Fantasy Premier League 2012/13

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Ај помош, ја немам искористено вајлд картата, а сакам да ја искористам и во transfers - play wildcard ми е со бледи букви и не се прицка. Инаку се прај или некако се искористило само??? Имам 4 повредени сакам се да сменам.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.603
Поени од реакции
59.374
Ај помош, ја немам искористено вајлд картата, а сакам да ја искористам и во transfers - play wildcard ми е со бледи букви и не се прицка. Инаку се прај или некако се искористило само??? Имам 4 повредени сакам се да сменам.
Смени еден играч, и ќе можеш да кликнеш да ја искористиш

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Колово челзи не игра тоа значи дека не ми играат 3 играчи од тим... ван дер варт си отиде... лукас повреден шчезни може да не брани... се на се со 30 бода ќе бидам задоволен

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.603
Поени од реакции
59.374
Колово челзи не игра тоа значи дека не ми играат 3 играчи од тим... ван дер варт си отиде... лукас повреден шчезни може да не брани... се на се со 30 бода ќе бидам задоволен
Смени барем некој ако имаш слободен трансфер, имаш сеуште време
Ван дер Варт има и цена, за него и да дадеш 4 поени да го смениш, ако земеш некој квалитетен играч можеби ќе се исплати :)

Инаку и јас го имам Шчесни и не ми е сигурен дали ќе брани (но и да брани не верувам дека ќе се земат добри поени од него), замена ми е Јаскелаинен, од кого исто очекувам да прими гол
Сега гледам и Ризе и МекКартни повредени биле...и Микел од Челзи нема да ми игра...
Но ипак 50тина поени очекувам да земам, Тотенхем време е да распали :D

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Таман имам време до утре (11.30) да направам измени со вајлд картата :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
Ке си брани Фридел утре или Лорис ќе има право на настап ?

Pece4ever

Скопјанишен
Член од
19 ноември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
186
Таман имам време до утре (11.30) да направам измени со вајлд картата :D
Греота е да ја користиш вајлд картата, само затоа што имаш играчи на Челзи, од искуство ти кажувам дека првата ќе ти треба за Божиќ и Нова година, коаг играа 57 кола за 9 дена, и пошто годинава ќе има две вајлд карти, добро ќе биде втората да ја искористиш, за последните 4-5 кола кога се брка ЛШ и опстанок.
Трето коло е, така што, ќе имаш можност во наредните неколку да се вратиш у борба, доколку денес не успееш, а глава ставам, дека ако сега ја искористиш, ќе земеш играчи кои досега донесоа многу поени, а не гарантираат дека и понатаму ќе растураат, секогаш првио избор е најдобар.
Со среќа што и да одлучиш.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
упм и јас 4 играчи од Челзи и Ридинг а не играат ова коло плус и Руни повреден. Јбг ризикував и напрајв 3 трансфери и зедов двајца од WBA, а го барав Попов го нема...?, шо ме чинеше -8 бода ама не ми се даваше вајл-картата. Па за ова коло тимот е:

-----------------------------Харт-----------------------------
Риџвел----Шоукрос---------Јанг---------------Клиши

Нобл---Валенсија---Кагава----Нолан---Морисон

------------------------РВП (к)-----------------------------

Pece4ever

Скопјанишен
Член од
19 ноември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
186
Сахин чини 7, веројатно вреди да се ризикува, ако се земе в предвид дека новајлиите Кагава и Азар, одлично ја стартуваа сезоната, Попов и јас го барав, ама како и Мајкон, така и тој сеуште не е апдејтиран, за разлика од Сахин, кој дури сабајлево се појави на трансфер листата, ама тоа ќе биде добро, да видиме дали ќе биде барем клупата, за да знаеме дали да го купуваме
--- надополнето: 1 септември 2012 во 13:40 ---
бај д веј, на Керол, треба да му се дадат две кола, и тој во Вест Хем, ќе биде стандарден, би требало да е супер инвестиција

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Греота е да ја користиш вајлд картата, само затоа што имаш играчи на Челзи, од искуство ти кажувам дека првата ќе ти треба за Божиќ и Нова година, коаг играа 57 кола за 9 дена, и пошто годинава ќе има две вајлд карти, добро ќе биде втората да ја искористиш, за последните 4-5 кола кога се брка ЛШ и опстанок.
Трето коло е, така што, ќе имаш можност во наредните неколку да се вратиш у борба, доколку денес не успееш, а глава ставам, дека ако сега ја искористиш, ќе земеш играчи кои досега донесоа многу поени, а не гарантираат дека и понатаму ќе растураат, секогаш првио избор е најдобар.
Со среќа што и да одлучиш.
Не само играчи на Челзи туку имам и на Ридинг што едниот од нив го нема никаде, уште од старт со повреди, неиграње прва постава а скапи и сл.
Еве како ја играм играта неколку години и не сум лош според мене само повреди ме мачат секогаш и трансфери правам ненормално многу...
И лани имаше две вајлд карти и исто и искористив (една во второ коло и другата на „паузата“)...

Еве зошто морав да менувам
Шори од Ридинг го нема никаде
Барнет од Норвич :tapp: (од Норвич играч нема повеќе да имам)

Сигурдсон е добар ама е многу скап и конкуренцијата е голема во Тотенхем
Компани го сменив со Забалета (што е многу добро според мене)

Агуеро се повреди па морав Ван Перси (што е логично оти и Руни е повреден па овој е фикс)

Тројца од Челзи....(Торес, Хазард и Ивановиќ) го продадив Торес за Тевез и после ова коло тој трансфер го враќам назад
Погребнњак од Ридинг
Значи ги имав Торес, Погребњак и Агуеро (значи немав никој ;) )

Шчезни со Де Геа
Јагиелка исто го земав
Вилијамс од Свонси на место на Шори...
и така :)

Доколку не направев измени сега ќе имав само
Хангеланд (3-0 губат на полувреме :tapp: ), Сигурдсон, Диаме, Барнет, Туре, Компани Јаскелаинен, Шчезни, Бритон
Значи 8 „играчи“ ќе играле т.е 7 заради двајцата голмани...
Така да многу добро е што ја искористив вајлд картата...:свиркам:
Поздрав

Pece4ever

Скопјанишен
Член од
19 ноември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
186
Не само играчи на Челзи туку имам и на Ридинг што едниот од нив го нема никаде, уште од старт со повреди, неиграње прва постава а скапи и сл.
Еве како ја играм играта неколку години и не сум лош според мене само повреди ме мачат секогаш и трансфери правам ненормално многу...
И лани имаше две вајлд карти и исто и искористив (една во второ коло и другата на „паузата“)...

Еве зошто морав да менувам
Шори од Ридинг го нема никаде
Барнет од Норвич :tapp: (од Норвич играч нема повеќе да имам)

Сигурдсон е добар ама е многу скап и конкуренцијата е голема во Тотенхем
Компани го сменив со Забалета (што е многу добро според мене)

Агуеро се повреди па морав Ван Перси (што е логично оти и Руни е повреден па овој е фикс)

Тројца од Челзи....(Торес, Хазард и Ивановиќ) го продадив Торес за Тевез и после ова коло тој трансфер го враќам назад
Погребнњак од Ридинг
Значи ги имав Торес, Погребњак и Агуеро (значи немав никој ;) )

Шчезни со Де Геа
Јагиелка исто го земав
Вилијамс од Свонси на место на Шори...
и така :)

Доколку не направев измени сега ќе имав само
Хангеланд (3-0 губат на полувреме :tapp: ), Сигурдсон, Диаме, Барнет, Туре, Компани Јаскелаинен, Шчезни, Бритон
Значи 8 „играчи“ ќе играле т.е 7 заради двајцата голмани...
Така да многу добро е што ја искористив вајлд картата...:свиркам:
Поздрав
Епа стварно немаш среќа, штета што ќе мораш, а мораш дефинитвно да ја сикористиш за да останеш во игра, со среќа колово.
мене од старт ми тргна добро, го имам Мекарти од Вест хем, а тој не е ни на клупата, 0 од старт, а замените се Челзи и нема да добијам поени од нив, сеа ми останува Вест хем да не прими гол, а Шчезни да не брани за Арсенал, па Јаскелаинен да ми влезе како замена

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Карлтон Кол 1 поен
Петрич 1 поен
:vozbud:

Статус