Максимов плаче за страшни крила.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа го зборевме со другариве. За дечкото да биде ефикасен му треба некој да го храни со топки, а за жал ние немаме такви крилни играчи. Дечкото е безопасен надвор од шеснаесетникот, не знае ни да ја води топката. Имаше ситуација во која што на пример да беше Ибраими ќе ги поминеше противничките дефанзивци и ќе ја искинеше мрежата, Макимов дур да тргне, дур се намести, му ја избација во корнер. Јас стојам на ставот дека Вардар во вакви натпревари не треба да игра со двајца дефанзивни играчи во средината, едноставно нема поента таквата постава, кога тебе ти треба да напаѓаш. Треба да лета еден од Вања или Глигоров и да игра Исени или Битанг, но како поистурени играчи кои би вршеле пресинг на противничка половина, како што го правеше тоа Спировски.Максимов плаче за страшни крила.....
Од времето на Хименез немаме такво крило, што ке асистира.Тоа го зборевме со другариве. За дечкото да биде ефикасен му треба некој да го храни со топки, а за жал ние немаме такви крилни играчи. Дечкото е безопасен надвор од шеснаесетникот, не знае ни да ја води топката. Имаше ситуација во која што на пример да беше Ибраими ќе ги поминеше противничките дефанзивци и ќе ја искинеше мрежата, Макимов дур да тргне, дур се намести, му ја избација во корнер. Јас стојам на ставот дека Вардар во вакви натпревари не треба да игра со двајца дефанзивни играчи во средината, едноставно нема поента таквата постава, кога тебе ти треба да напаѓаш. Треба да лета еден од Вања или Глигоров и да игра Исени или Битанг, но како поистурени играчи кои би вршеле пресинг на противничка половина, како што го правеше тоа Спировски.
Друже, извини вака што ќе прашам: Колку години имаш што волку плитко размислуваш??? Градиш мислење базирано на непроверени или рекла казала муабети. Си пишал требаше да биде изграден. Ало, од план до реализација знаеш колку е далечен патот. Особено за македонски прилики важи ова. Како прво никаде нема официјална информација дали е воопшто направен проект за на стадионот, дали е доставен до општината за да се добие одобрение за градба, и што е најбитно дали е затворена финансиската конструкција за негова изградба. Единствена изјава што излезе, беше од Панчев, кој потврди дека постои план, но допрва треба да се утврдуваат сите технички детали. Тоа што ти говори тебе.Normalno e da ima frustracii, a potajno i site nie "neutralnive" gi imame, posebno posle situacijata so noviot stadion koj trebashe da bide izgraden vo karposh kaj igralishteto na lokomotiva, no za zhal blokiran od novoto "gradonachalniche", nikogash sum nejkel da mesham politika ama taa e realnosta, se sho pravat dosega direktno ili indirektno negativno vlijae na Vardar, mislam deka Komiti moraa da reagiraat na ova (bile VMRO ili SDSM krivi ne e bitno) treba da go gledame licniot interes, pa vakva situacija da se deseshe primer na Shkendi ili Shkupi ke protestiraa so kalashnikovi dur ne se pusteshe vo izgradba, nie so opashkata vgaz si molchime i posle Filip vtori e prazen, e prazen e.
Од денешн број е, затоа ја нема... да купуваат весник [emoji3]Кај Битанг највеќе ми се допаѓа што се труди и пред се' тоа што ако не ја одземе топката на средината, прави фаул со кој спречува противнички напад, а истото не е толку остро за да биде санкционирано.
За разлика од него, Глигоров и Вања не можат ниту да го стигнат играчот за да фаулираат.
П.с. @lunatik каде си ја читал информацијата? Нема ништо на сајтот на спорт. Некако не ми е веродостојно дека таква „ударна“ вест би ја имало во печатено издание, но не и во електронското. Дај боже да е така, во секој случај.
Fudbalerite imale odredeni pobaruvanja.
Pisete plata ne se sramete![]()