Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Екипава е страшна како колектив и тоа радува. Одличен проток на лопта и лесно стигање до гол ама тука се кочи работава. Да се поработи на такви ситуации, и ќе биде топ. Ако се продужи вака ја не знам на што се надева "љунѓерај" оваа сезона. Само вака до крај, и титулата е наша. А сеа се префрламе на рукомет да го заокружиме денов:jeeee:

Мора да се поработи на реализација на контри. Не ми е јасно кој им курац зошто не шутираат кога ќе дојдат сами пред гол, туку чекаат некој да втрча, да му ја дадат во празно.
Сто пати така излегоа со голман и пробуваа да додадат до некој што ќе втрча од страна, а особено Тошевски ме изнервира во неговата ситуација.
Јовче конечно даде гол, се врти да слави накај нас, гледа тепачка на трибина (имаше некоја глупа мешаница) , си се заврте фино лепо и да го нема :pos:
Одлична е атмосферата во тимот, пред последните 5 натпревари за оваа полусезона кои се од голема важност.
Сите средби кои следуваат се тешки и мора да се соберат што е можно повеќе бодови.

Навистина овие 5 кола се многу битни а и најверојатно ќе бидат заебани утакмици.
Имаме 2 незгодни гостувања со проблематични екипи на домашен терен како што се Струга и Силекс а и уште едно со дирекниот конкурент во Струмица.

На градски ни идат Слога и Искра за кои нема што да се зборува,ќе гледаат по секоја цена да ни скинат бодови.Затоа последното коло е потребно да се даде таа поддршка со што ќе се отиде на градски и барем малку да се наполни за чест на досегашната игра на Тетовче и дечките.

Со добра игра овие 5 кола и зачувување на оваа предност најголемиот дел од битката за титула ќе бидат завршени.

САКАМЕ ТИТУЛА!!!

Можеше и требаше многу порано да се реши утакмицава, тотална доминација поготово во прво полувреме, ама многу слабо во завршницата, стварно претерано ја комплицираа со непотребни проигрувања, како да се плашат да шутнат. Како и да е, важни се 3-те бода и враќањето на победите, мора да собереме што е можно повеќе бодови пред паузата, поготово што и Пандевци се во лоша ситуација и ќе имаат уште некој кикс до крај на полусезона сигурно

Навистина овие 5 кола се многу битни а и најверојатно ќе бидат заебани утакмици.
Имаме 2 незгодни гостувања со проблематични екипи на домашен терен како што се Струга и Силекс а и уште едно со дирекниот конкурент во Струмица.
Дополнителен проблем е и што веќе тројца имаат акумулирано 4 жолти картони (Аврамовски, Најдовски и Адем) па сите овие се под закана за суспензија, а секое отсуство ќе биде голем минус на вакви дуели оти краток е составот. За Адем ај не е битно ама која дупка ќе биде напред ако мора на некој од овие дуели да се игра со Колевски место Аврамовски. Покрај нив исто и Цветаноски има 3.

Фудбалерите на Фк Вардар истрчуваат од стариот Градски стадион во Скопје во парк, предводени од капитенот Кирил Симоновски-Џина во далечната 1950 година.Pokraj tribinite sto se prepolni,i okolnite drva se polni so gledaci a i tamu gore na Francuski grobista ima polno publika i navivaci a skopje bese 150.000.Od koga Vardar ne osetil navivanje na nad 20.000 lica.
Pisete edna golema parola,promena na imeto na stadionot vo K.S.DJ.
Фотографија на Strezo Cubalevski.

За последното коло да се организираме од тука ако сака некој шо не е од Скопје да се оди заедно да се навива?

FK Vardar до крајот од првиот дел од 1МФЛ треба да одигра уште 5 натпревари.

Следните 5 натпревари на ФК Вардар:

09.11 Струга Трим и Лум - Вардар
21.11 Вардар - Шкупи
24.11 Силекс - Вардар
01.12 Академија Пандев - Вардар
08.12 Вардар - Шкендија.

Неколку тешки натпревари за нашиот клуб, добродојдена ќе е интернационалната пауза помеѓу 14 и 15 коло.

Вардар моментално е прв на табелата со 30 бода од 13 кола, 5 повеќе од второпласираната екипа на Академија Пандев и 12 повеќе од третопласираната екипа на Шкендија.

Стрелци за Вардар до сега: *13коло

Аврамовски 8гола.
Жунињо 3гола.
Мицевски 2гола.
Адем 1гол.
Поп Златанов 1гол.
Цветановски 1гол.
Колевски 1гол.
Ибиши 1гол.
Најдовски 1гол.

Очигледен е недостатокот на добар напаѓач во нашиот клуб, добрите партии на Аврамовски како полушпиц ни донесоа многу бодови до сега.
Но, нема што да се замери на младите момци во нападот, Колевски 22години, Велковски 18години, Омерагиќ 17 години и Ибиши 18 години кои се доста млади и неискусни и им е потребно време и поддршка за понатамошен развој.

Интересен факт за нашиот тим што просечната возраст на овој тим е 21 година, со што ова доситигнување на Васоски како тренер е уште позначјано и поголемо.
Минутажата која ја добиваат од Васоски е многу значајна за овие момци и за нивниот понатамошен развој како професионални фудбалери.

daj be prestanete so prikazni... fakt e deka ligata e za nikade i deka recisi nikoj od mladite ne se istaknal bog znae kolku osven momcite od odbrana. nema asalen igrac od sreden red ili krilo nitu pak napagac.

ne gledam zosto ovie 5 kola se demek strasni... struga e dole i do vcera bea vtoroligas, sloga i skendi ni idat doma i ako sakame titula treba da gi tepame duri i nereseno so iskra e ok.... sileks ni se stalni pacienti a pandevci ako sega ne gi resime so ogled na povredite kaj niv neznam koga...

ideme po 15 boda i titula nema prostor za opravduvanja ebate toa ligata i amaterite protiv koj treba da igrame.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom