Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Колку месеци се спремаше? М?
Повеќе беше молење и формирање на АД, отколку нешто друго. И тогаш имаше долгови како сега, не е ова нешто ново.
Па бугарот веќе 4 месеци се спрема, сака да земе клуб ко Вардар и да не фрли на почеток пари во бунар. Сите сакаат чисти сметки за почеток, за на крај да го остават во долгови.
Не знам што се чудиш, тоа е бизнис логиката, да го оставеше тренинг кампот во парк и хиподром на клубот, тогаш можда бугарот ќе ги покриеше долговите и можда нешто и за Самс ќе имаше.
Вака, само со долгови, некој од интерес може да го превземе, зашто Вардар сигурно не е и нема да биде профитабилен, како и секој друг клуб тука.

Изгледа сите заборавате колку месеци се спремаше влезот на Самсоненко во Вардар, и тоа при кристално чиста ситуација, односно понуден клуб на тацна без никакви превземени обврски. И на крај влез сред преоден рок, смени тренер и донесе некои потпросечни странци. Како сега очекувате да се среди се преку ноќ во 100 пати позамрсена ситуација.

Е па живо џабе бе, друже. Како се расфрлаш со цифриве, мислиш за 100-200 денари се работи. 2 милиони у старт да се расчистат долговите и уште 3 милиони за годишен буџет, значи вкупно 5 милиони би го коштал некого клубот само во првата година, а поврат има само 800.000 од УЕФА, под услов да ја има лиценцата. Малку како да претеруваш со проценкиве, а моментално во клубот нема влезено пари преку 1,5 година.
Они се спремаат веќе 4 месеци, ако е тоа кус период, тогаш ок.. :)

Не знам што се чудиш, тоа е бизнис логиката, да го оставеше тренинг кампот во парк и хиподром на клубот, тогаш можда бугарот ќе ги покриеше долговите и можда нешто и за Самс ќе имаше.
Вака, само со долгови, некој од интерес може да го превземе, зашто Вардар сигурно не е и нема да биде профитабилен, како и секој друг клуб тука.
Другар, чисто информативно Серџо све ќе даде и Хиподром и Академијата. Покрај бугарот и Тупан во игра се двајца екс репрезентативци на Македонија спремни со кеш. Следниве 5-6 дена ќе се знае се. Голем проблем е што во задњите 3 години не се знаело кој јаде и кој пие - башка никој ништо не платил. Стравот е после превземањето да не излезат некој фиктивни фактури со измислени долгови.
Спортски поздрав - Напред Вардар!

Другар, чисто информативно Серџо све ќе даде и Хиподром и Академијата. Покрај бугарот и Тупан во игра се двајца екс репрезентативци на Македонија спремни со кеш. Следниве 5-6 дена ќе се знае се. Голем проблем е што во задњите 3 години не се знаело кој јаде и кој пие - башка никој ништо не платил. Стравот е после превземањето да не излезат некој фиктивни фактури со измислени долгови.
Се што пиша е точно, само не сум сигурен дека ќе го даде тоа во парк, морам прво на писмено да видам, а за Хиподром е јавно приватно партнерството или како год беше со Гази Баба, тоа не знам дали е исто како договорот со Јане.

Следниве 5-6 дена ќе се знае се..
Да го видиме и тоа чудо, од датуми веќе глава боли :)

Се што пиша е точно, само не сум сигурен дека ќе го даде тоа во парк, морам прво на писмено да видам, а за Хиподром е јавно приватно партнерството или како год беше со Гази Баба, тоа не знам дали е исто како договорот со Јане.
Вчера и денес во Хиподром и Парк се врши проценка на имот од два проценители.
Мене што ме курчи е што на поканата од екс репрезентативецот на МК до сите Вардарови екс играчи и легенди кои колку толку имаат нешто кеш за да влезат се има одзвано само еден. Покана од бугарот е пуштена и до серкото панчев да влезе со дел ама легендата немал време ни да се сретне со него.
Луѓето околу бугарот од МК се сериозни и дај боже да ја биде работата.
Иначе најдоа проценители пред 2 недели кои изработија се ама морало да биде судски овластен. Судскиот неможеа да го договорат 8 дена за на крај да им пушти про факура 6 пати поголема од ,,нормалното,, . Доказ дека работите ги кочи и системот посран кај нас од кој хиените се научени да лапаат.

Мене што ме курчи е што на поканата од екс репрезентативецот на МК до сите Вардарови екс играчи и легенди кои колку толку имаат нешто кеш за да влезат се има одзвано само еден. Покана од бугарот е пуштена и до серкото панчев да влезе со дел ама легендата немал време ни да се сретне со него.
Иначе најдоа проценители пред 2 недели кои изработија се ама морало да биде судски овластен. Судскиот неможеа да го договорат 8 дена за на крај да им пушти про факура 6 пати поголема од ,,нормалното,, . Доказ дека работите ги кочи и системот посран кај нас од кој хиените се научени да лапаат.
Znachi daleku od toa deka ke ima 3 mil bugjet...posho neli ako ima konzorcium pozadi nego ... nz zasho bi molel nekoj kako Pancev da se vkluci za da dava i on nekoj del ....

Тој што се одзвал е гарант БГ

Од Бугарите слушнав дека единствени што позитивно одговориле се Саша и Горан , никој друг не ни одговорил

ova se dobri vesti... kolku se dolzi bez sezonava? valjda cifrata e znacitelno pomala

Колку месеци се спремаше? М?
Повеќе беше молење и формирање на АД, отколку нешто друго. И тогаш имаше долгови како сега, не е ова нешто ново.
Па бугарот веќе 4 месеци се спрема, сака да земе клуб ко Вардар и да не фрли на почеток пари во бунар. Сите сакаат чисти сметки за почеток, за на крај да го остават во долгови.
Е па малку повеќе како да не си запознаен со работите. ФК Вардар е АД од 2012 година после донесените измени во Законот за спорт и долговите што ги има здружението се трансформираат во акции, од кои 51 % во сопственост на Градот, а 49 % во во сопственост на ЈП за стопанисување со станбен и деловен простор. Самсоненко доаѓа дури 26.01.2014 година после еден претходен неуспешен јавен повик за купопродажба. Клубот не само што е без долгови, туку на денот на негово превземање на сметката наследува 2.769.208 денари или околу 45.000 евра (во прилог сликата како доказ), а го остава знаеме со какви обврски. Така да тој најмалку има право да збори за чисти сметки. Вардар го добива буквално на тацна ко што веќе потенцирав.
98469891_959062731214700_783326211437756416_o.jpg

Тоа што Бугарот споменал во некое ТВ-шоу дека планира во иднина да земе некој клуб од регионот е стварно многу силен аргумент дека се спремал со месеци. Тој пред 10-на дена прв пат стапува во официјален контакт со лица од клубот, ангажира луѓе кои ги чешлаат работите и тогаш може да се каже дека званично превземал некаков конкретен чекор за превземање на Вардар, а се претходно е во сферата на интерес. И јас, и ти можеме да покажеме интерес, ама што фајде од тоа...
Они се спремаат веќе 4 месеци, ако е тоа кус период, тогаш ок.. :)
Веќе му одговорив на претходниот момак;)

Изгледа сите заборавате колку месеци се спремаше влезот на Самсоненко во Вардар, и тоа при кристално чиста ситуација, односно понуден клуб на тацна без никакви превземени обврски. И на крај влез сред преоден рок, смени тренер и донесе некои потпросечни странци. Како сега очекувате да се среди се преку ноќ во 100 пати позамрсена ситуација.

Е па живо џабе бе, друже. Како се расфрлаш со цифриве, мислиш за 100-200 денари се работи. 2 милиони у старт да се расчистат долговите и уште 3 милиони за годишен буџет, значи вкупно 5 милиони би го коштал некого клубот само во првата година, а поврат има само 800.000 од УЕФА, под услов да ја има лиценцата. Малку како да претеруваш со проценкиве, а моментално во клубот нема влезено пари преку 1,5 година.
zborot mi e na nekoj ako mu se problem 2 milioni kako odkupna cena (taka doagaat dolgovite) togas i ne moze da se ocekuva mnogu. toa sekako ne se malku pari za 99+% od ljugeto, ne samo vo makedonija, no za covek ili zdruzenie koe saka seriozno da raboti so fudbalski klub i toa so dolgorocno kolku tolku seriozna internacionalna perspektiva toa ne treba da se mnogu pari. inace godisniot budget ne se frla odnapred za edna godina nego se kalkulira i se plaka preku celata godini.

vrti suci nisto ne ocekuvam od niv, a ako se tocni muabetite deka barale da se vklucat bivsi fudbaleri veke se e kazano, kolku mokni mozat da bidat ako baraat pomos, povise lici ko da sakaat ednostavno da go prezemat a sto ke bide ponatamu ke vidat pokasno. normalno se nadevam deka gresam. ke pokaze vremeto ako stignat da go vodat klubot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom