zborot mi e klubot (brend i dolgovi) bea na ime na sams, isto infrastrukturata. on se toa zaedno go dobi od grad skopje (znaci brandot i infranstrukturata, dolgovite posle se napravija). koja e logikata sams da go prodade brandot zaedno so dolgovite, a istovremeno da ja zacuval infrastrukturata? nema ama bas nikakva logika, mislam nema nikakva logika od strana na kupuvacot. ne e brandot koj vredi (ne zboram ideoloski), nego infrastrukturata odnosno pred se placot pokraj stadionot bea tie po koi site trcaa (imame tuka za toa pisuvano). nema smisla nekoj da se nafatil da go prezemi klubot so dolgovite, a vo vozvrat da ne go dobil placot pokraj stadionot, pa nitu delot kaj hipodrom. ili e totalno izigran i retardiran ili pa ako navistina taka, togas pre nekoja prljava igra za sams da se otarasi od klubot/dolgovite bez da ja izgubi infrastrukturata.
inace muabetot go imavme tuka, mnogu jasno e deka infrastrukturata ne e na imeto na vardar, realno i nemase da napravi nikakva razlika vo celiot slucaj. infrastrukturata duri i da bese na ime na vardar togas sopstvenikot (sams ili bilo koj) uste na prviot den koga ke go kupil klubot komotno ke mozel celata infrastrukturata da ja podari na negovata zena, dete, baba, dedo ili nekoj rom od shutka. ako saka ke mozel i se da rusi, ednostavno kako ke mu prdne taka ke bide bidejki on e gazda i klubot e negov.
celata rabota e krajno matna, ne deka kazuvam nesto novo. ocigledno e deka ne ni sakaat da dozvolat klubot da odi vo stecaj i tuka se gleda kolku interesi tuka se vmesani (verojatno tie na koi im se dolzat pari ili mozat da prijavat dolg kon niv toa ne go sakaat za da ne gi izgubat parite). na edna strana klubot ne moze da mrdne napred, na druga strana ne se ni dozvoluva reset. go imavme tuka i toj muabet. klubot uste koga ispadna da otidese vo stecaj od leto teoreticno ke mozese da bide povtorno vo vtora ili prva liga i toa bez dolgovi. ovaka sportski se tapka na mesto samo sto dolgovite rastat. koj fail ke bide klubot za 2-3 godini sepak da zamine vo stecaj i so toa da se izgubile nakaj 5 godini macenje vo vtora liga.