Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас носев како помал мобилна ама не ја носев многу редовно ме нервираше, и сега еве пак фиксна ја носам веќе 28 месеци...што маки си видов сега се навикнав...прогенија имав затоаНосев мобилна како мал.Отидов на стоматолог за фиксна ми вели не.Отидов во Дуоден ми велат да..И ја не знам што да правам
Kaко моден додаток даваш 600 евра:nesvest:???Ако некогаш фиксните беа луксуз денеска се секојдневие секое второ дете носе такво нешто у устата иако забите можат да се исправат со мобилна портеза родителите одбираат да им стават фиксни зашш забите се исправат за пократок временски преиод т.е поефикасни резултати ...Јас лично носам портеза и сум презадоволна сеа ќе ја вадам за 1, 2 месеца а ја носев 2,5 години (забите ми беа катастрофа :kesa:ама се исправија) баш е кул за носење и јас ја сметаф како моден додаток пошо некое време беа во мода хехе и ме викаа девојчето со железниот осмех хаха лолз
Ако некогаш фиксните беа луксуз денеска се секојдневие секое второ дете носе такво нешто у устата иако забите можат да се исправат со мобилна портеза родителите одбираат да им стават фиксни зашш забите се исправат за пократок временски преиод т.е поефикасни резултати ...Јас лично носам портеза и сум презадоволна сеа ќе ја вадам за 1, 2 месеца а ја носев 2,5 години (забите ми беа катастрофа :kesa:ама се исправија) баш е кул за носење и јас ја сметаф како моден додаток пошо некое време беа во мода хехе и ме викаа девојчето со железниот осмех хаха лолз
Не мора да е црно, ја имав зелени гумички =)
Треба само поради еден заб да ставам протеза на горната вилица...Па сигурно и ќе ми извадат еден заб за да може тој да навлезе во редицата,но уште немам ставено...Сеуште се распрашувам...Ме мрзи Скопје да идам еднаш месечно на прегледи!
Kaко моден додаток даваш 600 евра:nesvest:???
Ke stavam proteza pri kraj na avgust i sram mi e da ne mi se smeat...Izvadiv 2 shestki i mi rekoa deka zabite ke mi se ispravat...Po ova shto go procitav (vasite mislenja) sfativ nesto ama pak... :S :S...
Срам од носење протеза и дали ќе ти се смеат? Па треба да имаат некое пореметување за да се смеат на некој шо носи протеза. Некои ги ставаат од мода, некои од шо требаат.Ke stavam proteza pri kraj na avgust i sram mi e da ne mi se smeat...Izvadiv 2 shestki i mi rekoa deka zabite ke mi se ispravat...Po ova shto go procitav (vasite mislenja) sfativ nesto ama pak... :S :S...
Jas nosev 4 mobilni ama nishto..zabite mi ostanaa isti..Vchera ja izvadiv ushte ednata shestka i mi rekoa deka sigurno ke mi se ispravat...Sama se tesham so toa shto sekogash koga ke pomislam na proteza si velam podobro godina ipol ili 2 da nosam proteza otkolku cel zivot krivi zabi..No koga ke dojde momentot da ja stavam i da izlezam pred drushtvo so proteza neznam kako ke mi e :raz:
Jas nosev 4 mobilni ama nishto..zabite mi ostanaa isti..Vchera ja izvadiv ushte ednata shestka i mi rekoa deka sigurno ke mi se ispravat...Sama se tesham so toa shto sekogash koga ke pomislam na proteza si velam podobro godina ipol ili 2 da nosam proteza otkolku cel zivot krivi zabi..No koga ke dojde momentot da ja stavam i da izlezam pred drushtvo so proteza neznam kako ke mi e :raz: