Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Хах, се навредил : ))) Беше прашање на време кога ќе се деси ова. Се шушкаше уште од лани дека сака да ја спрашти кога виде колку е саат. Факт е дека клубскиот спорт и дефинитивно ќе поцрка сега. Незнам кој би се нафатил да инвестира освен ако не е пак перење пари, ама па што би била во тој случај разликата? Школите не верувам дека се развиле до тој степен да бидат основа за инвестиција.

Па во спортот (и уметноста) секогаш се вртеле сомнителни пари... Демек на друго место се морални пуританци ги водат клубовите, лигите, меѓународните федерации.

Нема спорт без да се вмеша државата (директно или индиректно), да се мотивираат финансиски моќни групи или поединци, или тие моќни финансиски групи да пробаат да пронајдат свој интерес... да се оствари влијание преку спорт, за таа, а и друга цел да се завртат и пари кои тешко ке се завртат на друг начин. Од држава до држава само зависи колку е во се вмешана државата, а колку некои други (финансиски или не знам какви) групи.

Спортот секогаш бил повеќе од обична борба на терен...

Биди Џентлмен и напушти го клубот како што треба!!
А не јадеш ла*на против Комити и бараш закачки па оној народ што си нема благе везе од ситуацијата или оние офарбаните да ги вреѓаат Комити кои само си ја бранеа честа а овој баш таму ги пецна.. Знае каде највише боли...
Сѐ е политика ова..

Па од кога е во ФК само годинава мрднавме од тоа што Град Скопје го правеше.Клубот ќе го врати на нив и нема да има некоја голема разлика. Едино што ме плаши е што камчев може да ги купи тие 51%
Еден коментар од ФБ
Dojde so najglupata mozna pricina(mu se svigala prirodata na vodno) sega si odi so najglupata pricina(mu smetale mediumite i navivacite). Ama nekoj i u toa veruva... Izgleda prirodata vise ne e ubava :))

Abe kakov grad skopje. Nikogas nemozat da investirat vo vardar kako samsonenko. Da ne mislis grad skopje ke naprat naj moderen trening kamp vo balkanot

Уште на прес-конференција пред Фајнл 4 во Келн изјави дека ако судиите ја заебат работата ќе се повлече. Ама го кажа во завиена форма.
Баш ме интересира дали ќе се најде некоја “будала“ како него толку пари да фрли за спорт во државава.

Па и по таа изјава се гледа дека одамна си бара причина (оправдување) да си замине од клубот

Турциве побарале само 500 карти, они цела трибина и тоа јужна им ја даваат :tapp: со цел да ги испровоцираат фановите и да се деси ова

Па во спортот (и уметноста) секогаш се вртеле сомнителни пари... Демек на друго место се морални пуританци ги водат клубовите, лигите, меѓународните федерации.

Нема спорт без да се вмеша државата (директно или индиректно), да се мотивираат финансиски моќни групи или поединци, или тие моќни финансиски групи да пробаат да пронајдат свој интерес... да се оствари влијание преку спорт, за таа, а и друга цел да се завртат и пари кои тешко ке се завртат на друг начин. Од држава до држава само зависи колку е во се вмешана државата, а колку некои други (финансиски или не знам какви) групи.

Спортот секогаш бил повеќе од обична борба на терен...

Се слагам дека спортот е најголем пазар за перење пари. Не се искажав убаво. Не беа овие пари негови што ги переше затоа и кога почнаа истрагиве почнаа муабетите дека ќе си оди и на крај заврши како и секоја фирма која имаше поврзаност со власта.

Бет Сити заради навивачите ги затвори?
За на мајка му путката прашувам

Изговоров му е...:pos:
Проба да се пикне во газот на Заев со давањето медали ова она за да се спаси некако ама изгледа не успеал. Ај добро тоа, ама што е со изговоров бе, па дури и навреден тој, еј пази тој е навреден кој знае за Вардар само 4 години, а ние што 20 години сме со Вардар не треба да сме навредени. Штета само не заврши зад решетки, тоа е најголемиот грев, кај виновен па и јаде гомна.

Незнам Комити што план имаат сега али мора да реагираат брзо. Уосталом, сите пишувавме Вардаре ова она се дичевме со нив, па не е ова само на терет на Комити.

Незнам Комити што план имаат сега али мора да реагираат брзо. Уосталом, сите пишувавме Вардаре ова она се дичевме со нив, па не е ова само на терет на Комити.

Вика до крај на сезонава па ќе се повлечел така да даде отказен рок од година дена. Ама чисто се сомневам дека цела сезона ќе вложува.

Изговоров му е...:pos:
Проба да се пикне во газот на Заев со давањето медали ова она за да се спаси некако ама изгледа не успеал. Ај добро тоа, ама што е со изговоров бе, па дури и навреден тој, еј пази тој е навреден кој знае за Вардар само 4 години, а ние што 20 години сме со Вардар не треба да сме навредени. Штета само не заврши зад решетки, тоа е најголемиот грев, кај виновен па и јаде гомна.
Пробал да се пикне у газот на Заеб со медал давање ебате беља ебате:pos::pos::pos:
Па ако сакал да се пикне у муртинскиот шупак на истоимениот лик ќе му истурел шлепер пари пред менувачницата на брат му Вице и ќе бил спасен од тоа што наводно го направил.
Ама уствари овој е непоткуплив па така одлучно го одбил. :ROFLMAO::pos:
У кој филм си бе човече?
Ситуацијата е јасна. Човекот си се спремаше да се повлече месеци уназад.
Причината му е глупа ама ок.
Сега Шкендија ќе гази на задоволство на истоимениот лик погоре.
А замисли и шипото од Шкендија сакаше да се повлече летово, незадоволен што нема освоено ни Куп ни Титула. Ама под некоја чудна околност, тивко и безшумно си остана во клубот.
Како и да е македонскиот синдром е тоа.
Мене ми е чудно од страна кога гледам како навивач на друг клуб, кога гледам стари навивачи на Вардар се ситат на неговото повлекување.
Па подобро ли беше кога Чанак економот ги вадеше дресовите од Југото пред 5-6 години бе алоо?
Решил да си оди човекот ОК. Тоа е тоа.
А да плукаш за све што направил треба да си малоумник што пред 12 се мрзи сам себе а после тоа ги мрзи сите други.

Пробал да се пикне у газот на Заеб со медал давање ебате беља ебате:pos::pos::pos:
Па ако сакал да се пикне у муртинскиот шупак на истоимениот лик ќе му истурел шлепер пари пред менувачницата на брат му Вице и ќе бил спасен од тоа што наводно го направил.
У кој филм си бе човече?
А замисли и шипото од Шкендија сакаше да се повлече летово, незадоволен што нема освоено ни Куп ни Титула. Ама под некоја чудна околност, тивко и безшумно си остана во клубот.
Мене ми е чудно од страна кога гледам како навивач на друг клуб, кога гледам стари навивачи на Вардар се ситат на неговото повлекување.
Па подобро ли беше кога Чанак економот ги вадеше дресовите од Југото пред 5-6 години бе алоо?
А да плукаш за све што направил треба да си малоумник што пред 12 се мрзи сам себе а после тоа ги мрзи сите други.
А зошто сакал Самс да се повлече? Имаш некое нормално објаснување?
Неној да ми кажеш дека така едноставно сакал.

едно нешто не ми е јасно и не можам да (ве) сватам, му требало алиби за да се повлече од вадрар, и ова со јужна му било планот?
демек, девојка ни е сергеј, па сеа како да ни раскине? ќе ми треба баеѓи време некој да ме убеди во тоа. со мирно срце и душа, секој инвеститор (газда) е слободен да си донесе одлука да се повлече, без никаков повод или мотив. не беше далеку времето кога сергеј буквално беше молен "земи не` аман" "земи не` аман". тоа се факти.

сепак вложи доста посебно во инфраструктура, клубот го застана на нозе. веќе има прашак за перење секое коло и не ни е потребен миравци да не спасува.

едно нешто ќе му бидам најблагодарен (ок, европска титула рк фардар е трофеј за нареден век) е што луѓето после 27 години македонска лига, почнаа да купуваат дресови вардар! да ми извинат и дарко панчев, и томовски, и камчев, и гризли, и сите претходни инвеститори /директори / претседатели...вардар беше маалски клуб до пред сергеј.
приказните вардар бил и ќе биде!? (што ќе биде!?, македонски шампион пред 300 гледачи) ...жими таквото во денешен фудбал и парите кои се вртат. без балканска лига и без спонзор рус/арап/кинез (и нивните искучиво прљави пари)... заковани ќе бидеме до 1-2 коло квалификации и калот од нивите по дома, и на секој 10-15 години ќе бидеме блиску на гол до прозал, за бараж. зарем не начукавме 25 години за да сватиме дека нема мрдање од таа судбина? не се тоа 2-3 сезони... четврт век е во прашање. четврк век вардар нема направено фудбалер што дал ЕДЕН ФАКИНГ ЕДИНСТВЕН ГОЛ у топ 4 лиги во европа!
во ред, сергеј за многу работи можеби греши и најмногу ради погрешни луѓе околу него, но големата слика е дека вардар ќе загуби многу. на големата слика ќе се навратиме за 2-3 години, сега за јужна е темата.
пак ќе кажам, цената на картите и јужна му се погрешен потег, исто како што е погрешно да се радуваме дека си оди. без разлика дали му било во план или не. дали ова ни го местел или не. и без ова, вардар губи што си оди. факт од кој нема бегање.

кој сака нека се радува, мене до радување не ми е. да се радуваш дека човекот кој направил сала, тренинг центар и младински центар, остави простории на вардар, кои до пред него не постоеа, е лудост. перел пари!? што сме бе ние агенција за спречување на перење пари? ПОШТЕЊАЧИ у пм! Секој втор човек у скопје (мкд) тешка превара! Меси осуден за затајување, Роналдо го судат, арапски држави купуваат играчи франција слави, - ние сме запнале перел пари кај нас... џанам вардар е древен будистички храм, каде секоја злоупотреба (на пари) е зло за кое нема место. нездрава работа. цела фудбалска индустрија е машина за перење пари, со се фифа и уефа ....ние ќе сме биле поштени, и тоа за туѓи пари.

нека ни е со среќа. не знам што друго да кажам.

У кој филм си бе човече?
Ostaj so Gjorceto tvoe ti, ne gi znaes nekoi raboti, osobeno za Shkendija, palamudis ovde...

Samsonenko vakov onakov, Vardar bez nego ke se bori za opstanok. Nekoj lugje gi zaboravat vreminjata na miravci i slićni sranja. Ke vidite kako do prva ke begat site igraci nesto vo stilot na Metalurg samo mnogu posurovo. A toa sto Perel pari, Berlusconi beše glaven Investor vo Milan, kriminalec mafijas, pa ne vidov italijancite da se zalea, ULI Hoenes od Bayern zatail milionski danok krade pari od germanskata drzava i otide vo zatvor, navivacite sepak go slavat. Dali Vardar bez samsonenko ke imase akademija, sportski kompleks i nova fucking sala vo nivna sopstvenost? Nikoj dosega nema investirano tolku pari vo bilo koj sportski kolektiv vo Makedonija. Ebati neblagodaren Narod.

А зошто сакал Самс да се повлече? Имаш некое нормално објаснување?
Неној да ми кажеш дека така едноставно сакал.
Прочитај го постот на @gerard све си кажа дечкото.
Немам што да додадам.
Точно од старт до последна точка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom