Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Ови се поборбени на тренинг од нашите репрезентативки на ЕП.

Нормално е дека ќе бидат борбени се борат за минутажа голема е конкуренцијата...

Нормално е дека ќе бидат борбени се борат за минутажа голема е конкуренцијата...
посебно на десно крило е ПРЕГОЛЕМА,инди има на располагање 5 опции,на лево крило Радичевиќ,Костјукова и Митова.Пикер прва постава Бего ,бекови нека се менуваат сите по 5 минути хехехе

посебно на десно крило е ПРЕГОЛЕМА,инди има на располагање 5 опции,на лево крило Радичевиќ,Костјукова и Митова.Пикер прва постава Бего ,бекови нека се менуваат сите по 5 минути хехехе

Ama gi pomesa ti malku stranite, a? Na desno ke si bidat Radicevic i Kostjukova, na levo Dembele i Zebic...Drugite sansa samo vo regionalna liga ke dobivaat...

Od prvava utakmica devojkite pokazaa deka nema zaebancija so niv. Prva utakmica i da ja izigras na vakvo nivo svaka cast. Normalno imase i nekoj greski i periodi na dekoncentracija koi se normalni vo ovoj del od pripremite, no celokupniot vpecatok e impresiven. Moram da kazam samo deka e steta Tata Kmirova da igra na desen bek, se gleda deka ne moze da dade maksimum na taa pozicija kao sto bi dala na primer na centralen i lev bek, ama toa e. Ima previse igraci na tie pozicii. Izigra solidno i na desen bek, ama mislam deka toa e daleku od ona sto ona moze da pruzi. Malce se primetuva deka koga Indira ke ubaci igraci od vtora postava kako na pr.Sterjova, pagjame vo igra.. Premnogu greski pravi, i ednostavno ne e dostojna zamena na Pino, ili Lekic. Isto i Kostjukova na desno krilo koa treba da ja zameni Radicevic. Treba malce poise da porabotat i na igra so piker, sto veruvam ke si dojde na svoe mesto kako ke odminuva vreme. Ja sum prezadovolen od ovaa prva utakmica, i mislam deka devojkive mozat komotno da doguraat do finale.. Vo pun B.T ima da padjaat atrakcii ke bide milina da se pratat devojkive ovaa godina:)

Прв натпревар-прва победа за ЖРК Вардар СЦБТ
Ракометарките на ЖРК Вардар СЦБТ го победија Крим со 29:22 (15:10) во првиот настап на турнирот “PwC Handball Fiesta 2013” во Ѓер. Ова беше прв контролен натпревар за вардарки во подготовките пред новата сезона и прв настап на македонскиот шампион во новиот засилен состав.
Јованка Радичевиќ и Маја Зебиќ постигнаа по шест гола за ЖРК Вардар СЦБТ, а по пет гола релизираа Андреа Лекиќ и Алисон Пино. Одлични на голот беа Ина Суслина со 11 одбрани во првиот дел и Амандин Лејно која запиша шест одбрани во второто полувреме. Во составот на Крим најефикасна беше Катарина Крпеж со шест гола. За најдобри ракометарки на мечот беа прогласени Андреа Лекиќ во составот на ЖРК Вардар СЦБТ и Барбара Лазовиќ кај Крим.
Вардарки делуваа моќно и сигурно од првата до последната минута. Првиот гол за македонскиот шампион го постигна француската репрезентативка Алисон Пино, а по првите три минути ЖРК Вардар СЦБТ имаше водство од 3:1. По почетната офанзива на нашите девојки, следуваше серија на ракометарките на Крим. Словенките успеаја да изедначат на 3:3, а потоа ја искористија грешката на Пино за првото и единствено водство од 4:3. Но, цврстата игра во одбраната и фантастичното издание на Ина Суслина на голот ја врати сигурноста во играта на ЖРК Вардар СЦБТ. Маја Зебиќ погоди прво од седмерец, а потоа и од игра. Серијата на македонскиот тим ја продолжија поранешните ракометарки на Ѓер, Јованка Радичевиќ и Андреа Лекиќ на кои ова им беше прв настап на теренот на кој лани ја освоија титулата во Лигата на шампионите. Тоа му донесе водство на ЖРК Вардар СЦБТ од 7:5 на средината од првиот дел. До крајот на полувремето избраничките на Индира Кастратовиќ беа супериорни на теренот и на одмор заминаа со пет гола позитива (15:10).
Моќната игра на вардарки продолжи и во вториот дел. На местото на Суслина на голот на ЖРК Вардар СЦБТ во вториот дел застана Амандин Лејно. Во првите десетина минути од вториот дел Марија Штериова ја замени Алисон Пино на левата бековска позиција, а свои минути како организатор на играта на местото на Андреа Лекиќ во вториот дел доби Билјана Црвенкоска.
Крим се обиде да одговори на офанзивната игра на вардарки и со три гола во серија во 38.минута се приближи на два гола негатива (17:15). Но тогаш проработе “француската врска“ во ЖРК Вардар СЦБТ. Лејно одбрани и упати прецизна контра до Сираба Дембеле, а таа погоди за водство од 18:15. Во финишот на мечот, на теренот во Ѓер повторно доминираа миленичките на публиката, Радичевиќ и Лекиќ и заедно постигнаа шест гола во овој дел. За доминацијата на вардарки да биде комплетна, а победата убедлива, се погрижија пикерот Бегоња Фернандез и Маја Зебиќ која беше меѓу најконстантните играчи на денешниот меч.
Утре, во вториот натпревар на турнирот, ЖРК Вардар СЦБТ ќе игра против екипата на Мец.
Резултати прв ден: Лајпциг – Ростов Дон 28:29, Крим – ЖРК Вардар СЦБТ 22:29, Ѓер – Мец (во тек)

КРИМ – ЖРК ВАРДАР СЦБТ 22:29 (10:15)
КРИМ: Стефанишин 8 одб, Толнаи 4 одб, Маринчек, Пиедаде 1, Вурц 3, Мавшар 2(2), Булатовиќ 1, Лазовиќ 4, Торстенсон, Ирман 1, Пенезиќ, Крпеж 6, Зрнец 1, Манеа 2, Потишек, Визитиу 1. Тренер: Тоне Тисељ.
ЖРК ВАРДАР СЦБТ: Суслина (10 одб. 1 сед.), Лејно (5 одб. 1 сед.), Костјукова 1, Радичевиќ 6, Ѓокиќ 1, Пино 5, Штериова, Зебиќ 6 (3), Дембеле 1, Фернандез 2, Кликовац, Црвенкоска, Хмирова 2, Лекиќ 5, Лојпур, Дмитровиќ. Тренер: Индира Кастратовиќ.
Седмерци: Крим 2/4 , ЖРК Вардар СЦБТ 3/3
Исклучувања: Крим 4 мин, ЖРК Вардар СЦБТ 2 мин.

Типувам дека Хмирова ќе ја жени некој од Скопје :D

Denes pobeda protiv Mec 28-23... Nikolic 7. Radicevic 6 Lekic 4 Zebic i Hmirova 3, Lejno i Suslina po 7 odbrani.. Radicevic mvp na natprevarot. Utre u 18:00 finale protiv Ger.

Ок, на првиот натпревар играа во бели дресови, на вториот во плави, сега во сиви...Сериозно немаат црвено-црни?

Хмирова преку 5-6 топки шитна не ми се верува :facepalm:
--- надополнето: 25 август 2013 во 18:48 ---

Во група од ЛШ сме со Ларвик,Подравка и Бера Бера ако ги поминеме квалификацииве.

Ок, на првиот натпревар играа во бели дресови, на вториот во плави, сега во сиви...Сериозно немаат црвено-црни?

I ja istoto se prasuvam... Katastrofalna greska ako nemame crveno-crni. Inace denes mnogu slaba igra skoro od site( osven Lekic). Za Hmirova se izjasniv prethodno deka ne moze da igra na desen bek. ( mislam deka ke ni se odrazi toa sto ne zemavme klasicen desen bek) Ovaa Bulatovic da dojdese ke bese druga pesna. Sepak vo ovoj moment ova e i realen rezultat. Imame sosema nova ekipa so rakometarki koi prvput igraat zaedno, ova im e samo tret pofgotvitelen natprevar i toa protiv evropskiot prvak ( koj nema mnogu promeneto vo sostavot , igracite se znaat plus zasileni so Bulatovic.) Ima use mnogu rabota pred Kastratovic i devojkite, se nadevam so tek na vreme ke ja digaat formata. Sea za sea najvazni se kvalifikaciite, i za toa sum siguren deka nema da ima problem da gi pomineme. Za tie timovi sme klasa. Isto mislam deka potencijalnite protivnici vo grupata se po merka i deka moze da se pomine. Treba da se ide cekor po cekor.

Вардар 21 Ѓер 29 .Многу грешки во напад,посебно кога Хмирова е во игра.Во второто полувреме кога Индира ја внеси Кликовац и во напад и во одбрана се смири некако работата,почна да се намалува водството од 13-14 разлика,Лејно имаше добри одбрани ама штета што Вардар не ги искористи.Има време ,ќе се поправи.За МВП на турнирот беше прогласена Андреа Лекиќ .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom