Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Од Кометал, па на ЖРК Вардар :)
Да ги гледаш во живо женските се комедии :icon_mrgr: Машкиот ракомет е каде каде подобар, али сепак не пратам општо премногу европски ракомет, фудбал ми е прв спорт :)

BBlisto
Фернандез е одлична, Лојпур во напад не се изнаигра многу на тие натпревари што ги гледав, но и не ми се допадна премногу, може и грешам, али добро е да се има уште еден пикер, три пикери е добра бројка.

Да ги гледаш во живо женските се комедии :icon_mrgr: Машкиот ракомет е каде каде подобар,

А во кој спорт не е така? Нормално е женските спортови да се на пониско ниво, пред се заради физичките предиспозиции. Затоа не треба да се споредуваат со машките според мене. Не знам, јас сум прател одредени женски спортови и лесно ми се прилагодуваат очекувањата и немам никакви проблеми со квалитетот.

POT 1: FTC Rail Cargo Hungária (HUN), Byåsen Trondheim (NOR), HCM Baia Mare (ROU), Rostov-Don (RUS)
POT 2: Team Tvis Holstebro (DEN), HC Leipzig (GER), ETV-Érdi VSE (HUN), WHC Vardar SCBT (MKD)
POT 3: Winner of SERCODAK Dalfsen (NED) vs Muratpasa B.S.K. (TUR), LK Zug (SUI), Jomi Salerno (ITA), HC BNTU-BelAZ Minsk (BLR)
POT 4 (wild card entries): Tertnes HB Elite (NOR), Viborg HK (DEN), Fleury Loiret HB (FRA), RK Lokomotiva Zagreb (CRO)

Nekoi novi pravila se vovedeni od ovaa godina...Vo kvalifikaciskiot turnir timovite sto se od ista drzava mora da se vo ista grupa...Toa znaci deka TTH i Viborg od Danska ke se vo ista grupa, FTC i Erd, kako i Byasen i Tertnes...ZRK Vardar e vo vtoriot sheshir, i so toa gi izbegnuva TTH, Erd, Leipzig, FTC, Viborg...Podobro ne moze da bide:) Vaka shansite znacitelno se zgolemeni da se kvalifikuvaat vo grupna faza...

(se izvinuvam za latinicata)

Group 4: Rostov, Vardar, Salerno, Fleury

Semi-final pairings are 1 vs 4 and 2 vs 3, playing dates 14/15 September

Квалификации за ЛШ
Група 4
ЖРК Вардар СЦБТ (Македонија)
Ростов-Дон (Русија)
Салерно (Италија)
Флери (Франција)
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 14:19 ---
По се изгледа, првиот натпревар Вардар ќе го игра против Салерно според сајтот на ЕХФ, а турнирот ќе се одржи во Италија..

Group 4: Rostov, Vardar, Salerno, Fleury

Semi-final pairings are 1 vs 4 and 2 vs 3, playing dates 14/15 September

Не пратам многу женски ракомет последно време, ама мислам дека добија супер група.

Не пратам многу женски ракомет последно време, ама мислам дека добија супер група.
Добра Група,но францускиот тим во последните месеци се засили многу.Таму игра и марта манге од Шпанија и многу други познати ракометарки од Шпанија .Ама мислам Вардар ќе победи и ќе обезбеди влез во лигата на шампионите

Вардар ако ги мине квалификациите, во ЛШ ќе игра во група со Ларвик (Норвешка), Подравка (Хрватска) и Бера Бера (Шпанија)..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom