Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ја незнам како може Чеде и тој белгиецот шо му е помошник да неможат да најдат некое дете од Белгија, па нели имале конекции, пријатели... изгледа ништо од тоа.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
А ја не знам како ти не сфаќаш дека живееш во Македонија и со цел памет очекуваш да ти дојде дете од Белгија тука. Вардар треба да се насочи кон Источна Европа, од каде во последно време црпи играчи, и евентуално кон пониските лиги од Португалија и Шпанија.

А ја не знам како ти не сфаќаш дека живееш во Македонија и со цел памет очекуваш да ти дојде дете од Белгија тука. Вардар треба да се насочи кон Источна Европа, од каде во последно време црпи играчи, и евентуално кон пониските лиги од Португалија и Шпанија.
Во Белгија има деца од цел свет

Natprevarov ne e nikakov reper za kvalitetot na timov. Neznam zasto sudite na prva prijatelska.
Ako ne se lazam , lani Vardar imase najbedni rezultati od Antalija a epilogot na leto bese grupna faza u Liga Evropa... taka da dajte malce prostor i za optimizam, pa i ne e do tolku beda i ocaj kako sto vi se komentarive vasi.
Sostojbata e komplicirana od mn pricini, spored mene se pokazha senzitivnost sprema Nikolov sto bese pusten za skromna suma sto neveruam deka nesto ke smeni od finansiska gledna tocka, ama nekako ova so nego i shiptarcevo musliu im e kako karma za Maksimov.
Na drzok nacin im bese zemen na Trakai kade sto im se dade i prostor za tuzbi, a shiptarchevo si otide bez nikakva otsteta so vazecki dogovor, ili na naski kazano me napraivte reprezentativec a ja vi se namochav u lice.
Ali i toa e minlivo , ne se nekoj nepopravlivi raboti ili nemenlivi igraci, pa eden Shalke go izgubi Gorecka sto nareden dogovor mu e so klauzula od 500milioni EU, pa treba da se place po Nikolov ili shponov??
I druga rabota sto e od esencijalen karakter e toa sto za 5 meseci budzetot ke se rastereti za 50% so zavrsuvanje na dogovorite na Stojkov, Grncarov, Glisic, Gligorov, Hamba.. a mn pomarkanten del e toa sto momentalnite formi na istite, i ne se od nekoe vitalno znacenje za kvalitetot na igrata.

Taka da, u bukvalna smisla daj te mu vreme na vremeto... moja prognoza e deka sezonava ke nema prostor za senzacija, realnosta e 8 boda a oponentot e so igraci koi igraat bukvalno u zivotna forma, i u golem prilog im ide katastrofalnite Pobeda i Palister a edina nadezh e Sloga i moze do negde Zingoleks da im skine nekoj bod...
E sega e momentot ako noviov brazilec se planira za u prvi 11 , koj od Hamba ili Novak ke sedne na klupa, poso neli samo 5 e dozvoleno u startni 11. A kako sto e tenka centralnava defanzivna, nz zasto uste se chuva uopste Ermenecov u klub koga na desen bek ima soliden izbor...
p.s. On bese edinstven sto prv kako picka izbega prema soblekualna posle Sosiedad i nedojde da otpozdravi kopileto... duri nekoj go vikna koa idese prema tunel, ama kao nesto odmavna so raka.
Ја би рекол управата му се намоча на клубот и му наштети во исто време со своите катастрофални процени. Не може бе да дозволиш Спировски да ти оди за 200.000 €, Николов за 100.000 €, Велковски веројатно како слободен играч на лето, Муслиу да има аматерски договор. Па ако не искористи клубот на нив да наплати, ондак од кого преостануе...
Да, точно е дека во светски рамки има такви случаи, но тоа пред се се дешава во Германија каде имаат поголема толеранција према играчите. Ми се чини така беше со Левандовски и Балак. Сепак таму клубовите имаат милион извори за егзистирање на клубот (спонзори, ТВ права, продажба на карти и слично), а на Вардар единствен начин за издржавање му се продажбата на играчи и парите од УЕФА. Во другите држави не е воопшто така. Играч кога ќе влезе во последната година од договорот или може уште и порано, одма се започнува со преговори за нов и доколку не може да најдат заеднички јазик, иде одма на продажба или на ладење на трибина. Баш да му се стави до знаење на секој играч дека не е незаменлив. Нема тука многу емоции. Се штитат интересите на клубот пред се. Па се сеќаваш низ што се помина Пандев во Лацио ради истиве причини. А Вардар дозволи 5 круцијални играчи да го стават пред свршен начин и да ги продава по багатела. Па тинејџер од 18 години, Академија Пандев го продаде за 100.000 €, Велковски ни го продаде Работнички за 150.000 €. Да не зборам за нeколку нивни трансфери во странство. Вардар треба да продава играчи за далеку поголеми суми од овие.
Друга работа што ја спомна некој погоре. Во финансиски најуспешната година за клубот, каде е остварен прилив од скоро милион евра од трансфери и уште 4 милиони евра од УЕФА, како е објасниво Вардар да не може да си го дозволи еден од најперспективните млади фудбалери кај нас, Јани Атанасов?! Згора на тоа и игра на позиција, која е исклучително дефицитарна за нас. Наместо тоа ние испробаваме некои избеглици од Аргентина, за кои е прашање дали се бавеле со фудбал. Дали клубот има долгорочни планови или се чекаат парите од УЕФА за да се почне со пакување на куферите за Русија?!
Убаво што си го потегнал и прашањето за бројот на странци во првиот тим. Што правиме со тоа што нас ни требаат уште играчи (лев бек и задњи везни најдефицитарни), а ја освен странци, не гледам кои македонски играчи би ги ангажирале.
Многу прашања на кои немаме одговор...[DOUBLEPOST=1516523483][/DOUBLEPOST]
Во Белгија има деца од цел свет

И баш за Македонија би се потегнале...

Sto razlika vi pravi dali nikolov e prodaden za 100 000 ili za 100 miljona koga sekako Vardar ne funkcionira na nacin kade ona sto zarabotuva go trosi nego se trosi onolku kolku gazdata prcenil deka e adekvatno... 100 pati e kazano deka nemame fiksen budzet i deka ako porcenat ke platat za nekogo. Oni u princip za NIKOGO nekat da platat, spremni se da gi nosat bezplatno a za plata da pregovaraat.

Zosto mislite deka nekoj od igracive na koj im istekuvase dogovor a imaat moznost da idat u stranstvo ke mozete da gi nagovorite da ostanat? Eve Stole (rakomet) na primer za nisto ne bi idel nadvor, iako veruvam bez problem moze da igra vo bilo koj pogolem klub u evropa od druga strana Spirovski i Nikolov jasno kazaa deka sakaat da si odat.... Ke sme gi drzele na klupa, ke sme pregovarale lol.... Super, daj zemi drzi gi na klupa zaebi im ja karierata pa sigurno ke se istepaat drugpat nekoj drugi da potpisat za Vardar... Ne si pravite bajram so pametot, ne e fer da drzis nekoj dole ili da go teras da igra za klubot ako veke ne saka. Neka odi, ako moze da se zeme pari OK ako ne toa e toa, nie sekako nema da KUPIME igrac za nekoja basnoslovna suma, ednostavno toa ne e vo plan. Ima igraci sto nekat da pregovaraat, sakaat u stranstvo i normalno e deka ke ima periodi koga ke gubime igraci. Nie treba da se foskusirame da vadime igraci i da celime kon toa sekoj podobar igrac vo MKD da saka da igra za nas, da sfati deka samo preku nas moze do dobar transfer.

Ne gledam zosto digate panika volku, tolku igraci ni trebale.... I so ovoj tim sega vtori sigurno ke bideme. Nas ni trebaat igraci za da ja tepame skendi doma i u gosti, i za da se napadne evropa pak. Nema poenta od nosenje igraci samo radi reda. Neka donesat 2-3 ama da se asalni. Ona sto vredese da se sobere na domasen pazar veke go zedovme, nema potreba od panicenje.

Во Слога отиде

Да да, знам. Затоа и пишав. Да му ги понудеа истите услови како у Шкупи сигурно ќе дојдеше кај нас, а не верувам дека зима нешто голема плата... од 2-3 макс. За Вања и Глигоров моментално е Модрич.

Глигоров го даде своето за Вардар сега човекот веќе е за пензија повеќе и не може но во предходните сезони беше солиден барем во првенството.Овој Вања луда работа дојде од Поска прва лига каде што има и солиден број настапи а овде е право дрво што е финтата со него појма немам дали е за бајачки гатачки :)

Sto razlika vi pravi dali nikolov e prodaden za 100 000 ili za 100 miljona koga sekako Vardar ne funkcionira na nacin kade ona sto zarabotuva go trosi nego se trosi onolku kolku gazdata prcenil deka e adekvatno... 100 pati e kazano deka nemame fiksen budzet i deka ako porcenat ke platat za nekogo. Oni u princip za NIKOGO nekat da platat, spremni se da gi nosat bezplatno a za plata da pregovaraat.

Zosto mislite deka nekoj od igracive na koj im istekuvase dogovor a imaat moznost da idat u stranstvo ke mozete da gi nagovorite da ostanat? Eve Stole (rakomet) na primer za nisto ne bi idel nadvor, iako veruvam bez problem moze da igra vo bilo koj pogolem klub u evropa od druga strana Spirovski i Nikolov jasno kazaa deka sakaat da si odat.... Ke sme gi drzele na klupa, ke sme pregovarale lol.... Super, daj zemi drzi gi na klupa zaebi im ja karierata pa sigurno ke se istepaat drugpat nekoj drugi da potpisat za Vardar... Ne si pravite bajram so pametot, ne e fer da drzis nekoj dole ili da go teras da igra za klubot ako veke ne saka. Neka odi, ako moze da se zeme pari OK ako ne toa e toa, nie sekako nema da KUPIME igrac za nekoja basnoslovna suma, ednostavno toa ne e vo plan. Ima igraci sto nekat da pregovaraat, sakaat u stranstvo i normalno e deka ke ima periodi koga ke gubime igraci. Nie treba da se foskusirame da vadime igraci i da celime kon toa sekoj podobar igrac vo MKD da saka da igra za nas, da sfati deka samo preku nas moze do dobar transfer.

Ne gledam zosto digate panika volku, tolku igraci ni trebale.... I so ovoj tim sega vtori sigurno ke bideme. Nas ni trebaat igraci za da ja tepame skendi doma i u gosti, i za da se napadne evropa pak. Nema poenta od nosenje igraci samo radi reda. Neka donesat 2-3 ama da se asalni. Ona sto vredese da se sobere na domasen pazar veke go zedovme, nema potreba od panicenje.
Кога те чита тебе човек, ќе помисли дека тече мед и млеко. Ја не знам дали ти глуп се праиш со сила или толку ти фаќа црпката. Кристално јасно објаснив дека клуб со долгорочни планови на битните играчи им нуди нов договор барем една година унапред пред истек, ако не сака дотичниот да остане, гледаш одма да го продадеш, а не да чекаш да влезе во последните 6 месеци од договорот. Никој не вика дека треба на сила да ги тераме да играат за клубот.
Па баш напротив, се што направи клубот овој преоден рок е носење играчи ради реда. Јас не знам кој е тој играч доведен зимово со кого ќе ја нападнеме Европа. Нема таков. А кога ќе ги имаме Ибраими, Хасани, Атанасов и уште некој, може да збориме дека сме го собрале најдоброто од домашниот пазар.

Ибраими и Хасани никогаш нема да го изберат Вардар пред Шкендија исто како сега пропаднатиот Абдурахими лани.

Кога те чита тебе човек, ќе помисли дека тече мед и млеко. Ја не знам дали ти глуп се праиш со сила или толку ти фаќа црпката. Кристално јасно објаснив дека клуб со долгорочни планови на битните играчи им нуди нов договор барем една година унапред пред истек, ако не сака дотичниот да остане, гледаш одма да го продадеш, а не да чекаш да влезе во последните 6 месеци од договорот. Никој не вика дека треба на сила да ги тераме да играат за клубот.
Па баш напротив, се што направи клубот овој преоден рок е носење играчи ради реда. Јас не знам кој е тој играч доведен зимово со кого ќе ја нападнеме Европа. Нема таков. А кога ќе ги имаме Ибраими, Хасани, Атанасов и уште некој, може да збориме дека сме го собрале најдоброто од домашниот пазар.

brej vaka tebe ko te cita covek odma dobiva vpecatok deka mislis deka si najpametniot makedonec na svetot... ti mislis nikoj ne zborel so niv? izgleda samo so felipe taka im teknalo toa? brat, zboreno e rekle ne. mozevme da gi sitneme pred nastapot u uefa sto mislis toa ke bese dobra idea? nego kazi mi dali ako eve zemevme 10 mil za nikolov ti mislis deka vardar ke bese u razlicna situacija denes? lol, nisto ti ne si sfatil izgleda, procitaj sto ti pisav pak...[DOUBLEPOST=1516535766][/DOUBLEPOST]
Да да, знам. Затоа и пишав. Да му ги понудеа истите услови како у Шкупи сигурно ќе дојдеше кај нас, а не верувам дека зима нешто голема плата... од 2-3 макс. За Вања и Глигоров моментално е Модрич.

nemase, tato nikad ne bi go pustil. plus ke faka mesto na stranec, on e germanec da zeme mk pasos MORA sa se otkaze od germanskiot ko ilco naumovski na vremeto. nekako da se desi da go pusti stariot u prva prilika bi ne namestil, ne zaboravaj oni uste mislat deka vardar nepravilno im bese zemen i deka sme im dolzni na bas taka mala suma pari.

Последно уредено:
Луѓе многу дигате паника.Николов има страшен пад во формата и од Септември па навака одигра катастрофа.Неможете да очекувате да вадат којзнае колку пари од трансферите,ама мене ме радува шо конечно почна да продава Вардар и да прави квалитетни играчи и за во репрезентација.Гледам Миле Тодоров завршил со Работнички,на проба е во втора лига Германија ако не го соберат не е лошо да се земе.

друже, за пари секаде ќе дојдат. па Ето во Узбек факинг стан отиде, не па некој просечен Белгиец да дојде на два саати лет во Македонија. дајму добра понуда и ќе дојде. ене во Академија Пандев Италијанец дојде. ако му понудиш повеќе отколку што заработува во Белгија, ќе ти дојде.

Иако сите детали беа договорени, бразилското крило Густаво Марментини нема да го засили таборот на шампионот Вардар. Марментини дојде во Анталија, но мораѓе веднаш да замине во Скопје на лекарски прегледи. Токму лекарските прегледи се пречката за трансферот, односно Марментини не ги минал „тестовите“, и од тука „црвено-црните“ ќе мора да бараат друго решение.

Марментини требаше да ја засили деснокрилната позиција на Вардарци. Во секој момент се очекуваше неговото пристигнување во Анталија, меѓутоа медицинските прегледи покажаа дека има проблеми, и од тука пропаѓа можноста да гледаме уште еден Бразилец во дресот на „црвено-црните“. Претходно пропадна и трансферот на Јаго Мореира Силва.

Сега Вардар ќе треба да бара нов играч на крилните позиции кој би дошол како засилување. Шампионот исто така ќе треба да се засили и со играч за врска како замена за Бобан Николов, како и со напаѓач. Исто така ќе се бара и лев бек.

http://sport.com.mk/?ItemID=F2FB6C149927EA40ABB4ED4046D8139E

Ова како Божја клетва ги фати .....Абе абдали не можат играчи да донесат .... Ретарди можат само ова вака,играчи без пари си одат,наместо да продаваат за минимум 400к,играчи не можат да донесат ..... Чеде оди си,не се мачи .....

Neznam zoshto ne zemat igrach na gotovo od pobliskive ligi, makar i mu go otkupile dogovorot za 100-200 000 evra, ne vaka da odat na neprovereni kako Ojeda..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom