Адем е очигледно дебело исфорсиран од некои структури, па дури е симптоматично што Тетовче го пребаци Најдовски да игра во одбрана на последните натпревари и со тоа губиме на квалитет во средината, само за да има место за бушманот во прв тим. А на сметка на тоа не играат Серафимов/Младеновски кои се далеку поквалитетни играчи од Адем.
ubavo sto nekoj drug osven mene toa go napisa bidejki inace ke lici na uste edno hejtanje od moja strana protiv adem. ako pamtite pred edna godina uste povise go hejtav berisha koj posle zamina kaj shkendija, pa gledame kako mu odi karierata na "talentot"... i togas zaradi vrski go forsiraa berisha iako bese drvo nevideno, duri poslab talent od adem. berisha i vo U19 reprezentacijata go forsiraa i za on da igra darko churlinov go igraa von pozicija i ispadnavme uste vo prviot krug

zamislete za drvceto berisha da igra na negovata omilena pozicija najdobriot igrac darko churlinov go trgnaa od negovata najdobra pozicija, pa posle da se cudime zosto ne ni odi.
toa vo vardar e ista glupost, imaat dvajca mladi stoperi, igraci na pozicija na koja i seniorskata reprzentacija ima problem, pa i poblisku do mladite i U21, a vo vardar adem go forsiraat. za sreka vo U21 kaj milevski ne im uspea da go nametnat, on duri 7-8 (!) defanzivni vezni gi pikira pred adem (todorov, zdravkovski, atanasov, fazlagic, grozdanovski, toseski i najnovo i emini of gjorce go vmetna pred adem + sabovic od diasporcite koj momentalno povtorno ne odbiva). opravdano spored mene, site tie poseduvaat povise talent od adem ili vo najmala raka se na slicen level (toseski ne go rejtuvam visoko, i on e prilicno ogranicen, a emini go nemam previse gledano za krajno da go ocenam, no na prv pogled mi deli barem soliden i podobar od adem).
jas situacijata kaj vardar ja gledam na sledniov nacin (mozda gresam, ama aj):
sakaat da go iskoristat momentumot i adem uste zimava da go prodadat pred da stane ocigledno deka e maksimum prosek duri za nas standard, da lapnat pari za igrac koj ne vredi otsteta. tuka valjda i vasoski e vklucen. dodatno ima vtora pricina koja na nekomu nema mnogu brzo da mu tekne, a toa e sto mozda sakaat da gi "zacuvaat" serafimov i mladenovski od transferi zimava za da gi imaat ponatamu i nekogas vo idnina koga situacijata bi bila podobra da zarabotat dobro, pa mozda zaradi toa sega ne gi forsiraat vo startniot sostav. inace vo situacijava so adem neverojatno e kolku ljuge se vkluceni, eden nas trener koj i malku kako menager vo pozadina e aktiven denovive na socijalna mreza na angliski dade izjava deka spored nego adem e najtalentiraniot fudbaler od makedonija koj go videl poslednite 5 godini lol