Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми ги прави мене тие фори, бидејќи сам/сама спомна војување, дали би војувала?
Не, ништо во 21 век не се решава со насиство, туку со интелигенција и разбирање. Биолошки војни има а ако сакаш да војуваш еве ти блиски исток

Не, ништо во 21 век не се решава со насиство, туку со интелигенција и разбирање.
И кој дел тебе како женско ти е ускратен: дипломатија, воени сили, државен сектор, приватен сектор?

И кој дел тебе како женско ти е ускратен: дипломатија, воени сили, државен сектор, приватен сектор?
Ти изгледа живееш во друг свет, на мене можеби не ама зошто тогаш 80 посто од македонските родители цел имот оставаат на машките деца нели е тоа баш себично и не зборувам за мене имам 2 сестри зборам општо, ова ти е прост пример.

Ти изгледа живееш во друг свет, на мене можеби не ама зошто тогаш 80 посто од македонските родители цел имот оставаат на машките деца нели е тоа баш себично и не зборувам за мене имам 2 сестри зборам општо, ова ти е прост пример.
Ќе си тужиш и нема каде да одат ако навистина имаш твое кај родителите. Ако синот ги гледал уште 30 години откако си се омажила на кого сакаш да остават?

Не, ништо во 21 век не се решава со насиство, туку со интелигенција и разбирање. Биолошки војни има а ако сакаш да војуваш еве ти блиски исток
Апсолутно се сложувам. Следствено на тоа, ние жените бидејќи сме интелектуално инфериорни во однос на мажите, оставаме на вас, вие со вашиот интелект и знаењата од областа на Првата и Втората светска војна да го спасите светот од сите проблеми.

Ние само ќе се смешкаме од страна. :cool:

Може ова да го поткрепиш со некоја официјална статистика, или одокативно процени?

Да, Its a mans world и феминизмот имаше своја функција во него. Едно време, додека дејствуваше сам. На страна нерационалните екстремистки.
Тоа време заврши пред некои пет-десет години. Но, не затоа што веќе нема потреба од феминизмот и затоа што жената конечно е скроз рамноправна. Туку затоа што феминизмот го смени начинот на дејствување, а и се претвори во нешто друго.
Денес феминизмот е дел од комплекс на идеологии и движења и заедно во еден sjw пакет (демек) дејствуваат, делуваат нерационално и патетично и такви се плеткаат кај што не им е место.

Може ова да го поткрепиш со некоја официјална статистика, или одокативно процени?
Па те во комшии ако имаат ќерка и син прашај чива ке остане куќата, ја мислам дека жената е обесправена по прашање имот од родителите, ретко знам жена што има брат и што им е еднакво поделено овде во Мк

Па те во комшии ако имаат ќерка и син прашај чива ке остане куќата, ја мислам дека жената е обесправена по прашање имот од родителите, ретко знам жена што има брат и што им е еднакво поделено овде во Мк
Kako da ostane na kerkata, koga taa e mazena i zivee so soprugot?

A ako se dve sestri kaj kogo ke ostane kukata?

A ako se braka?

Poslednive dve varijanti se duri pokomplicirani za reshavanje, i duri tuka se karaat roda so roda.

Последно уредено:

Значи немаш никаква статистика, така си пролупа за да се најдеш на муабет.

Навистина многу би биле изненадени да знаат луѓето колкава врска има WW1 со процесите кои водат кон рамноправност на жените, барем по западниот и дел од источниот свет. Наизглед неповрзани но овој arguably најзначаен настан во историјата, многу работи имаат деби. Незабележан дотогаш број жени за прв пат се вработува, за прв пат доаѓаат млади жени во допир со тогашна феминистичка литература и агитација баш низ фабриките на Шнајдер или Викерс-Армстронг, заради тоа што ги заменувале мажите кои биле на фронт. Пост војната веќе западот масовно започнува со давање право на глас на жените поради низа фактори кои се резултат на војната :)

И не само правата на жените, опсегот на промени, политичко-економски процеси, културни и уметнички тенденции чија сенка трае до ден денес започнува на едно жешко летно утро во Сарајево, со игра на случајот која не е за верување.

Последно уредено:
Kako da ostane na kerkata, koga taa e mazena i zivee so soprugot?

A ako se dve sestri kaj kogo ke ostane kukata?

A ako se braka?

Poslednive dve varijanti se duri pokomplicirani za reshavanje, i duri tuka se karaat roda so roda.
Не ти држи вода ова што ако сестраму претрпува насилство во бракот и сака да се разведе каде ке оде што ако куќата кај брат и е пуна? Под кирија? Или ќути и трпи

Не ти држи вода ова што ако сестраму претрпува насилство во бракот и сака да се разведе каде ке оде што ако куќата кај брат и е пуна? Под кирија? Или ќути и трпи
Ne veruvam deka postoi brat sho ke ja ostai sestra si na ulica ako mazot i ja tepa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom