Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Се мислев да му реплицирам на шизикот пред некој ден, ама еве многу брзо му стигна демант за бајките што ги чита од куртон портали како Спортмедиа на И.Д.И. и (П)лико фанс. Па еве да го прашам од оние што ко бајаги ни пласман во ЛШ не ни чинел, дали сега тренинг кампот ќе им подели плати на играчите затоа што сопственикот нема абер никаков. Ти мајсторе живееш во некое минато свршено време кога се извадија извесни црни пари, ама се изедоа набрзина. Погледни ја реалноста малку, таа вели дека од што клубот се дави во долгови, и тој тренинг камп, и академија ќе пропаднат за брзо време како тргнало. Бидејќи ќе нема кој да се грижи за нив...
Колку и да не сакам, најдобро решение за Вардар е да оди во најнизок ранг на натпреварување и да се исчисти од целиот наталожен трулеж. Нешто што требаше да се случи уште пред 7-8 години наместо онаа срамна фузија...

https://sport1.mk/fudbal/domashno-p...ca-za-evropa-ama-ima-vtora-shansa-ako-brzo-se

Ете, скоро и официјално е ова. Овие „прескокнати години“ со настапи во Европа носат трајна штета за клубот. Дури и да ги занемариме парите кои се добиваат, ова е огромен минус за нашиот коефициент во европските купови, што секако значи дека ќе ни паѓаат потешки противници.

Катастрофа...

Ве нема да се пофалиме како ги смачкавме вчера Шкендија во финале на младинскиот куп :D
Доста добро прво полувреме одигравме, особено во фазата во нападот. Ги покосивме на терен, преборбено, нашиве играчи бркаа по цел терен.
Првите два гола ги даде Велковски, но заслугата беше на Димоски (ако не се лажам он даде долга топка) за првиот гол и Ибиши за вториот. Кичмата им ја скина Ибиши за вториот гол, како само ги нанижа по страна.
Третиот гол беше негово дело, кога од страна убаво ја плсираше во спротивен агол.
Во второ полувреме паднавме бајаги, ама нашиов голман фати неколку зицери. Се изнапромашија Шкендија. А, лесно можеше да направат драма, ако дадеа гол. Два пати вадевме од гол линија.
После се консолидиравме и можевме да им дадеме и петарда, да не утнеа на два пати сами со голман.
Адем одигра феноменално, а беше креатор и на четвртиот гол. Ги помина цела екипа од пола терен и го фаулираа за пенал. Тука се скараа со Димоски кој да шутира, па на крај овој Димоски не сакаше да го прослави голот од пеналот на Адем.
Се изнарадуваа на крајот, а ние им дадовме солидна поддршка како за натпревар од таков тип. Трибините беа полни, но имаше и фанови на Шкендија. Додуша, голем дел од албанците беа роднини на нашиве играчи.
И Колевски имаше добар натпревар и општо сите што играат за прв тим, одиграа одлично.

Овој Адем во моментов нема многу техника, ама за типчето нема загубена топка. Игра многу грубо и ако ништо друго, веднаш ги крати противничките напади. Јас гарантирам дека со добра работа, може да достигне некое ниво како Спировски да речеме, иако Стефан беше доста подобар со топка на негови години. Има дрскост, млад е и може да напредува.
И овој Ибиши е интересен играч. Вчер играше како лево крило, а не како напаѓач. Доста добро одигра, но за волја на вистината, физички беше посилен од противничките играчи, што не е случај во прва лига. Има простор за напредок и кај него.
Велковски е многу низок, но одлично се градеше вчера и одигра на ниво.

Ве нема да се пофалиме како ги смачкавме вчера Шкендија во финале на младинскиот куп :D
Доста добро прво полувреме одигравме, особено во фазата во нападот. Ги покосивме на терен, преборбено, нашиве играчи бркаа по цел терен.
Првите два гола ги даде Велковски, но заслугата беше на Димоски (ако не се лажам он даде долга топка) за првиот гол и Ибиши за вториот. Кичмата им ја скина Ибиши за вториот гол, како само ги нанижа по страна.
Третиот гол беше негово дело, кога од страна убаво ја плсираше во спротивен агол.
Во второ полувреме паднавме бајаги, ама нашиов голман фати неколку зицери. Се изнапромашија Шкендија. А, лесно можеше да направат драма, ако дадеа гол. Два пати вадевме од гол линија.
После се консолидиравме и можевме да им дадеме и петарда, да не утнеа на два пати сами со голман.
Адем одигра феноменално, а беше креатор и на четвртиот гол. Ги помина цела екипа од пола терен и го фаулираа за пенал. Тука се скараа со Димоски кој да шутира, па на крај овој Димоски не сакаше да го прослави голот од пеналот на Адем.
Се изнарадуваа на крајот, а ние им дадовме солидна поддршка како за натпревар од таков тип. Трибините беа полни, но имаше и фанови на Шкендија. Додуша, голем дел од албанците беа роднини на нашиве играчи.
И Колевски имаше добар натпревар и општо сите што играат за прв тим, одиграа одлично.

Овој Адем во моментов нема многу техника, ама за типчето нема загубена топка. Игра многу грубо и ако ништо друго, веднаш ги крати противничките напади. Јас гарантирам дека со добра работа, може да достигне некое ниво како Спировски да речеме, иако Стефан беше доста подобар со топка на негови години. Има дрскост, млад е и може да напредува.
И овој Ибиши е интересен играч. Вчер играше како лево крило, а не како напаѓач. Доста добро одигра, но за волја на вистината, физички беше посилен од противничките играчи, што не е случај во прва лига. Има простор за напредок и кај него.
Велковски е многу низок, но одлично се градеше вчера и одигра на ниво.
Тој со број 9 од Шкендија им еба мамето на одбранава наша.Какви дриблинзи секоја чест

Ниту еден не ми фати око од противниците искрено :D
Освен еден играч од средината, кој личеше дека има 40 години, а не 19 :D

Бев и вчера, и претходниот ден на У15. Нашиве физички доминанти во однос на Шкендија и на двата натпревари.
Ме чуди искрено како Шкендија е прва во младинското првенство. Дали дека нашиве главни играчи се почесто со првиот тим и отсуствуваат од доста натпревари во лигата, па користат прилика да бидат пред Вардар. Ова се само мои претпоставки, базирани на еден одгледан натпревар.
И во U-15 има интересни играчи, пред се шпицот Гео (внук му на Хаџиевски) и левото крило. Гуџуфи како што разбрав се презива. Физички појјак е уште сега од ветрушката Матејчо.
Ме плаши само дека доколку вака продолжи да тоне Вардар, некој друг ќе се офајди од нивниот талент.

А зашто не настапил Марио Младеновски, повреден е или тренерот не го играл (знаете дали беше на клупа)? Ја мислев тој им е стандарден оти нели и него по некогаш во првиот тим го зимаа на клупа (ама последните 10 кола Наумчески го зимаат место него).

Бев и вчера, и претходниот ден на У15. Нашиве физички доминанти во однос на Шкендија и на двата натпревари.
Ме чуди искрено како Шкендија е прва во младинското првенство. Дали дека нашиве главни играчи се почесто со првиот тим и отсуствуваат од доста натпревари во лигата, па користат прилика да бидат пред Вардар. Ова се само мои претпоставки, базирани на еден одгледан натпревар.
И во U-15 има интересни играчи, пред се шпицот Гео (внук му на Хаџиевски) и левото крило. Гуџуфи како што разбрав се презива. Физички појјак е уште сега од ветрушката Матејчо.
Ме плаши само дека доколку вака продолжи да тоне Вардар, некој друг ќе се офајди од нивниот талент.
Интересно, Шкендија го доби првенството токму поради меѓусебните дуели.
Шкендија до претходното коло имаше перфектен скор (25-0-0), но загубиле од Ѓорче.
На едно коло до крај Шкендија има 75 бода (25-0-1), а Вардар 70 (23-1-2). Во последното коло имаме меѓусебен дуел во Тетово.

Интересно е што во меѓусебните натпревари во кои ни ги имаат нанесено двата порази, ние сме играле со скоро целосен прв тим (за младинска категорија).
На првото дерби во кое сме загубиле 2-1, играле Реџепи, Адем, Велковски, Ибиши, Наумчески, Димоски итн.

На второто дерби во кое не тепале 2-3, сме биле уште посилни. Покрај гореспоменатите, играле и Бериша (кој премина кај нив на полусезона), па дури и Антовски.

Кај нив не гледам некоја преголема разлика во составот во однос на вчерашниот. Во останатите натпревари во кои Вардар само еднаш загубил бодови, воглавно сме играле без играчите кои беа приклучени во првиот тим (особено во втората полусезона). Значи или ние ги разбивме брзо вчера и потоа они мораа целосно да се отворат, па ги казнувавме на контри или ние сме немале многу среќа во меѓусебните првенствени дуели :D

Smeneti se dvete treneri na ova generacija pred mesec dena. I za ova imashe mnogu revolt od site stonja pratat Shkendija, i imashe mnogu postovi vo FB. Ne znam dali vliaell ova na ovie 2 rezultati. A i mene mi bese cudno da imash skor 25 0 0 i da gubish 4 - 0.

Ниту еден не ми фати око од противниците искрено :D
Освен еден играч од средината, кој личеше дека има 40 години, а не 19 :D

Од шкендија , малиот со бр.4 што играше и средина . Леле дрзок малиот , мавање , јако у дуели . Кога летна у рекламите , стана криви и трча . Било кој друг да беше ќе лежеше една недела[DOUBLEPOST=1558599474][/DOUBLEPOST]

Георг има потенцијал да биде врвна деветка .
Внук на Ѓоко Хаџиевски , а татко му на Георг , коцкар , киднал у некое село го нема нигде 4-5 години . Се искоцкал .
Со добра работа малиот може да биде звер . Сега играше за 2004 на финале купот и отскокнуваше .
А за 2003 генерација има дадено 30 гола у лига .

Вака така , во школата се работи добро и секогаш се работело и се ваделе играчи ама управата ни е ...

Последно уредено:
Официјално останавме без Европа. ФФМ не му издаде лиценца на Вардар.

Завршуваш 2 место и не добиваш лиценца, на толку труд со тие играчи и на крај шамар добивме ..
Управа не сте нормални , па не е ваљда сеа крива ФФМ .. што има идиоти во управа ..
И Самсоненко овој пат разочара .. ни ја ебаа цела сезона :(

nekolku meseci redovno treninzi so prv tim i natprevari si go pravat svoeto, ogromna razlika e toa za deca od mladinski pogon. slicno bese pred 5 godini kaj rabotnicki koga U19 ne se borese za titulata vo ligata, no vo finaleto na kupot pobedija koga nastapija so igracite koi prethodno igraa redovno za prviot tim (toa bese generacijata na velkovski, zajkov, avramovski, sisko itn). za razlika od vardar vo U19 na shkendija imase recisi samo igraci koi igraa poredovno za shkendija poslednite kola od koga ne igraa za nisto.

inaku sepak bese samo U19 kup finale i toj level vo makedonija e mizeren internacionalno gledano. od decata koi momentalno se blisku do prviot tim ne gledam mnogu koi mozat da napravat solidna kariera. ibishi e malku enigma, ama toa e cesto taka kaj centarforite. znaat da imaat i slabi periodi za nekogas da raspalat i da izgradat kariera. mene ibishi mi deli kako pointeresen od kolevski i mozda uste povise on bi trebal da bide forsiran vo prviot tim. od veznite dimoski ima povise "upside" od adem. adem momentalno podobro se pokazuva bidejki e fizicki pojak i ima povise iskustvo, sepak mozam samo da se povtoram deka spored talentot e maksimalno prosek. deckoto ako mu uspee se spored plan moze da ima eventualno kariera kako nikola gligorov, so spirovski ne bi gi sporedil bidejki spirovski fudbalerski i celokupno kako igrac e cela klasa nad takvi tipovi. zaradi toa IMO popametno bi bilo da go forsiraat dimoski (ili nekoe drugo dete ako ima takvo kaj mladincite) bidejki on ako go iscrpi talentot bi bil daleku pred igrac kako adem. kako klub trebas sekogas da gi forsiras tie koi imaat povise potencijal a ne tie koi momentalno se podobri. sekako i kaj dimoski uste mnogu rabota e potrebna. go gledav vo prviot tim i na nego ke mu treba uste mnogu vreme za da stane korisen. mozda i dobro bi bilo da zamine na pozajmicae kaj dobar vtoroligas. za vo 1. MFL kaj vardar se uste e previse flegmaticen i igra premalku fizicki.[DOUBLEPOST=1558609712][/DOUBLEPOST]
Завршуваш 2 место и не добиваш лиценца, на толку труд со тие играчи и на крај шамар добивме ..
Управа не сте нормални , па не е ваљда сеа крива ФФМ .. што има идиоти во управа ..
katastrofa, mirisa na raspad sistem uste ova leto. nema bas teorija za nesto drugo cim ne isplatija na vreme za da dobijat licenca... kolku samo mizerno ne samo za vardar tuku i za makedonskiot fudbal. izgradija kolku tolku rejting (ako ne se lazam imase sansa i vo 2. kolo od EL kvalifikaciite da bidat nositeli) za da nemaat pravo da igraat internacionalno.

Последно уредено:

Пријателе , го ебаа клубот , ја ебаа историјата на Вардар а не сезоната .
Срам невиден , плата немаат земено од Ноември .
Да се засрамат тие постојано што ЛАЖАТ во клубот , Самоил Мирко .
Самс нигде го нема а овие преварантиве ветуваа брда и долини .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom