Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Ѓер е нерешено во мометов. Вака се сеуште први ама ако изгубат паѓаат на второ место.

Инаку честитки за девојките заслужија. Би ја пцуел сега Николиќ ама нема да дозволам да ми расипе располеожение.

Kaj moze da gledam Vardar so SAvehof snimka aj ako moze nekoj link da mi dade

Kaj moze da gledam Vardar so SAvehof snimka aj ako moze nekoj link da mi dade

Ќе имаш за еден саат линк на laola.

потполно небитно е според мене кој е противникот во полуфинале, Final Four е, плус женски лабилен ракомет, све је могуче. :D

Ау каков успех постигнаа девојките!!!
Секоја чест ... секој кој некогаш се бавел со спорт знае дека за една сезона е речиси невозможно да се постигне ваков успех.
Радоста кај Индира и Суслина на интервјуто после мечот кажува се. Јас искрено мислам дека Инди и кога ја освои ЛШ со Кометал не покажа толку емоции колку што покажа вечерва.

Јасно е оваа екипа има и мани. Николиќ реално не е за во Вардар и не ги заслужува минутите кои ги добива, Дембеле е класа за Зебиќ и мора да игра многу повеќе, немаме прав десен бек па се покрива со Хмирова која од многубројните ротации, те десно, те лево, на последните неколку меча игра далеку послабо, Јока е варијабилна со формата во последно време, Фернандез е слаба во напад. Исто така Инди понекогаш прави наивни грешки ... итн, итн.

Но сепак девојките играат со срце и предводени од Лекиќ која е мотор на оваа екипа и која кога не оди буквално сама ги влече конците успеаја да се пласираат на final-four турнирот и да постигнат извонреден успех.
Па уште ако играме со Будуќност имаме реални шанси и за финале.

Јас лично сум презадоволен од тоа што Вардар успеа да го постигне сезонава и дури (недај боже) да доживее дебакл во Будимпешта (не дека нема да се нервирам и урлам*) ќе останам на истиот став.

*не е до мене, таков ни е менталитетот :)

Ако некој најде видео од пресот, одма нека го постира :D

Во Будучност игра онаа Елена Ѓоргиевска така?

Ме интересира колку одбрани имаше Ина на утакмицава?

Иначе најјак моменат беше кога и скандираа Суслина Ина и кога се поклони на сите 4 трибини, цела сала у ваздух ја крена.

Министерка за одбрана! :cuc:

@Види Фотос

Ако видиш на ЕХФ дека не дава голови само за да му одговориш тоа не значи и дека уопште не игра.Покрај Далби тешко да заигра во напад ама одбрана игра.

@Види Фотос

Ако видиш на ЕХФ дека не дава голови само за да му одговориш тоа не значи и дека уопште не игра.Покрај Далби тешко да заигра во напад ама одбрана игра.
Колку време игра во одбрана?

Честито пласманот, одлична атмосфера во Борис, ги фати криза на 2 пати, посебно првото полувреме, ама рутинирано во секој случај. Оддамна не сме имале претставник во 1/2 финале. :vozbud:

Ме интересира колку одбрани имаше Ина на утакмицава?

Иначе најјак моменат беше кога и скандираа Суслина Ина и кога се поклони на сите 4 трибини, цела сала у ваздух ја крена.

Министерка за одбрана! :cuc:

18 интервенции имаше, на ехф страната спектаторс има 6.000 додека на ЖРК Вардар на фб објавија дека имало 7.000.

Незнам дали ја приметивте Хмирова додека се правеа брановите во публика. Типката повеќе гледаше на трибини од што беше заинтересирана за играта :pos:

18 интервенции имаше, на ехф страната спектаторс има 6.000 додека на ЖРК Вардар на фб објавија дека имало 7.000.
Полна беше салата, фалеа само околу 3-400 души на тој дел кај што нема столчиња, делот кај што требаше да бидат стационирани Комитите.

Кога сме кај нив, зошто ги нема кај жениве?

7000 немаше али од око околу 6400-6500 имаше.

Иначе, фино си беше у сала. Константен притисок од свирежи и ууу добиваа швеѓанкиве. Добро беа вардарки бодрени, го заслужија тоа, иако според мене заслужуваат и повеќе од ова.

Со Будучност ќе биде се само не лесно. Иако ослабени без главниот играч, сеуште се топ екипа и одлично уиграни.

Криво ми е што од сезонава се игра ф4 по машки принцип, убаво ќе беше тоа да биде од следната сезона, а оваа да гледавме 1/2 финале / финале во Борис Трајковски.

@Види Фотос, од тоа што го гледав од Будучност сезонава у ЛШ , Елена игра добри 30-40 минути у одбрана. У напад скоро ич.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom