Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да седне управата и да поразговара малку односно,Гоце Седлоски треба веќе да размислува за Европско лето и да го крене тимот едно ниво погоре.Не се потребни многу пари.Најверојатно Работнички оваа сезона заминува во втора лига благодарение на нивниот трансфер период со Србите..Клисури,Илич,Маркович итн.Има Работнички доста интересни играчи како Шишковски,Херера,Ацкоски,Шаркоски,Тодороски,Тошевски,Петковски па и тој Јаго.Ќе има најверојатно заминувања и во Шкендија единствен играч е Радески,човекот имаше повреда ама полека се враќа во форма.Од Ѓорче Робсон и левиот бек Фернандо.Ова се играчи кој би се довеле до помали плати и не многу голем трошок а добри би биле за поширок ростер и поголем квалитет.

Uzivaj malo brat

sega ja vidov snimkata, nema ofsajd na matej, no razlikata so defanzivecot e mozda 20 santimetri, taka sto moze da se zgresi od strana na sudijata. e sega ako imalo i red drugi greski na steta na vardar togas situacijata moze da se tolci na drug nacin.

inace pandevci sekako dobivaat pomos, go imam toa nekolku pati primeteno. goran pandev so toa i forsiranjeto na negovi igraci kaj seniorite kaj mene malku po malku ja rusi reputacijata. strasno e sto planirale dime dimov da go pokanat vo reprezentacijata, covekot e prosecen prvoligaski stoper, a tie da ne se povredese ke go zemea da igra za makedonija. smesno. jas na primer kosta manev ne go gledam kako klasicen materijal za vo seniorskata reprezentacija bidejki tipot e igraciste za slabi ligi no ogranicen za povrven fudbal, ama od dimov e cela klasa podobar. isto i risto mitrevski pre zasluzuva povik. druga glupost bese sto david denkovski bese del od seniorskata reprezentacija, deckoto kaj pandevci bese tret golman, a pred nekoe vreme go viknaa da pokrie dupka na treninzite.

posebno sega od koga nemame sansi vo ovoj kvalifikaciski del timot se pretvori uste povise vo otskocna daska^^ ete i onoj kostadinov koj deneska dobi dopolnitelen povik e prilicno ogranicen igrac. porano imase odlicna statistiska vo U21, no fudbalerski e limitiran i tesko deka uste mnogu ke napreduva. go piknaa sea verojatno so nadez zimata konecno da napravi cekor nadvor od slabata slovacka liga. deckoto kaj FFM so godini go forsiraa kako ofanzivec, a voopsto nema predizpozicii za da napravi nesto pogelemo kako krilo ili ofanziven vezen.
Е па друже извини, ама тие 20 сантиметри го сменија текот на натпреварот и многу веројатна победа на Вардар при пенал и црвен картон за домаќините. Така да нема никакво оправдување за судиската тројка. Од друга страна глеаме каков смешен пенал добива Шкендија во 90' минута. Како некој да сака да ги врати конкурентите во игра.

И Филип Антовски отиде во Динамо па гледам се утепа од играње.Мислат дека ако отидат малку на страна и стануваат одма играчи.Ако вредиш и до 25 години да играш во Вардар пак ќе успееш да се продадеш и да направиш пари во кариерата.

Али ако мисли дека ќе го следи примерот на Елмас и ќе успее на тој начин се заебал,разликата помеѓу него и Елиф е небо и земја.
Ама па и 200.000е за Али и не е мала пара,за разлика од минатото кога некои играчи си отидоа и за без пари.

И Филип Антовски отиде во Динамо па гледам се утепа од играње.Мислат дека ако отидат малку на страна и стануваат одма играчи.Ако вредиш и до 25 години да играш во Вардар пак ќе успееш да се продадеш и да направиш пари во кариерата.

Али ако мисли дека ќе го следи примерот на Елмас и ќе успее на тој начин се заебал,разликата помеѓу него и Елиф е небо и земја.
Ама па и 200.000е за Али и не е мала пара,за разлика од минатото кога некои играчи си отидоа и за без пари.
Антовски си играше редовно ланска година во У19 тимот на Динамо во младинска ЛШ. Испаднаа ако не се лажам во четвртфинале на пенали од Челзи. Годинава, иако според возраста сеуште би требало да игра за У19 тимот (за две недели прави 19 години), он напредуваше и игра редовно за Динамо 2 во втората хрватска лига. Така да не знам зошто му го сметаш за промашување тој трансфер.
Инаку, Турците се едни од најглупавите луѓе во светот на фудбалот во поглед на фрлените пари за трансфери. Од најголемите клубови па се до помалите. Сега дека се покажа Елмас како полн погодок во Фенербахче слушнале дека има млад Турчин во македонска лига и одма ќе фрлаат пара за да го носат кај нив. 200 000 евра за Адем се феноменална работа, ако се земе во обзир дека толку пари не добивме за ниту еден фудбалер од генерацијата што успеа да обезбеди Европа, а и се работи за релативно ограничен играч што тешко дека ќе успее да достигне некаков квалитет во иднина, така да не треба да му се мислат уопште ако е точна оваа информација, без разлика што не можеме да носиме нови играчи овој трансфер период, ваква прилика за ваков играч не се пропушта.

Антовски си играше редовно ланска година во У19 тимот на Динамо во младинска ЛШ. Испаднаа ако не се лажам во четвртфинале на пенали од Челзи. Годинава, иако според возраста сеуште би требало да игра за У19 тимот (за две недели прави 19 години), он напредуваше и игра редовно за Динамо 2 во втората хрватска лига. Така да не знам зошто му го сметаш за промашување тој трансфер.
Инаку, Турците се едни од најглупавите луѓе во светот на фудбалот во поглед на фрлените пари за трансфери. Од најголемите клубови па се до помалите. Сега дека се покажа Елмас како полн погодок во Фенербахче слушнале дека има млад Турчин во македонска лига и одма ќе фрлаат пара за да го носат кај нив. 200 000 евра за Адем се феноменална работа, ако се земе во обзир дека толку пари не добивме за ниту еден фудбалер од генерацијата што успеа да обезбеди Европа, а и се работи за релативно ограничен играч што тешко дека ќе успее да достигне некаков квалитет во иднина, така да не треба да му се мислат уопште ако е точна оваа информација, без разлика што не можеме да носиме нови играчи овој трансфер период, ваква прилика за ваков играч не се пропушта.
ne e bitno koga vo godinata eden igrac e roden nego samo godinata e bitna. U19 za minatata sezona sekade bese generacija 2000, a za ovaja sezona e 2001 itn. znaci antovski od letoto navamu nema poveke pravo da igra za U19 na dinamo. samo vo italija imaat nekoj isklucok ako ne se lazam ili barem porano bese taka, nekogas i na postari im dozvoluvaa igranje vo nivnite primaveri. vo hrvatska, makedonija i site drzavi osven verojatno samo italija e taka kako gore sto ti go spomnav. btw istoto vazi i za mladinskite reprezentacii. sega U19 kvalifikaciite se za tie od 2001 i pokasno rodeni, U17 za 2003 i poksano rodeni, znaci kako vo ligite.

inace vo pravo si, transferot na antovski za sega e daleku od utnat. igra standardno za vtoriot tim na dinamo vo 2. hrvatska liga i so toa ne e daleku od levelot na 1. MFL, a moze dodatno da trenira po potreba i so prviot tim na dinamo. i da go nema toa momentalno profitira od dinamo kako klub koj sigurno pre znae kako eden fudbaler moze da napreduva nego bilo koj klub od 1. MFL. istoto vazi i za todoroski i todorov od osijek. sobiraat natprevari so talentirani fudbaleri okolu niv i vo sekoj moment mozat da se priklucat edno skalilo pogore (todoroski veke zaigra i za prviot tim).

adem za 200.000 vo turcija e menagersko remek delo kako transferot na drvono sasko pandev vo dinamo zagreb :D
samo ne se lazete predvreme, pozadi deckoto stojat nekolku menageri, megu drugo edna turska agencija, i na golemo go forsiraat bas od pricinata koja ja spomna @kukuzel. turcite se slabi fudbalski rabotnicki i lesno mozat da se prelazat, imaat previse amateri vo upravite koi se tamu zaradi vrski slicno kako kaj nas.

Последно уредено:
Адем е очигледно дебело исфорсиран од некои структури, па дури е симптоматично што Тетовче го пребаци Најдовски да игра во одбрана на последните натпревари и со тоа губиме на квалитет во средината, само за да има место за бушманот во прв тим. А на сметка на тоа не играат Серафимов/Младеновски кои се далеку поквалитетни играчи од Адем.

Адем е очигледно дебело исфорсиран од некои структури, па дури е симптоматично што Тетовче го пребаци Најдовски да игра во одбрана на последните натпревари и со тоа губиме на квалитет во средината, само за да има место за бушманот во прв тим. А на сметка на тоа не играат Серафимов/Младеновски кои се далеку поквалитетни играчи од Адем.
ubavo sto nekoj drug osven mene toa go napisa bidejki inace ke lici na uste edno hejtanje od moja strana protiv adem. ako pamtite pred edna godina uste povise go hejtav berisha koj posle zamina kaj shkendija, pa gledame kako mu odi karierata na "talentot"... i togas zaradi vrski go forsiraa berisha iako bese drvo nevideno, duri poslab talent od adem. berisha i vo U19 reprezentacijata go forsiraa i za on da igra darko churlinov go igraa von pozicija i ispadnavme uste vo prviot krug :yid: zamislete za drvceto berisha da igra na negovata omilena pozicija najdobriot igrac darko churlinov go trgnaa od negovata najdobra pozicija, pa posle da se cudime zosto ne ni odi.

toa vo vardar e ista glupost, imaat dvajca mladi stoperi, igraci na pozicija na koja i seniorskata reprzentacija ima problem, pa i poblisku do mladite i U21, a vo vardar adem go forsiraat. za sreka vo U21 kaj milevski ne im uspea da go nametnat, on duri 7-8 (!) defanzivni vezni gi pikira pred adem (todorov, zdravkovski, atanasov, fazlagic, grozdanovski, toseski i najnovo i emini of gjorce go vmetna pred adem + sabovic od diasporcite koj momentalno povtorno ne odbiva). opravdano spored mene, site tie poseduvaat povise talent od adem ili vo najmala raka se na slicen level (toseski ne go rejtuvam visoko, i on e prilicno ogranicen, a emini go nemam previse gledano za krajno da go ocenam, no na prv pogled mi deli barem soliden i podobar od adem).

jas situacijata kaj vardar ja gledam na sledniov nacin (mozda gresam, ama aj):
sakaat da go iskoristat momentumot i adem uste zimava da go prodadat pred da stane ocigledno deka e maksimum prosek duri za nas standard, da lapnat pari za igrac koj ne vredi otsteta. tuka valjda i vasoski e vklucen. dodatno ima vtora pricina koja na nekomu nema mnogu brzo da mu tekne, a toa e sto mozda sakaat da gi "zacuvaat" serafimov i mladenovski od transferi zimava za da gi imaat ponatamu i nekogas vo idnina koga situacijata bi bila podobra da zarabotat dobro, pa mozda zaradi toa sega ne gi forsiraat vo startniot sostav. inace vo situacijava so adem neverojatno e kolku ljuge se vkluceni, eden nas trener koj i malku kako menager vo pozadina e aktiven denovive na socijalna mreza na angliski dade izjava deka spored nego adem e najtalentiraniot fudbaler od makedonija koj go videl poslednite 5 godini lol

Мене се уште ми е омилен играч и не ми пречи форсирањето :D Уште сум на мисла дека ептен го потценувате. Дечкото е пргав и во оваа тактичка поставеност на Тетовче, врши многу работа во пресингот на средината. Не е Моцарт со топката, но не е ни Николов на пример, па е стандарден во репрезентација. Не гледам зошто Адем не би достигнал некое такво ниво. Он е деструктивец, бескомпромисен е во стартовите и доста подвижен.
Ниедна пара што ќе ја добиеме нема да заврши во клубот, така што ни за 100 милиони не би сакал да го загубиме, иако очигледно е дека е врзан со менаџери и брзо ќе им го тутнат на некои Турци.

Мене се уште ми е омилен играч и не ми пречи форсирањето :D Уште сум на мисла дека ептен го потценувате. Дечкото е пргав и во оваа тактичка поставеност на Тетовче, врши многу работа во пресингот на средината. Не е Моцарт со топката, но не е ни Николов на пример, па е стандарден во репрезентација. Не гледам зошто Адем не би достигнал некое такво ниво. Он е деструктивец, бескомпромисен е во стартовите и доста подвижен.
Ниедна пара што ќе ја добиеме нема да заврши во клубот, така што ни за 100 милиони не би сакал да го загубиме, иако очигледно е дека е врзан со менаџери и брзо ќе им го тутнат на некои Турци.
Друже, не заебавај сеа и ти. Николов на негови години играше стандардно за клубот на Хаџи во прилично добрата романска Лига. Да не праиме муабет дека ја има пројдено неговата академија, која важи за една од најдобрите во источна Европа. Така да било каква споредба меѓу нив двајца е излишна.
И за крај, на Адем местото не му е во прв тим на Вардар и во овој момент може да биде само алтернатива за Најдовски и Мицевски, а не ради него да се жртвуваат други играчи.

Не можам да кажам како ќе напреднува Али Адем зошто не сум стручен за такво нешто ама барем за Николов е измислен барем со досегашната прикажана игра.На Николов му е и лимитот до тука некаде и нема место за напредок во кариерата иако знам дека е страшно борбен и пожртвуван играч,играч кој гинеше за дресот и максимално се трудеше.

Последно уредено:
Мене Адем како Адем не ми пречи до толку ако го играат (пример лани Бериша многу повеќе ми сметаше), ама ко што пишавте горе ме нервира што сега на негова сметка не играат веќе ни Серафимов ни Младеновски (кои според мене се далеку понадежни и повеќе треба да добиваат минутажа) и што Најдовски мора да игра одбрана наместо во среден ред каде што му е место. Ипак Адем би требало да биде бар 12ти играч во моментов (односно прва-втора резерва отприлика), а место него во стартен состав да биде Серафимов или Младеновски.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

За Младеновски и Серафимов ми е исто криво зошто се млади деца кои се трудат,,поготово Серафимов кој и повеќе играше.Многу ќе влијае тоа и на нив ако заради некои од страна Али добива шанса.

А за Бериша нема што да ве чуди тоа е главниот проблем кај овие млади албански играчи е тоа што во секоја можна прилика ќе гледаат да го заменат Вардар со некоја албанска екипа која во тој момент ќе му понуди барем исти услови.Истото мислам дека ќе се случи со Ибиши,ако има можност ќе го направи тоа без размислување а тоа е и природна работа само што не знаеш како да тераш со нив,кога веќе се таму барем нека потпишуваат подобри договори еве во случајов со Ибиши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom