Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
У глобала речиси сите тимови имаат слична судбина со оваа на Вардар, и во нивните првенства немаат конкуренција, и нивните натпревари таму се ревијални кои ги играат, колку да се одигра.
Така да тоа дека требало СЕХА лига за да нашите се уиграат не ми има логика, зошто на Будуќност не им треба тоа?
Или да не набројувам кои други екипи.

Абе тоа да, првенствата се сегде тиња, ама пак се за класа подобри од нашава. Плус останативе екипи ко Ѓер, Будуќност и Ларвик имаат играчи што играат со години заедно, што у клуб што у репрезентација, нашиве само 2 утакмици имаа изиграно и тоа пред два месеци. Ич не се воиграни. Друго е да пробуваш акција на тренинг, кај што се знае што акција се вежба, а друго е против јаки екипи. Затоа не ми беше јасна одлуката да не играат регионална лига оваа година, не дека е нешто посебно ама пак има појаки екипи од нашава лига

Ниту една ама баш ниту една одбрана не може да ја споредиме со онаа на Будуќност, ни на Ларвик ни на Ѓер а уште помалце на Турингер.
Нека идат Турингер во Подгорица и нека презентираат тактики да ги видиме :pos::pos:

Едуарда Аморим Талеска :icon_lol: И оваа ли се омажила тука :icon_lol::icon_lol:

Едуарда Аморим Талеска :icon_lol: И оваа ли се омажила тука :icon_lol::icon_lol:
да, и тоа мислам за братот од зет за сестра. Двајца браќа се земени со две сестри, вакви комбинации само во Македонија има :D

да, и тоа мислам за братот од зет за сестра. Двајца браќа се земени со две сестри, вакви комбинации само во Македонија има :D

Со Бразил зема злато, сега може да дојде да ги брани боите на Македонија :D

Spanska serija u pm :D

Ниту една ама баш ниту една одбрана не може да ја споредиме со онаа на Будуќност, ни на Ларвик ни на Ѓер а уште помалце на Турингер.
Нека идат Турингер во Подгорица и нека презентираат тактики да ги видиме :pos::pos:

Нормално дека ќе изиграат цврста одбрана Будуќност не е балет ова.
Ние бевме изгубени во прво полувреме.Кај што неаме друг голман па уште одбраната ни беше на ниво на Кожувчанка.
Будуќност со оваа одбрана ќе ја освојат ЛШ слушајте ме а ние ќе останеме со прст у уста и ќе лупаме тука глупости како биле гнаси и како Цвијиќ била најодвратна.
И мене не ми се допаѓа кога провоцира некогаш кога ќе даде гол ама како играч кој игра во двата правци маестрално, капа доле за такви играчи.

Кој авторитет го имаат Аџиќ и Поповиќ секоја чест.Понекогаш можеби е подобро да имавме машко за тренер кај жениве.
Еве ја гледав и Турингер скоро цела.Со Милер Херберт увежбале некои акции со маркер со 7 играчи во поле без голман и тоа даваше ефекти.
А не тука Инди кажува едно овие прават сосема друго.
Затоа и на почетокот пишав дека мора одбраната да изигра главна улога во мечот па што помине ќе се помачи Суслина да одбрани.

Лани Турингер ни дојде со една постава и 3 резерви од кои само една влезе мислам па пак изгубија со 5-6 разлика.

Околу мечот со Турингер мора да се стегнат малце.Не научија веќе сите не е ова ланската сезона.
Од лани ја нема Барбоса и Алтхаус.Ја нема ни Маике Мерц голманката која решила да стави крај на кариерата на 30 години :confused: голманиште беше според мене :)
Во контри се опасни а единствен бек шутер им е Надгорнаја, сите други се ниски.Ако ја затвори Клики би требало да неаме проблеми по таа страна.
Ајде една победа дома после ни доаѓа двомеч со Подравка каде што не би требало да имаме проблеми да ги добиеме дома/гости.

Незнам како може уште по само еден меч и тоа кај најголемиот конкурент за титулата да носите одма заклучоци дека требало Индира одма да и се даде отказ и незнам таму уште што друго... јас мислам дека уште лани требаше да и се даде отказ на Индира кога изгубивме,а не да се чека толку време:facepalm:
Сватете дека ова е прв меч и дека девојките немаат играно јак меч веќе 4 месеци,сепак слабата лига и немањето достојни противници си го прави своето, плус треба да потенцираме дека игравме без Лејно,Пино и Хмирова кој се едни од најбитните ракометарки во овој тим, и затоа се уште е рано за носење било какви заклучоци,сигурен сум дека на наредниот меч со Турингер ќе изиграме многу подобар меч, онаков каков што сме навикнати да гледаме од нашите девојки, и затоа сега треба уште повеќе да ги подржиме девојките на наредниот меч на домашен терен со Турингер, а не одма да плукаме по нив. Будучност треба да ни бидат пример за тоа како се бодри тимот, и зашто и ние да не направиме една таква атмосфера на наредниот меч и да им покажаме на девојките дека ја имаат нашата подршка.

Нормално дека ќе изиграат цврста одбрана Будуќност не е балет ова.
Ние бевме изгубени во прво полувреме.Кај што неаме друг голман па уште одбраната ни беше на ниво на Кожувчанка.
Будуќност со оваа одбрана ќе ја освојат ЛШ слушајте ме а ние ќе останеме со прст у уста и ќе лупаме тука глупости како биле гнаси и како Цвијиќ била најодвратна.
И мене не ми се допаѓа кога провоцира некогаш кога ќе даде гол ама како играч кој игра во двата правци маестрално, капа доле за такви играчи.

Кој авторитет го имаат Аџиќ и Поповиќ секоја чест.Понекогаш можеби е подобро да имавме машко за тренер кај жениве.
Еве ја гледав и Турингер скоро цела.Со Милер Херберт увежбале некои акции со маркер со 7 играчи во поле без голман и тоа даваше ефекти.
А не тука Инди кажува едно овие прават сосема друго.
Затоа и на почетокот пишав дека мора одбраната да изигра главна улога во мечот па што помине ќе се помачи Суслина да одбрани.

Лани Турингер ни дојде со една постава и 3 резерви од кои само една влезе мислам па пак изгубија со 5-6 разлика.

Околу мечот со Турингер мора да се стегнат малце.Не научија веќе сите не е ова ланската сезона.
Од лани ја нема Барбоса и Алтхаус.Ја нема ни Маике Мерц голманката која решила да стави крај на кариерата на 30 години :confused: голманиште беше според мене :)
Во контри се опасни а единствен бек шутер им е Надгорнаја, сите други се ниски.Ако ја затвори Клики би требало да неаме проблеми по таа страна.
Ајде една победа дома после ни доаѓа двомеч со Подравка каде што не би требало да имаме проблеми да ги добиеме дома/гости.

Значи едно е цврста одбрана друго е терористичка ко што вика ElNinho.

За Турингер против Подравка и тие 10скоро разлика нормално дека би имало ефект без голман со маркер ќе ги видиме дали против Будуќност или против нас ќе имаат ефект.

Кога ќе се научиме на издржливост од јак ќотек тогаш ќе можеме да играме на ниво со Будуќност вака батериите се трошат многу брзо. Не знаеа кај се наоѓат од тепање а само два играчи им исклучија на Будуќност. Ние што сме си виновни сме си ама што изедовме ќотек и тоа јако изедовме.
Мене у главата уште ми стои прикажаното во Ѓер против Ларвик тоа е нашиот Вардар(со организиран напад, контри, полуконтри и стабилна одбрана), Ларвик презентира светски модерен ракомет не рагби ко овие.
Будуќност моментално и против мажите на Металург да играат ќе ги победат.:pos:

Кога сме кај авторитетот сигурен си дека маж тренер би успеал да склопи екипа да воигра за една година и да осовојат трето место во ЛШ, психологијата изигра важна улога, атмосферата во клубот е дело само на Индира, доказ се многубројните интревјуа во кои вели дека Кометал беше едно семејство, така да искуството од тогаш како играч го пренесува овдека во Вардар и тоа за само неколку месеци ако се сеќаваш го победивме Ларвик во Норвешка во групната фаза уште.

http://24rakomet.mk/будуќност-6-жрк-вардар-0-во-досегашните/
Постигнати голови на сите ракометарки од сегашниот состав на ЖРК Вардар против ЖРК Будуќност во меѓусебните дуели.

Јованка Радичевиќ – 4

Јулија Николиќ – 10

Алисон Пино – 13

Барбара Лазовиќ – 2

Сираба Дембеле – 6

Бегоња Фернандез – 3

Маја Зебиќ – 5

Андреа Кликовац -5

Андреа Пенезиќ- 5

Татјана Кмирова – 2

Андреа Лекиќ – 10

Kajgana Shop