Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Фелипе и Хоф играчишта. Ама сите го заборавате Асани, дечкото изгази буквално.

Излезе снимка на официјална Фејс.

Одбраната многу пасивна,се плашат и оставаат простор.Нема агресивност.
.

Заеби ти хајлајтс од 7 минути. Динамо немаше стопроцента шанса денеска. Уствари имаше, коа оној со педерското фризурче ала Халиловиќ промаши празен гол ама тогаш 5 души беа у офсајд.

Попов не чинеше, другите беа океј.
Попов беше мизерија жива денес, правеше екскурзии напред и се забораваше, па немаше кој да покрие. На негова душа идат и двата гола.

Тој реално цела кариера прави екскурзии напред, ама барем рогал дијагонали од која некоја ќе биде шанса. Денеска беше дно, дупка, мизерија. Можда 15 аматерски кикса направи. :facepalm:

Baloteli da se voigra i vrati vo natprevaruvacka forma ke bide OK. Ni fali uste eden asalan centarfror. Ocigledno koga nekoj ke ni se otvori i saka da igra, da se nadigruvame mozeme, problem ke bide vo MKD liga kade 95% od ekipite se branat i ja umrtvuvaat igrata. Tuka bez nekolku dobri napagaci tesko e da se pomine, vakvi utakmici od druga strana kade moze i so eden asalen isturen da izigrame ne sme losi.

Да бе Вори најголемиот вардарец и скаут на македонските играчи дремел ко куртон дома, па уште поправа тука, статистики кажува, бог да чува. Дно од лик, гугл транслејт е пописмен од него.

%D1%84%D0%BA_%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%80_%D1%84%D0%BA_%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE___15_.jpg

Види го овој десно од Сергеј, со телефонот, ко Роман Абрамович бем му мајку.

Уште еднаш Алфа ТВ да ви ебам све у редакција женско што си имате. Пу семката да ви ја ебам лажлива, мрш да ти ебам државата смрдлива.
Тие па што трчале да се сликаат со Мамиќ. Еве им три точки ... :facepalm:

Ke bide interesno dali ke gi zadzime Hof i Felipe... Na stadion imase dosta menadzeri

Oдлично изигра Вардар,освен неколку грешки во одбрана. А и среќа да се немало у пм. Не се толку лоши црнциве ќе се најдат. Фелипе си изгази. Овој малиов на старт да го погодеше тоа друга песна ќе беше ама неискуството си го прави своето. Ама битно не изигра пичкарски Вардар. Ипак против Динамо играа. Да беше 2-2 ќе имавме какви такви шанси ама вака тешко. И дај не се објаснувајте со планинариве Шкендија полесно ќе поминела :pos::pos::pos:.

Друга работа имаше еден од тие античките македонци од Штип седеше пред нас и само јадеше гомна. Се радуваше на головите на динамо и пцуеше по Вардар. Па кој кур дошол Вардар да го глеа ондак. Е од такви ми се повраќа кога идат на стадион. Што бараш бе пријател така трици да јадат. Кај сите се нервираат ради глупите голови овој уште јаде трици. Ама му свикавме поише души од трибина и виде не виде на полувреме фала богу се изгуби и второ на раат се гледаше. Да останеше уште ќе имаше некој инцидент гарант.
Ако збориш за на Јужна, баш позади него седев. Абе дрво пијан беше, не знаеше што збори. Среќа на полувреме ги снема па не мораше да ги трпим.

Иначе играта не беше лоша, иако средината на Вардар ко да не постоеше. Со три паса Динамо си стигаше до 16 метри, ама па и они не направија ништо посериозно. Динамо само со еден шут у оквир на гол, за вториот гол. Штета, два брзи и скроз глупи гола ги извадија скроз од колосек. Вардар таман се ослободи од притисокот, почна да игра и тап, автогол...Сосема друг тек ќе имаше мечот. Па и никаква среќа. Две стативе, пречка...Штета, стварно штета.

И свиркањата на Попов...Две додавања згреши и почна 70% од стадионот да му свири. И што добивте бе? Се изгуби чуекот, буквално. Место да им се даде поддршка, сељачаната почнуаа одма со свиркање...
Епа не бива бе со едно појавуење на стадион у цела година и глумење експерти. Идите гледајте ПЛ, Примера итн. и не кур замарајте по стадиони, ебем ви шутраците.

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

Ако збориш за на Јужна, баш позади него седев. Абе дрво пијан беше, не знаеше што збори. Среќа на полувреме ги снема па не мораше да ги трпим.

Иначе играта не беше лоша, иако средината на Вардар ко да не постоеше. Со три паса Динамо си стигаше до 16 метри, ама па и они не направија ништо посериозно. Динамо само со еден шут у оквир на гол, за вториот гол. Штета, два брзи и скроз глупи гола ги извадија скроз од колосек. Вардар таман се ослободи од притисокот, почна да игра и тап, автогол...Сосема друг тек ќе имаше мечот. Па и никаква среќа. Две стативе, пречка...Штета, стварно штета.

И свиркањата на Попов...Две додавања згреши и почна 70% од стадионот да му свири. И што добивте бе? Се изгуби чуекот, буквално. Место да им се даде поддршка, сељачаната почнуаа одма со свиркање...
Епа не бива бе со едно појавуење на стадион у цела година и глумење експерти. Идите гледајте ПЛ, Примера итн. и не кур замарајте по стадиони, ебем ви шутраците.

Јужна 3 блок. Јас ред над него седев од лева страна ако збориме за истиот? :D

Тој е, у прв ред седеше. Ја позади тебе сум бил значи :D

Eј кој не го утепаше...Го напна со тоа динамо 2-0 ајде сеа 3... Боље шкендија да играше..Вмроооо ако ви е. Напаст жива. Среќа на крај на прво братучед ми му свика да седне за да може да гледа па се смири малку почна нешто смирен муабет да прави и го снема второ. Какво олеснување беше. А и изгледа и со тебе он напраи муабет еден период ако не грешам само ја ептен бев внесен во натпреварот. Ептен криво ми беше колку среќа немавме и колку глупи голови примивме.

Да бевме тим кој што знае да работи домаќински Динамо во Скопје вечерва ќе паднеше како од шала. Пораз од 2 гола разлика за нив ќе беше премија пред реваншот во Загреб. За жал со оваа управа и овој тренер вардаровото европско лето ќе заврши најверојатно уште наредната недела. Да донесеа играчи онаму каде што од авион се гледаше во нашето мизерно првенство дека фалат (везњак и шпиц ) вечерва на Градски ќе гледавме сосема поинаков фудбал, но за тоа има кој да мисли или најверојатно нема. Дури и ерменецон Тигран да го потпишеа на време мислам дека ќе беше многу поинаку бидејќи ние освен Фелипе немавме вечрва друг играч на средината на теренот.

Што се однесува до играта на терен реално треба да бидеме задоволни. Најголема замерка ми е што тргнавме премногу уплашено, а за тоа мислам дека Гоце е најголем виновник. Ние почнавме да играме фудбал веќе од кога ја загубивме утакмицата, односно од кога примивме 2 гола на домашен терен. Дури тогаш нашиве почнаа нешто од нешто да играат и фактички тогаш увидоа дека Динамо Загреб не е Барселона. Да тргневме така храбро од почеток веројатно ќе беше друга приказната, но веќе отиде возот. И покрај тоа што губевме 0:2 имавме две стативи, една пречка и уште два-три удари кои што завршија близу статива/пречка или одбрани голманот на Динамо. Дефинитивно не заслуживме да загубиме во натпревар во кој што Динамо со 3 шута даде 2 гола, но од друга страна па они тука покажаа зошто се екипа која што е редовен учесник во европските натпреварувања. Реализираа се што успеаа да создадат, а ние од друга страна од 5 изгледни шанси успеавме само еднаш да реализираме и тоа одново одбрамбен играч е стрелец на голот.

Од играчиве највеќе разочара Попов. Оној кој што треба да донесе највеќе искуство на теренот вечерва буквално се посра. Магаре направија од него играчиве на Динамо преку 10 пати...Љамче во најлошо можно светло ми се чини дека ќе изиграше многу подобро од него. Глигоров и Даре кои што делеа минутажа жива мизерија, а Спировски проба нешто но не е тоа тоа...не го бива ни него за евро натпревари. Хоф доста добар во второ кога доби поголема слобода да игра офанзивно, Грне солиден, Мијуш после селскиот авто-гол што си го шибна не знаеше кај тера. Јашко стандарно без страв и максимално борбен, Којашевиќ исто солидна утакмица, Петковски можеше да се прослави али се посра. Фелипе ЦАР ! Заслужва да игра дечкото во мнооогу посериозна екипа. Балотели со таа брзина за нашево првенство може да биде солиден играч и имаше солидна партија вечерва, а брат му по боја Обрегон мислам дека ќе биде страшно промашување.

Публика сигурно околу 20.000 имаше, а Комити во име на годините кога беа сериозна навивачка група треба да ги здиплат знамињата, да ги спакуваат во вреќи, да ги стават во некој подрум и да не ги вадат најмалку 2 години.

На ова пекол време, на фудбал кој и така годинин наназад ја губи публиката поради неатрактивната лига, во средина на јули, сепак имаше солидна бројка на народ.
Иако баш ме занима кој бил дегенот што одлучил цела јужна да влага од еден влез, И тие што беа блок 2 и 3 требаа да влагаат од другиот влез на јужна. Очајно на стадионов му требаат барем по уште еден влез за запад и исток.

Првиот гол на Динамо беше чиста среќа, топка која што требаше лесно да се расчисти си ја шибнавме у гол и тоа е тоа. Мислам дека таквиот гол малце и не стресе и затоа по брзо го примивме вториот, Сепак имавме доста шанси, да не ги набројувам само стативите и пречката, имаше уште неколку контри особено онаа у прво кога незнам дали беше Фелипе истрча према гол и од другата старана имаше уште еден наш сам, Каснеше за малце со подавањето иначе тоа мислам дека беше прилично добра шанса за гол.

Како и да е и со овие шанси што ги имавме лесно можеше да се иде до победа и ставрно ова е пораз по кој не можеш да им замериш на играчите и да кажеш дека Динамо не надиграле, едноставно немавме среќа, А Динамо е искусна екипа која знае тоа да го искористи.

Одбраната нула, катастрофа.... плус индивидуална себична игра во клучни моменти и акции... малце тимски дух, и ја добивавме оваа со 5:2 , ако дадоа 2 гола, се дешаваат грешки, малце среќа... паѓаат голови јебига, иначе Динамо ме разочараа..очекував убав фудбал од нив... Ако вака играат таму Динамо, а Вардар да почне да игра тимски.... ќе ги одереме живи у сред Загреб..

Gledajte gi sansite (onie polukontri) uste ednas. Ne mislam deka e sebicnost vo prasanje, toa e poveke nemanje kondicija odnosno sila... Tuka ne jadat, nie imame OK igraci ama treba da se 10% pojaki/pobrzi za da dobies vakvi utakmici. Ne mozes ti so Petkovski da izvedes podobra kontra od toa, deckovo tolku moze, mu ja skinaa od noga na sekund pred da raspali. Toa e toa, realno ne odigravme los natprevar, individualno sepak zaostanuvame zad dinamo.

Koj najde da zboruva, vie od vekje 15 godini nemate nitu eden uspeh vo Evropa, mizerija nevidena ste, i posledni na tabela na PMFL, eeeee pustiot Vardar, cela Makedonija naviva za Vardar, ekipa sto ima vo sekoj grad navivaci a na interesen mec se utepavte od komentiranje dali ke stignete brojka 20.000 hahahah MIZERIJA.
Ajde be ne se glupiraj vie pominvte edna mocana cracovia i ligi vi potekoa koj uspeh go imate vie vo evropa ova vi bese prva pobeda i sto zboruvas za pmfl koga samo ednas ste bile sampioni.Zemete si prikolica za cetvrtok da mozete da si gi donesete golovite od Baku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom