Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Пријателе , го ебаа клубот , ја ебаа историјата на Вардар а не сезоната .
Срам невиден , плата немаат земено од Ноември .
Да се засрамат тие постојано што ЛАЖАТ во клубот , Самоил Мирко .
Самс нигде го нема а овие преварантиве ветуваа брда и долини .
sto mislis sto ke se sluci ova leto? IMO cim ne isplatija za da igraat vo EL kvalifkaciite verojatno nema voopsto da isplatat slednite meseci, a toa bi trebalo da znaci deka igraci kako brda, gacevski, novak, tosevski, juan felipe, bitang, manev, micevski itn ke si zaminat for free (ustvari site koi mozat lesno da najdat klub), a vardar bi ostanal da igra so mladincite i nekoi postari koi ne mozat da najdat poasalen klub. vo takov slucaj opstanok bi bilo najoptimisticnoto scenarijo.

Самсоненко да остане ја мислам! Нема бољи!
Да им ебам матер на сите куртони што го дигаа до небо зашто беа подмачкани од него, а ги немаше никаде кога треба да се критикува што за две години го упропасти клубот начисто.
Вардар е распаднат. Ваљда сте свесни конечно. Која будала ќе го земе со толкави долгови и без право на настап во Европа, а со приказните за кампот и академијата можете слободно да си го забришете г'зот сеа...

Комити како група мора да реагираме на ова ...
Самсоненко го остави клубот на цедило , се понаша како клубот да го нашол на улица ..
Ветуваше ова она останавме сеа со к*рот во раце , поголем срам од ова нема ...
Ме заболе и за Грујо и за Заев сега клубот настрада .. кривицата е сега само кај Самсоненко ни еба мајката со ова ...

Абе овој самоил е малоумен.
Нејќеме друг спонзор, супер ни е без пари и без лиценца, мн го сакаме Сергер.
Пријателе прекини да го дудлаш и Мирко исто на орце прекини да му го дудлаш.
Абе у очи ги гледаат и лажат.
Сите вработени потпишаа договори дека се согласуваат да добијат плата до 15 мај, само за доброто на Вардар, а овие преварантиве лажат сушат.
Значи многу сум изреволтиран, многу

Симев денес апсолутно излажа и не беше искрен пред јавноста , сакаше да прикаже као долговите ке се исплатат во идно време па им барале друг спонзор фактички ја бара вината кај ФФМ ..

Не не јеби бе Симев кажи искрено хаос ни е во клуб играчите немаат земено плата за 6 месеци , не ми кажувај тука ФФМ ова барал тоа барал ...

Па им должите 6 плати не е 1 плата па да те разберам , вината е кај вас и Самсоненко што ја лажете јавноста дека се ке биде во ред ..

Заедно ти и Самсоненко парталите и надвор од клубов да ве нема , го уништивте клубот и око не ви трепнува ..

значи Схкупи место Вардар во квалификации за Европска лига ???

Абе овој самоил е малоумен.
Нејќеме друг спонзор, супер ни е без пари и без лиценца, мн го сакаме Сергер.
Пријателе прекини да го дудлаш и Мирко исто на орце прекини да му го дудлаш.
Абе у очи ги гледаат и лажат.
Сите вработени потпишаа договори дека се согласуваат да добијат плата до 15 мај, само за доброто на Вардар, а овие преварантиве лажат сушат.
Значи многу сум изреволтиран, многу
Друже, што очекуваш од малоумни послушници на „газдите“. Нит се некој фактор, нит ги есапи некој воопшто. Да се Комити група, и камп, и академија, ќе идеа со се нив у воздух.

Многу повеќе боли ситуацијата во која се наоѓа Вардар него тоа дали ќе игра Европа оваа сезона! Јака муда, една ваква мизерна сезона во Европа и ќе ја прежалиме само клубот повторно да застане на прави нозе.Жалосно е тоа што го прави Самс, излага на прес вика дека го напушта РК а останува во ФК. За на крај да се случува ова. Те гледа во очи и лаже. Изгледа ние сме народ да не прцаат од сите страни. Нема единство нема ништо. Да ти се посерам у државата која дозволува бренд клубовите да пропаѓаат а пропагира селски клубови.

Многу повеќе боли ситуацијата во која се наоѓа Вардар него тоа дали ќе игра Европа оваа сезона! Јака муда, една ваква мизерна сезона во Европа и ќе ја прежалиме само клубот повторно да застане на прави нозе.Жалосно е тоа што го прави Самс, излага на прес вика дека го напушта РК а останува во ФК. За на крај да се случува ова. Те гледа во очи и лаже. Изгледа ние сме народ да не прцаат од сите страни. Нема единство нема ништо. Да ти се посерам у државата која дозволува бренд клубовите да пропаѓаат а пропагира селски клубови.
sto ima vrska drzavata so ova i od sto zakluci deka se na strana na selskite klubovi? neka se najde junak koj ke go kupi vardar zaedno so infrastrukturata i nikoj nema da mu stoi na pat, no problem e sto nema takov covek. site go sakaat za bez pari klubot bez vlozen denar a so infrastruktura koja vredi nekolku milioni. zaradi toa e vo dilema vardar.

sto ima vrska drzavata so ova i od sto zakluci deka se na strana na selskite klubovi? neka se najde junak koj ke go kupi vardar zaedno so infrastrukturata i nikoj nema da mu stoi na pat, no problem e sto nema takov covek. site go sakaat za bez pari klubot bez vlozen denar a so infrastruktura koja vredi nekolku milioni. zaradi toa e vo dilema vardar.

Па има, како нема. Кај нас се е поврзано политички, сакаш нејкеш. И Самс беше политички, така и сега. Ако се најде решение биди сигурен дека на овој или оној начин ќе биде поврзано со актуелната партија на власт. Па се знае на кој селски клуб мислам ( за мене е селски) не знам за тебе, кој е форсиран од цела ФФМ и ќе биде форсиран.

Па има, како нема. Кај нас се е поврзано политички, сакаш нејкеш. И Самс беше политички, така и сега. Ако се најде решение биди сигурен дека на овој или оној начин ќе биде поврзано со актуелната партија на власт. Па се знае на кој селски клуб мислам ( за мене е селски) не знам за тебе, кој е форсиран од цела ФФМ и ќе биде форсиран.
normalno sams bese politicki povrzan, no na aktuelnata vlast toa ne i e potrebno, resija se sto sakaa i nemaat interes da frlaat milioni vo sportski klub, ke si gi cuvaat tie pari za niv licno.

destani od shkendija nema vrska so nasata politika, covekot e ednostavno bogat so nekolku stotini milioni na strana i tie 2-3 milioni godisno za shkendija za nego se troski. on da bi se zamaral navistina bi trosel daleku povise, no ne go interesira ozbilno sportot i frla pari za malku da se pofali kaj albancite.

normalno sams bese politicki povrzan, no na aktuelnata vlast toa ne i e potrebno, resija se sto sakaa i nemaat interes da frlaat milioni vo sportski klub, ke si gi cuvaat tie pari za niv licno.

destani od shkendija nema vrska so nasata politika, covekot e ednostavno bogat so nekolku stotini milioni na strana i tie 2-3 milioni godisno za shkendija za nego se troski. on da bi se zamaral navistina bi trosel daleku povise, no ne go interesira ozbilno sportot i frla pari za malku da se pofali kaj albancite.

Па тоа беше и мојата поента. Кажав, доколку се најде некое решение, тоа на ваков или онаков начин ќе биде поврзано со актуелата власт. Но, знаејќи ја актуелната власт, и колку ја заболе курац за Вардар и за спортот во целина поголема е веројатноста да не се направи ништо по тоа прашање. Иначе не кажав јас за Дестани, иако и неговото вложување во Шкендија е кога ситуацијата е мед и млеко. Политичката ситиација во Македонија и позициите на неговите во власта се одлично избалансирани на негова страна па зашто и да не инвестира. Да е различно, не би рекол дека би било така. Дури порано имаше и некој негови изјави дека размислува да се откаже под инвестирање во Шкендија. Кога мислев дека ја форсираат и ќе ја форсираат Шкендија пред се мислев на ФФМ која и кога не беше албанец претседател имаше големо влијание на заткулисни игри ( од судии, до несанционирање на очигледни ствари кои мораше да бидат санкционирани, за едни беше мајка за други макеа) и тоа се поради уцените од албанските структури кои ги користеа своите гласови да ги држат горе "македонските" функционери а си бараа ствари за возврат. Copy paste како во политиката, за жал погубна политика за се македонско во Македонија. Сега па на чело со овој кој дојде ќе биде уште потешко, ако до тогаш и не не избацат у ранг подоле. Да, секако дека тука Вардар ја има најголемата одговорност за ова што се случува, пред се Самс и неговите марионети во управа ( читај пак политиката), ама не треба да бидеш многу паметен и да сватиш дека сепак ПОЛИТИКАТА е таа која повторно се поеба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom