FIFA Ballon d'Or 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар играч и тренер во 2014 година?

• Вкупно гласачи
    174
Ја гласав за Мануел Ноер, реално треба да му се даде признание т.е Златна Топка, веќе 3-4 сезони е убедливо најдобар голман у свет, има освоено се што може да се освои за тој период. Кога можеше Канаваро да добие Топка во 2006та година, не гледам причина зошто Ноер не би земал.

Ако еден Буфон у 2006 не ја зема, ништо чудно и Ноер да не ја земе. Голманите се најпотценетите у овие избори, тоа е факт кој сите го знаат и уште долго ќе биде вака. Не би имал ништо против да ја земе, но индивидуално Роналдо растури, и дефинитивно најмногу ја заслужува.

п.с. Субјективно се сложуем со Турвајвр. :D

Роналдо, зошто е најдобриот играч моментално во свет и Симеоне, кој што со чкљ екипа според мене успеа да догура до самиот финиш со високо крената глава. Секоја чест за ноер и меси, како и за лев кој имаше најсилен тим на сп и карло кој имаше најсилен тим во лш.

Најглупавата награда што може да постои воопшто ако ме прашувате мене. Сепак би гласал за Роналдо и Карло.
Роналдо затоа што имаше маестрална сезона и беше директен виновник за успесите на Реал. А гледам и никој не спомнал, но учеството на Португалија на СП беше по негова "вина".
Ноер треба да е горд што е номиниран за оваа награда. Признание со кое мал број голмани може да се пофалат.
Меси како и многу други не знам зошто е номиниран. Диего Коста или Годин требаше да ја комплетира тројката.

За менаџер на годинтата реално мислам дека сите имаат подеднакви шанси да освојат. Сепак јас предност му давам на Карло само заради тежината што го носи десеттиот трофеј во ЛШ.

Роналдо дефинитивно ќе зема , освен ако не му текне на Платини да докажува нешто па да му ја даде на Нојер. Колку и да навивам за Барса , Меси оваа сезона ќе биде обичен статист помеѓу нив двајца.

За фудбалер свесни сме сите дека Роналдо зема се е на негова страна ова сезона и нема шо да се коментира.
Кога станува збор за тренерите мислам дека најмногу заслужи Диего Симеоне од причина што во споредба со другите менаџери тој имаше најголемо влијание врз успехот на тимот во однос на другиве во конкуренција за нивните респективни тимови.
Ликот со на хартија просечна екипа сите не изненади, а успесите на другиве двајца не беше баш некое изненадување.

Наградава ја посраа во 2010 коа му ја дадоа на Меси ко да нема утре демек немаше да освои пак он мораше и тогаш да му ја дадат. Со тоа го поставија тој глуп стандард и сеа реално според тој стандард треба да земе Роналдо. Да продолжеа и во 2010 како во 2006 што му ја дадоа на Канаваро сеа ќе имаше реална шанса да земе Ноер. На тој начин ем на крај на кариера и Меси и Роналдо ќе имаа по 3,4 ем ќе можеше некој друг да земе. Вака секоја година Меси/Роналдо

Ноер пошто е по версатилен од другиве двајца. Симеоне пошто ги уби сите.

Али ќе тепаат Роналдо и Анчелоти.

Ова за менаџеров ќе биде интересно..кој и да освои според мене ќе биде реално..за играчиве јас лично би го гласал Ноер ама ваљда Роналдо ќе освои

Manuel Neuer zatoa sto zasluzuva ,sepak ima nesto originalno vo nego . I ne zaboravajte deka osvojuvanjeto na svetsko prvenstvo i tamu da bides eden od najkorisnite igraci kaj osvojuvacot e vrvot za karierata na eden fudbaler i x100 > od la liga i champions league taka da Manuel Neuer e noviot najdobar igrac vo svet .

Уште со 2010? Кај пишува дека играчот треба да се бира од тимот кој освоил ЛШ?

Ноер е најреално годинава. Човекот е УБЕДЛИВО најдобар голман не само 2014, туку последниве 4-5 години. Освои светско, освои и титули со Баерн.

Меси и Роналдо се горе-долу израмнети во статистика. Меси имаше лоша сезона ЛШ, Роналдо имаше лошо светско.

Да не се повредеше на сред светско Ди Марија и поубедливо да играше со Манчестер овие 2-3 месеци сигурно ќе заменеше еден од овие.

Дакле, Ноер.

Кај менаџерите мафијашот.

Уште со 2010? Кај пишува дека играчот треба да се бира од тимот кој освоил ЛШ?

Ноер е најреално годинава. Човекот е УБЕДЛИВО најдобар голман не само 2014, туку последниве 4-5 години. Освои светско, освои и титули со Баерн.

Меси и Роналдо се горе-долу израмнети во статистика. Меси имаше лоша сезона ЛШ, Роналдо имаше лошо светско.

Да не се повредеше на сред светско Ди Марија и поубедливо да играше со Манчестер овие 2-3 месеци сигурно ќе заменеше еден од овие.

Дакле, Ноер.

Кај менаџерите мафијашот.
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/CA...p4?versionId=hgCmydWChZD2rqJLr_cSEatDN9NFd7c5

Ако веќе менува некој тогаш Меси трчачот ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom