Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Чим ракометарки како Хмирова,Кликовац,Ристовска не ги задржаа јасно е дека од наредна година нема да ираат ЛШ, и тоа дека ќе работеле со млади играчи е само како изговор ќе бидат клуб како Куманово,Пелистер,Металург.
И во наредните години да сонуваме за женска репка декаа ќе игра на некое првенство,кога не извадија некоја ракометарка овие 5 години сега ќе праеле.
Освен Сара другото е све просек за наша лига.
Ниедна ракометарка нема да задржат и нема да пријавуваат тим во ЛШ за наредна година. Веројатно ќе ги прекомандуваат играчите од Вардар Јуниор во прв тим и ќе фигурираат рекреативно во лигата. Веројатно ќе пријават тим во Челинџ куп ако постои таква опција.

Gjer bukvalno se pretvori u bolnica, cela bekovska linija im e povredena. Ako i sega osvojat nek se ebe mater

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Убава игра и убава атмосфера. Луѓето од Warriors фино си ја завршија работата. Сепак, не можам, а да не ја прокоментирам македонштината у ситуацијава. 5-6 сезони тимов егзистираше на европската сцена со одлични резултати, со и тоа како големи играчки имиња. На 90% од мечевите бројот на публика која доаѓаше беше 50% од она што присуствуваше денеска, а денеска некако магично сите се тажни, плачат, криво им е што проектот завршува. За мене крајно лицемерно однесување. Типична македонска работа, кога треба да се зборува сме први, кога ќе дојде моментот да се издејствува и да се поддржи истото директно, не нема никаде.

@Bonnie and Clyde Виде сега по втор пат таква серија за само една недела? Женска работа. :)
Солзите на Лејно, Суслина, Лекиќ и Пенезиќ ми имаат тежина. Другово...женска работа :)
Дечковци?

Солзите на Лејно, Суслина, Лекиќ и Пенезиќ ми имаат тежина. Другово...женска работа :)
Дудулелто плачела :( ? Душа бе :love:
Не можев да седам одма си отидов откако заврши,а и знаев дека ќе има плачки ова она :icon_lol:
Ваљда ќе се вратат уште еднаш

П.С. Кристијансен :несвест: Блазе тој што ставил глава меѓу тие бутови

Никој не пишал...па ај..

ЖРК Вардар во 1/2 финалето ќе игра против Ростов.

Хммм....ќе биде напето у ПМ :D

Toa e toa ostanuva utre da se istpame so Gjer u sekoja smisla na zborot. Koj duel ke bide Cvijic so Althaus, ke padne krv

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Тоа што е Штербик кај мажите е Лејно кај жените. Не само во Вардар, туку општо во светот на ракометот. Изминативе 5 сезони како е у Вардар постојано секоја сезона е барем во топ 3 голманки во светот, 90% од утакмиците е најдобар поединец во тимот.

Играчиште. Заедно со Пенезиќ. Еднаш пишав за оваа, убедливо најдобриот индивидуалец во женски ракомет после Индира кој заиграл во Македонија.

Но ако играат вака лабилно, макар и со 15 одбрани на Лејно, тешко дека ќе победат утре.

Вардар-Ростов Дон 25-19 :oleee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom