Natprevarov ne e nikakov reper za kvalitetot na timov. Neznam zasto sudite na prva prijatelska.
Ako ne se lazam , lani Vardar imase najbedni rezultati od Antalija a epilogot na leto bese grupna faza u Liga Evropa... taka da dajte malce prostor i za optimizam, pa i ne e do tolku beda i ocaj kako sto vi se komentarive vasi.
Sostojbata e komplicirana od mn pricini, spored mene se pokazha senzitivnost sprema Nikolov sto bese pusten za skromna suma sto neveruam deka nesto ke smeni od finansiska gledna tocka, ama nekako ova so nego i shiptarcevo musliu im e kako karma za Maksimov.
Na drzok nacin im bese zemen na Trakai kade sto im se dade i prostor za tuzbi, a shiptarchevo si otide bez nikakva otsteta so vazecki dogovor, ili na naski kazano me napraivte reprezentativec a ja vi se namochav u lice.
Ali i toa e minlivo , ne se nekoj nepopravlivi raboti ili nemenlivi igraci, pa eden Shalke go izgubi Gorecka sto nareden dogovor mu e so klauzula od 500milioni EU, pa treba da se place po Nikolov ili shponov??
I druga rabota sto e od esencijalen karakter e toa sto za 5 meseci budzetot ke se rastereti za 50% so zavrsuvanje na dogovorite na Stojkov, Grncarov, Glisic, Gligorov, Hamba.. a mn pomarkanten del e toa sto momentalnite formi na istite, i ne se od nekoe vitalno znacenje za kvalitetot na igrata.
Taka da, u bukvalna smisla daj te mu vreme na vremeto... moja prognoza e deka sezonava ke nema prostor za senzacija, realnosta e 8 boda a oponentot e so igraci koi igraat bukvalno u zivotna forma, i u golem prilog im ide katastrofalnite Pobeda i Palister a edina nadezh e Sloga i moze do negde Zingoleks da im skine nekoj bod...
E sega e momentot ako noviov brazilec se planira za u prvi 11 , koj od Hamba ili Novak ke sedne na klupa, poso neli samo 5 e dozvoleno u startni 11. A kako sto e tenka centralnava defanzivna, nz zasto uste se chuva uopste Ermenecov u klub koga na desen bek ima soliden izbor...
p.s. On bese edinstven sto prv kako picka izbega prema soblekualna posle Sosiedad i nedojde da otpozdravi kopileto... duri nekoj go vikna koa idese prema tunel, ama kao nesto odmavna so raka.