Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
На бугарски медиуми треба да се верува помалце одколку на наши!
Прво,чеченците се муслимански фанатици,и тешко дека би одбрале некој "џизс" да му се доверат.
Второ Терек,или по ново Ахмат Грозни е под целосна контрола на Рамзам Кадиров,т.е државни пари.
Многу малку веројатно е,дека би спонзорирале не муслиманска екипа,со државни пари!
Миљонери и миљардери во Грозни нема..

Мене ми смета. Лош тајминг, чудно е Бугар да ми влегува во најголемиот македонски спортски бренд, поготово сега кога можно е да не уценуваат они и се друго. Страв ми е дека можат да го искористат клубот за политички цели и за да имаат они некое влијание тука. Многу почнаа да изводат и да се силат спрема нас во последниве 2 години они, така што, сомнително ми е ова и не ми се допаѓа.
Ко Самсоненко што имаше некое влијание, така и они.

Ново тапкање во место..

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Што бидна со манекенот од Софија, се изгуби ко химен на екскурзија.
Го одложил доаѓањето поради тоа што не ги средил сити документи околу превземање на клубот.

Они дур се договорат, сите играчи ќе им избегаат...

Они дур се договорат, сите играчи ќе им избегаат...
toa do negde pokazuva kolku (ne)seriozno mozat da se sfatat. da imaa ozbilna namera da rabotat dolgorocno i pred se kvalitetno so klubot ne bi gledale na 500.000€ povise ili pomalku nego bi gledale klubot da go zemat so sreden roster so vazecki dogovori. ovaka pre se dobiva vpecatok deka planiraat matni igri na primer preku mestenje. potocno sto da se ocekuva od gazdi odnosno kakov budget moze da se ocekuva od gazdi koi ke dozvolat pola tim da zamine za da zastedat pari pri kupuvanje? da bi planirale so godisen budget od na primer 3+ milioni kako sto bese na pocetok pod sams togas starten vlog od 2 milioni ne bi predstavuval problem.

za zal toa e realnosta vo koja se naoga klubot. koga nikoj ne e spremen da plati od prilika 2 milioni za da dobie klub so trening centar i mala akademija togas se znae kolku moze da se ocekuva od potencijalen nov gazda.

Изгледа сите заборавате колку месеци се спремаше влезот на Самсоненко во Вардар, и тоа при кристално чиста ситуација, односно понуден клуб на тацна без никакви превземени обврски. И на крај влез сред преоден рок, смени тренер и донесе некои потпросечни странци. Како сега очекувате да се среди се преку ноќ во 100 пати позамрсена ситуација.
toa do negde pokazuva kolku (ne)seriozno mozat da se sfatat. da imaa ozbilna namera da rabotat dolgorocno i pred se kvalitetno so klubot ne bi gledale na 500.000€ povise ili pomalku nego bi gledale klubot da go zemat so sreden roster so vazecki dogovori. ovaka pre se dobiva vpecatok deka planiraat matni igri na primer preku mestenje. potocno sto da se ocekuva od gazdi odnosno kakov budget moze da se ocekuva od gazdi koi ke dozvolat pola tim da zamine za da zastedat pari pri kupuvanje? da bi planirale so godisen budget od na primer 3+ milioni kako sto bese na pocetok pod sams togas starten vlog od 2 milioni ne bi predstavuval problem.

za zal toa e realnosta vo koja se naoga klubot. koga nikoj ne e spremen da plati od prilika 2 milioni za da dobie klub so trening centar i mala akademija togas se znae kolku moze da se ocekuva od potencijalen nov gazda.
Е па живо џабе бе, друже. Како се расфрлаш со цифриве, мислиш за 100-200 денари се работи. 2 милиони у старт да се расчистат долговите и уште 3 милиони за годишен буџет, значи вкупно 5 милиони би го коштал некого клубот само во првата година, а поврат има само 800.000 од УЕФА, под услов да ја има лиценцата. Малку како да претеруваш со проценкиве, а моментално во клубот нема влезено пари преку 1,5 година.

Изгледа сите заборавате колку месеци се спремаше влезот на Самсоненко во Вардар, и тоа при кристално чиста ситуација, односно понуден клуб на тацна без никакви превземени обврски. И на крај влез сред преоден рок, смени тренер и донесе некои потпросечни странци. Како сега очекувате да се среди се преку ноќ во 100 пати позамрсена ситуација.

Е па живо џабе бе, друже. Како се расфрлаш со цифриве, мислиш за 100-200 денари се работи. 2 милиони у старт да се расчистат долговите и уште 3 милиони за годишен буџет, значи вкупно 5 милиони би го коштал некого клубот само во првата година, а поврат има само 800.000 од УЕФА, под услов да ја има лиценцата. Малку како да претеруваш со проценкиве, а моментално во клубот нема влезено пари преку 1,5 година.
Колку месеци се спремаше? М?
Повеќе беше молење и формирање на АД, отколку нешто друго. И тогаш имаше долгови како сега, не е ова нешто ново.
Па бугарот веќе 4 месеци се спрема, сака да земе клуб ко Вардар и да не фрли на почеток пари во бунар. Сите сакаат чисти сметки за почеток, за на крај да го остават во долгови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom