Дали јас имав преголеми очекувања од Алтхаус, дали не доволно пратам женски ракомет па со нејзиното доаѓање се крена фама како убедливо најдобриот пикер во светот да дошол во Вардар, ама со досегашната игра за мене претставува можеби најголемото разочарување во досегашниот дел од сезоната.
Ни самите не знаеме како тепавме денеска. Во клучните моменти, среќата не посака два пати бидејќи од чисти позиции ја погодија пречката домаќинките.
Баба Суслина одново солидна на голот, а мечов го добивме ИСКЛУЧИВО заради Лекиќ која фати одлична серија во второ полувреме. Среќа и Пенезиќ од време на време блеснува и погодува од секаде, иначе наебавме.
Одбраната во делот каде што играат Лекиќ, Дембеле и Пенезиќ е ОЧАЈ невиден. Пенезиќ мора да ја прекорам за лошото превземање во одбрана, а богами ниедна од триве нема добра комуникација со колешките и пресмешно изгледаат при превземањата на играчи, со што или примаме гол или ни вадат пенали...
Суслина со два скратени зицери на крај истотака ни овозможи да победиме, и добро е што втор меч по ред има добар настап. Чудно е што при толку скратени зицери, прима некои голови низ нозе, ти доаѓа да се утепаш кога ќе видиш
Иако Хмирова не ми беше којзнае колку омилена, фали некој да направи некој влез, да извади пенал, вака сите бекови ни се од ист калап.
Лазовиќ истотака невидлива, иако конечно очекувавме дека сме нашле асално решение на десен бек, некако не доаѓа до израз, претивка е, па дури и Кликовац е далеку поактивна на таа позиција.
Кликовац има ужасна завршница, иначе има муда и да влезе и да се крене на шут.
Според мене тоа што повеќе ни фали е ПИНО. Ни фали висок играч од нејзин калибар, и со нејзиното заминување одбраната ни е многу послаба. Абе она кога ќе кренеше раце, немаше поминување, или имаш блокада, или украдена топка, или некој брз фаул за да не може да шутне противникот, вака...
Не знам што мислат да прават без нејзе

Крилата солидни денес, си ја искористија шансата. Дембеле со чисти 4/4 со последниот гол кој ни ја донесе победата. Јованка погоди неколку тешки удари, фала богу

Само ги нема нејзините препознатливи контри. Додуша беа препознатливи пред година дена

Јуле сигурна од пенал, особено елегантен беше последниот погодок
На Инди веќе може да и се преиспитува работата. Еден меч што изгуби со Будуќност беше океј, втор меч што бевме очајни со Турингер веќе требаше да биде предупредување, ама денешнава КАТАСТРОФА против факинг Подравка која е послаба од лани, а лани ја тепавме 100 разлика таму, е веќе вклучување на алармот во екипата.