европа!!! (па добро, дали тој беше свесен шо кажва, дали ги нема видено европските стадиони, мислам хелоооооооооууууу, башка подобар од Алианц арената, мислам стварно....) :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Зборна премиерот, фрлија огнометче и си ојдоја...и толку, сега стадионот е отворен. Со среќа.

П.С. Мојата замисла, како шо кажав со полни трибини, присуство на сите личности што нешто значат во спортот, особено во фудбалот, голем број на навивачки групи на трибините и за денес ревијален напревар од нашите сегашни и поранешни фудбалери, пр. МК А репрезентација - МК Легенди т.е повлечени фудбалери, Христов, Бабунски, Калц, Најдовски Канатларовски.... и се ќе беше како шо треба, мислам отварање на фудбалски стадион без да биди одигран фудбалски натпревар...некако не штима, ама кај нас се е можно па тоа и се случи. Да не го должам многу, поправен на мечот со Ирска, со огромен минус за денес.

Ќе имаше повеќе народ на отварањето, ама "патриотите" се на продолжен викенд во Грција...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom