Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Максимов плаче за страшни крила.....
Тоа го зборевме со другариве. За дечкото да биде ефикасен му треба некој да го храни со топки, а за жал ние немаме такви крилни играчи. Дечкото е безопасен надвор од шеснаесетникот, не знае ни да ја води топката. Имаше ситуација во која што на пример да беше Ибраими ќе ги поминеше противничките дефанзивци и ќе ја искинеше мрежата, Макимов дур да тргне, дур се намести, му ја избација во корнер. Јас стојам на ставот дека Вардар во вакви натпревари не треба да игра со двајца дефанзивни играчи во средината, едноставно нема поента таквата постава, кога тебе ти треба да напаѓаш. Треба да лета еден од Вања или Глигоров и да игра Исени или Битанг, но како поистурени играчи кои би вршеле пресинг на противничка половина, како што го правеше тоа Спировски.

Дефинитивно Вања треба да лета од стартна 11-ка, преспор е, ништо не покрива, а од друга страна не е ни некој креативец или којзнае каков техничар. Битанг се гледа дека има желба за докажување, физички делува доста добар, има и брзина и пред се цврстина, снага, а има и солидна техника, постојано бараше простор за да прими топка и да проигра, мислам дека топ ќе ни се најде за во среден ред. Шиле заслужено беше изваден, пак според мене слаба утакмица, треба малце да олади, а Максимов дефинитивно треба да биде стартер, Барсегјан е доста активен и постојано пробува да прими топка, да проигра, втрчува, мислам дека покорисен би бил на крило. Попзлатанов денес пак беше доста борбен, ама слаб во завршницата, баш она што го зборевме пред некој ден на темава. Тошевски со уште една одлична партија, и одлична асистенција за вториот гол. Замерка имам за Чеде, во составот го немаше Цветановски, а на клупа беше Стојков, кој секако е отпишан од тимот и чекаме да се ослободиме од него

Тоа го зборевме со другариве. За дечкото да биде ефикасен му треба некој да го храни со топки, а за жал ние немаме такви крилни играчи. Дечкото е безопасен надвор од шеснаесетникот, не знае ни да ја води топката. Имаше ситуација во која што на пример да беше Ибраими ќе ги поминеше противничките дефанзивци и ќе ја искинеше мрежата, Макимов дур да тргне, дур се намести, му ја избација во корнер. Јас стојам на ставот дека Вардар во вакви натпревари не треба да игра со двајца дефанзивни играчи во средината, едноставно нема поента таквата постава, кога тебе ти треба да напаѓаш. Треба да лета еден од Вања или Глигоров и да игра Исени или Битанг, но како поистурени играчи кои би вршеле пресинг на противничка половина, како што го правеше тоа Спировски.
Од времето на Хименез немаме такво крило, што ке асистира.

Normalno e da ima frustracii, a potajno i site nie "neutralnive" gi imame, posebno posle situacijata so noviot stadion koj trebashe da bide izgraden vo karposh kaj igralishteto na lokomotiva, no za zhal blokiran od novoto "gradonachalniche", nikogash sum nejkel da mesham politika ama taa e realnosta, se sho pravat dosega direktno ili indirektno negativno vlijae na Vardar, mislam deka Komiti moraa da reagiraat na ova (bile VMRO ili SDSM krivi ne e bitno) treba da go gledame licniot interes, pa vakva situacija da se deseshe primer na Shkendi ili Shkupi ke protestiraa so kalashnikovi dur ne se pusteshe vo izgradba, nie so opashkata vgaz si molchime i posle Filip vtori e prazen, e prazen e.
Друже, извини вака што ќе прашам: Колку години имаш што волку плитко размислуваш??? Градиш мислење базирано на непроверени или рекла казала муабети. Си пишал требаше да биде изграден. Ало, од план до реализација знаеш колку е далечен патот. Особено за македонски прилики важи ова. Како прво никаде нема официјална информација дали е воопшто направен проект за на стадионот, дали е доставен до општината за да се добие одобрение за градба, и што е најбитно дали е затворена финансиската конструкција за негова изградба. Единствена изјава што излезе, беше од Панчев, кој потврди дека постои план, но допрва треба да се утврдуваат сите технички детали. Тоа што ти говори тебе.
Во ситуација кога Самсоненко го пушти ЖРК Вардар низ вода (баш добро што се реши на таков чекор), во РК и ФК го крати буџетот и мака мачи да обезбеди плати, запознаен сум дека дополнително е заглавен и со изградбата на Офицерскиот дом и хотелот на плоштад, стадионот ни најмалку не е на дневен ред у моментов.

Може бевте подобри ама шкупи денес покажа др лице многу послаб од предходното коло..

Cela srekja pa potparolive i advokative razmisluvaat dlaboko i nepristrasno, inace tesko nas zabludenite.
Nema nikakvo sabotiranje od strana na kmetot na Karpos za izgradba na stadion na Vardar na igralisteto na Lokomotiva. Toa se cisti nebulozi i politicki izmislici. Jaki mu*a ako Pancev rekol deka e podnesena i pominata celata dokumentacija za izgradba, kaj bivsiot kmet.
Isto e nebulaza i deka bivsiot kmet na Centar proba da ja sabotira izgradbata na fudbalskata akademija vo gradski park. Uste edna izmislica.
Nitu pak kmetot na Aerodrom gi ponisti dogovorite za izgradba na teniski tereni vo sklop na Jane Sandanski.
Sramota e, osvestete se pred da kazete nesto loso za vlastta!!1!

Sega citav vo sport Sams imal sostanok so futbalerite vo petok i kazal deka vo fk ke se investira uste poveke i deka ne zaminuva od klubot isto i pobaral malju trpenie od futbalerite za neisplatenite plati i premii.

Ај ќе видиме што ќе излезе на крај.. Да се заврши ова независност со клубот.
Иначе Битанг е одличен, брз, добро додава има осет за простор, одлично ќе се вклопи у средина.

Кај Битанг највеќе ми се допаѓа што се труди и пред се' тоа што ако не ја одземе топката на средината, прави фаул со кој спречува противнички напад, а истото не е толку остро за да биде санкционирано.
За разлика од него, Глигоров и Вања не можат ниту да го стигнат играчот за да фаулираат.

П.с. @lunatik каде си ја читал информацијата? Нема ништо на сајтот на спорт. Некако не ми е веродостојно дека таква „ударна“ вест би ја имало во печатено издание, но не и во електронското. Дај боже да е така, во секој случај.

Кај Битанг највеќе ми се допаѓа што се труди и пред се' тоа што ако не ја одземе топката на средината, прави фаул со кој спречува противнички напад, а истото не е толку остро за да биде санкционирано.
За разлика од него, Глигоров и Вања не можат ниту да го стигнат играчот за да фаулираат.

П.с. @lunatik каде си ја читал информацијата? Нема ништо на сајтот на спорт. Некако не ми е веродостојно дека таква „ударна“ вест би ја имало во печатено издание, но не и во електронското. Дај боже да е така, во секој случај.
Од денешн број е, затоа ја нема... да купуваат весник [emoji3]
Ќе има до вечер

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Fudbalerite imale odredeni pobaruvanja.

Pisete plata ne se sramete :ROFLMAO:

Во Вардар кога даваа плата, во Тетово во чајџилница уште на пишанка пиевте чај.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom