Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Јадете гомна за тв пренос а знаевте дека скоро сигурно нема да има на ТВ. Ги искинавме второ полувреме али кога нејќе нејќе 2стативи погодивме и заслуживме минимум нерешено! И за играчите само браво, не падна после 2гола се издигна и можеа до победа. Мушки и храбро во Загреб па што даде господ.

Исто како пред некоја година од тие келнерите од С.Ирска што испаднавте,не прави глупи споредби со тоа што поминавте една мизерна Краковиа,со Динамо Загреб,и вие би ги примале 2-3 комада без проблем.

Последно уредено:
По тоа што го видов таму, реално ќе беше да испаднеше нерешено, ма да реално е и дека Динамо се покреативни во нападот отколку ние. Може и среќата тука имаше улога, али ако Вардар изигра како во второ полувреме, со гол во прва половина од прво полувреме на реваншот може да се надеваат ќе направат изненадувачки резултат.

П.С. Попов колку е тромав човече, успорен снимак.

Штета не заслуживме пораз. Две стативи и пречка и плус на 0-0 Петковски сам пред голман на контра, го стигна одбранбениот.

Попов каква мизерија од утакмица ја полоша игра одамна не сум видел.

Тој 89 новиот црнец беше добар, он ја погоди стативата во второ, го прати по цигари бекот на Динамо. Тој другиот Балотели, не знае да оди човекот, незнам кај гледале.

Мене хајлајт на натпреварот ми беше девојката пред мене што на стадион си играше Pokemon Go. Да, мрзам муабети за публика, ама човече колку улетани дебили имаше вечерва...

Штета што не влезе бар една од стативите. Хрватите подобри, ама ништо подобри од нашиве. Менталитетот пак не уби, особено во прво полувреме.

Пс: Мојата реакција на крај на прво најдобро говори за утакмицата :sneaky::eek:

Фала @Комита Ултрас :angel:
image.jpeg

Исто како пред некоја година од тие келнерите од С.Ирска што испаднавте,не прави глупи споредби со тоа што поминавте една мизерна Краковиа,со Динамо Загреб,и вие би ги примале 2-3 комада без проблем.

Koj najde da zboruva, vie od vekje 15 godini nemate nitu eden uspeh vo Evropa, mizerija nevidena ste, i posledni na tabela na PMFL, eeeee pustiot Vardar, cela Makedonija naviva za Vardar, ekipa sto ima vo sekoj grad navivaci a na interesen mec se utepavte od komentiranje dali ke stignete brojka 20.000 hahahah MIZERIJA.

Тој 89 новиот црнец беше добар, он ја погоди стативата во второ, го прати по цигари бекот на Динамо. Тој другиот Балотели, не знае да оди човекот, незнам кај гледале.
Па 89ката е Балотели. Значи го бива или не, реши се lol

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Koj najde da zboruva, vie od vekje 15 godini nemate nitu eden uspeh vo Evropa, mizerija nevidena ste, i posledni na tabela na PMFL, eeeee pustiot Vardar, cela Makedonija naviva za Vardar, ekipa sto ima vo sekoj grad navivaci a na interesen mec se utepavte od komentiranje dali ke stignete brojka 20.000 hahahah MIZERIJA.
жити тебе цела Македонија навива за Вардар,ај шо ме чудиш бре

Па 89ката е Балотели. Значи го бива или не, реши се lol

Тој на полувреме што влезе 89ката мислам како Боарето го најави.
Да скратиме со имиња, од двете ќумбиња 89ката ми се виде добар а 80ката ептен слаб :D

Одамна не сме гледале вака добра утакмица во Европа, и покрај ваков утепан напад, ова беше утакмица за око, над очекувањата на било кој, особено оние што беа последните 3 европски натпревари кај што едвај шутиравме во гол.

Ако се суди по шансите и играта, требаше барем нерешено да заврши, Динамо се гледа дека е класа над Вардар, али многу малку шанси и потези за ваков тим. За Динамо од тоа што памтам, освен автоголот и убавата акција вториот гол, имаа уште една статива и после таа статива промашен празен гол, рестото беа некои удари од далечина кои не беа опасни, ако сум заборавил нешто плус нека додаде некој.

За Вардар убава шанса за Петковски на почетокот кога искочи сам пред голман, имаше да додаде и горе или да го исфрли од игра дефанзивецот што го стигна он реши да шутне и нормално го изблокираа... После 2та гола, имавме уште една статива која за милиметар да беше попрецизен ударот ќе беше гол.
Најголема грешка беше Петар, али ваљда црнциве не се спремни, па затоа така ризикуваше Гоце, за второ да ги пушти нив посвежи. Балотели влезе прв, и ја размрда играта напред, им создаваше проблеми и беше најборбен од сите. Игравме, имавме шанси, 2 стативи во второ покрај голот, и уште неколку полу-контри, али со Џон во напад, то је то. Премногу простор ни оставаа во средина Динамо, да имавме еден среден играч поискусен и подобар напаѓач, сигурно дававме повеќе голови.

Од играчиве, 10ка за Грне, Хоф и Фелипе. Исто добро изиграа и Балотели, Мијушковиќ (освен автоголот, сигурно жив се јаде, штета за одличната сезона вака да си даде автогол), Којашевиќ па и Асани до негде. За Спировски и Глигоров немам мислење, не можев да ги одвојам од другите играчи, али не одиграа лошо чим имавме и добар посед на топка. Најлош убедливо Попов, доста му беше... За Џон нема потреба од коментар, нека се врати во Грција да продава наочари на плажа.

Сега гледам и статистика, удари на гол Вардар 17/4 (+ 3 стативи), а Динамо 18/1 (+1 статива) и постигнаа 2 гола...

Да му кажеш на некој пред утакмица Вардар ќе има 17 шута ќе и се изнасмееше...

Штета, и за ждрепката, и за тоа што не се засилуваме како што треба, а имаме солидна основа и ни фалат 3-4 играчи кои се на рангот на Фелипе/Хоф.

Тој на полувреме што влезе 89ката мислам како Боарето го најави.
Да скратиме со имиња, од двете ќумбиња 89ката ми се виде добар а 80ката ептен слаб :D
Па Боарето е Балотели, тоа Бразилците по 10 имиња и презимиња имаат понекогаш, значи Колумбиецот (80) е тој што е тапа.

Јас полека но сигурно се помирувам дека сме несреќа од клуб, што ќе бевме бе и фудбал и ракомет секогаш најсилен противник добиваме, секогаш сме на работ на чудо и секогаш паѓаме и тоа или за гол во гости или ко сега автогол, плус ние статива, пречка, пу бе да ти ебам малерот што не прати...Динамо не ни одигра како што очекував, искрено мислев дека нема половина да поминеме и ќе ни шибнат еден гол при крај, овие се покажаа како нешто поквалитетен тим од Вардар кој можеше реално и да падне на Градски, не па нерешено да не извадиме...Далеку беше ова од тим кој игра во Европа и кој продава играчи за милионски суми...Е тоа ми е бе највише криво...Не одиграа лошо нашиве, освен Попов кој се изгуби утакмицава реално, а толку многу очекував од него...Добри кореографии имаше на Запад веројатно, на почетокот си помислив дека можда еден од најдобрите воџи што ги имале Комити ќе води, на крај ми се напнаа ушите, не се навива така баш најдобро али ајде...Реално и над очекувањата беше навивањето според мене, само што знам дека преку сезона ќе бидеме тапа и не верувам ни оваа година да не биде...

Чкендоси што се занесувате бе, ако бевте подобри ќе освоевте лига, а не да ве издоминираме имавте и шанса да победите и да освоите се посравте кој ви е крив, демек Динамо ќе го победевте вие, па уште демек пукаат сеир, мислиш они во групи во ЛШ влегле, а Динамо е аматерска екипа па не сме смееле да изгубиме еден гол разлика... За навивање не ве биваше ни како гостински навивачи, ни бројка ни кореографија, во ПМФЛ сте биле подобри...

Иначе Загреб и не е некој жежок терен, еден гол во прво и многу работи ќе се сменат, само се мислам дека нашиве се предадоа уште вечерва...Нема веќе што да бранат, а и Динамо не покажаа премногу, нашиве без наша публика и подобро знаат да одиграат така да нема многу што да тактизираат нека одиграат офанзивно па макар и 3:0 да изгубиме, ништо нема да ни значи, а еден постигнат гол и веќе се е отворено...И нека ги пушти црнциве од почеток бе тие и онака не знаат ни за кого играат ни против кого играат, што знаат они ќе им лупнат може 2 гола :D

Бев на стадион и моите впечатоци се:
1. Седло не е кадарен за Осогово, а камоли за Вардар
2. Комити дефинитивно се распаднати и искрено жалам за денешното очајно издание
3. Еден влез за цела Јужна е потег што те тера веќе да не одиш другпат
4. Јужна 10.000, Север 6.000, Запад 1000 што у превод значи катастрофа
5. Попов и Глигоров нека се повлечат од активно играње фудбал
6. Фелипе... виртуоз, мерак да го гледаш. Грне е прав лидер, а Хоф машина
7. Балотели(89) ќе кине у наша лига, а Обрегон(80) е залутан
8. Динамо е класа над Вардар, но сепак имаа премногу слабости у одбрана... 2 стативи, 1 пречка, неколку проигрувања меѓу двајца у фор итн...
9. Без класичен шпиц не се игра, се виде тоа у второ полувреме
10. Којашевиќ мајсторе, дали знаеш дека уште се тресе рамката од голот... у п,м

Јас уште се надевам... Одиме во Загреб на сензација, нека се чудат!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom