Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Хах, се навредил : ))) Беше прашање на време кога ќе се деси ова. Се шушкаше уште од лани дека сака да ја спрашти кога виде колку е саат. Факт е дека клубскиот спорт и дефинитивно ќе поцрка сега. Незнам кој би се нафатил да инвестира освен ако не е пак перење пари, ама па што би била во тој случај разликата? Школите не верувам дека се развиле до тој степен да бидат основа за инвестиција.

Сега комити нека го финансираат клубот што ке се боре за опстанок од наредната сезона, а ракомет ке губат од пелистер а за металург да не правеме муабет.
Да бе, Вардар не постоеше пред Самсоненко и не беше најтрофеен клуб и во ракомет (машки) и во фудбал па сега ќе се бори за опстанок и ќе губи од Пелистер.

Дневник, Вест, Утрински, Република, Вардар...

Дали уште има луѓе што мислат дека „Лазар Бараков“ го финансираше клубот?

Vo fudbalov nema da izgubime mnogu so zaminuvanjeto negovo, ne ni se frlaa mn pari u fudbalot okolu 2 miliona godisno, najveke ke izgubime vo rakometot tamu ke imame golem pad od vrvot ke padneme na prosecno nivo dogodina.
A sea mu e majkata da se preuredi klubov ne znam tocno kako ide megjutoa najdobro e da moze sekoj so saka da kupi akcii vo Vardar kako nesto vo stikot na Barsa za da moze taka glasot polesno da se slusne na navivacite za da ne moze da ne dupat faci kako dvajcana vo uprava m.s i s.s

Да бе, Вардар не постоеше пред Самсоненко и не беше најтрофеен клуб и во ракомет (машки) и во фудбал па сега ќе се бори за опстанок и ќе губи од Пелистер.

Бил и ќе остане најтрофеен уште долго ама реалноста е дека Самс го крена Вардар на едно друго ниво.

Да ама вардар без Самсоненко никогаш немаше да биде европски првак, вардар без Самсоненко требаше да игра втора лига фудбал, вардар без Самсоненко губеше и од пелистер и од металург

Семето русконда си ми ти го е.ам, што сме ние бе дегени, да не мисли со даунов синдром сите?
МРШ дома копиле едно!

Абе глуп не глуп ова е минус за спортот во Македонија а сега пак нема да има ни по сто луѓе и на фудбал и ракомет комити навиваат само кога има успеси

Дека е минус за спортот нема збор, ама очигледно Самсоненко и предходно имаше одлучено да си замине а причината е очигледна

Vo pravo si newcastle

Cestitki do shkendija. Ova godina ako ne ja zemat 1mfl togas drugata. Eto, sega ke go lajme cel zivot. Nikade i nikogas ne kr najme finansier kako samsonenko

Ајде ајде, едно 10 бизнисмени со по неколку миљони на сметка видов на стадион со Копенхаген и после како постираа една љубов еден живот статуси. Ајде нека се покажат сега на дело каде им е едната љубов и едниот живот. Ваљда не преминале у хиндуси па одеднаш поише животи, реинкарнации, а за љубови па да не зборам?

Како и да е зборот ми е дека заслужува едно фала за се што направи за македонскиот спорт не треба да се плука по него.

Нека си ебе племето чеченско. Вардар е поголем од него. Фала му за сфе и нека одјебе сеа.

Бил и ќе остане најтрофеен уште долго ама реалноста е дека Самс го крена Вардар на едно друго ниво.
Па од кога е во ФК само годинава мрднавме од тоа што Град Скопје го правеше.Клубот ќе го врати на нив и нема да има некоја голема разлика. Едино што ме плаши е што камчев може да ги купи тие 51%
Еден коментар од ФБ
Dojde so najglupata mozna pricina(mu se svigala prirodata na vodno) sega si odi so najglupata pricina(mu smetale mediumite i navivacite). Ama nekoj i u toa veruva... Izgleda prirodata vise ne e ubava :))

Ако ништо друго Вардар добро се изрекламира во последниве 2-3 години! Верувам дека ќе се најде некој да финансира барем дел од она што го даваше Самсоненко (само да не е Субрата Рој).
Е сега е моментот Комити да се дигнат и да покажат дека го сакаат клубот. Бидејќи прекинав да идам на утакмици пред 4 години сега прв пат ми се враќа желба да одам на трибина. Вардар бил и ќе биде македонски бренд се друго е пролазно (Слога, Силекс, Металург, Шкендија). НЕКОГАШ ИСТОРИЈАТА ТЕЖИ ПОВЕЌЕ ОД ЦЕЛО ЗЛАТО НА СВЕТОТ!

Дека е минус за спортот нема збор, ама очигледно Самсоненко и предходно имаше одлучено да си замине а причината е очигледна
Уште на прес-конференција пред Фајнл 4 во Келн изјави дека ако судиите ја заебат работата ќе се повлече. Ама го кажа во завиена форма.
Баш ме интересира дали ќе се најде некоја “будала“ како него толку пари да фрли за спорт во државава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom