Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ерменецот немало да го регистрираат, ако Ќеран не се согласел на раскин на договорот.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Малце пати сме скандирале усташки пички :icon_lol: Да не дојдеше Карачиќ во Вардар, на Чевларот секоја утакмица истото ќе му се скандираше :icon_mrgr:
Врвот беше кога им се скандираше усташки пички на женската ракометна репрезентација на Хрватска на европското 2008 кај нас. Еден од најголемите резили на Комити што ги памтам. :icon_mrgr:
На Тричко, според негов другар, не му било ни на крај памет да се враќа во Македонија и тоа немало врска со големината на платата која би му ја понудиле, и за помала плата би го избрал Кипар пред нас. Ако е така, никад не би му ни понудил да игра тука, а сигурен сум дека, како и многу други, за некоја година кога ќе биде при крај на кариера сам ќе се нуди да игра кај нас. Нека се гони тогаш у три лепе...
Мирко Ивановски (за кој Сабја нема пропуштено трансфер период откако сум на форумов да спомне дека треба да го донесеме :D ) би бил слично промашување како и Балотели/Ќеран, човекот грееше клупа во Унгарија, а сега потпишува за Славен Белупо, тоа доволно кажува за него.

Има. Ќеран не сака да го потпише раскинот, а без тоа не може да се регистрира Барсегјан, затоа што квотата за странци е пополнета. - C C S

Jadenje bubrezi ti e toa, demek radi keran nema da go potpisat ermenecot.
Prvo za vo Evropa nema kvota za broj na stranci, a za vo Makedonija vo sostav za utakmicite maksimum se 5 mislam, a mozes da imas registrirano kolku sakas.
Taka da ako ne go potpisat ermenecot koj za razlika od cigansturiite go imam izmisleno fudbalot za niv, a tie dvajca gi ostavat, ke treba upravata na kloci so ae trener da se iafrli od klubov.
So pobrzo toa podobro, vakvi aramii odamna nemalo vo Vardar.

Баш ми е мило што вака ги дупи Ќеран, а нека се спремат за истиот секс и наредно лето кога нема да може да ги избркаат Балотели и Обрегон без да им плаќаат оштета. :)

Каква оштета бе, Балотели ќе оди во Милан, а Обрегон требало уште ова лето да оди во Манчестер Сити, сме им го земале пред нос, веројатно ќе го купат зимово :гик:

Не ми се верува бе што прават, барем за Ерменецов си реков го погодија и сега ако останеме на овие што се ист тип на Кофи, Бонафичио ќе си пукам во колено :popce:
Мора да го потпишат Ерменецот и еден асален шпиц и веќе ќе имаме добро тимче за следна сезона, овој Балотели може и да заврши работа чат-пат за во наша лига, а овој другиов не вреди ни место во гардероба да ти зафаќа бе :facepalm:

@kukuzel

realno gledano ni eden igrac ne bi potpisal za klub od 1. MFL osven ako makedonskiot klub mu nudi daleku povise pari. toa e najnormalno vo fudbalskiot biznis, klubot od poslabata loga mora da ponudi daleku povise pari za da dobie igrac koj ima ponuda od klub od pokvalitetna liga (vo ovoj slucaj vo sporedba so 1. MFL).

shkendija na hasani mu plaka duplo od toa sto dancite mu ponudija, samo poradi toa se vrati vo 1. MFL. isto igraci kako grne, popov i pacovski samo se vratija bidejki vardar najvise ponudi. ne gledam vo toa problem ili nesto loso, nema vrska toa so vardar ili makedonija, ednostavno kvalitetot e vo prasanje. makedonskiot klub samo bi imal prednos vo slucaj da ima ponuda od klub od liga so slicen kvalitet kako 1. MFL (na primer albanskata), togas igracot verojatno i za malku poniska plata pre bi potpisal za vardar.

inace, tricko sekako bi bil odlicno zasiluvanje, no siguren bev deka rano mu e za da se vrati vo makedonija, idiot bi bil da igra vo 1. MFL, toa e popametno za 2-3 godini. mirko ivanovski spored mene ke bese OK transfer, a vardar i ke mozese da go dobie, gledajki ja aktuelnata konkurencija i malku ke go podobrese napadot, no ne e igrac koj obavezno mu e potreben na vardar.

za abdurahimi imam pisano porano, on bi bil odlicno zasiluvanje + ima makedonsko drzavjanstvo, no malku skepticen sum dali navistina ima nesto seriozno, on i tesko bi se nafatil na nekoi igri so procenti, a mi izgleda ko toa da e glaven kriterium kaj vardar, odredeni ljuge da dobijat nekoj procent.

Па ако Ќеран им е пречката тогаш Обрегон нека го откажат, не Ерменецов.

Jadenje bubrezi ti e toa, demek radi keran nema da go potpisat ermenecot.
Prvo za vo Evropa nema kvota za broj na stranci, a za vo Makedonija vo sostav za utakmicite maksimum se 5 mislam, a mozes da imas registrirano kolku sakas.
Taka da ako ne go potpisat ermenecot koj za razlika od cigansturiite go imam izmisleno fudbalot za niv, a tie dvajca gi ostavat, ke treba upravata na kloci so ae trener da se iafrli od klubov.
So pobrzo toa podobro, vakvi aramii odamna nemalo vo Vardar.

За во Македонија дозволениот број на регистрирани странци е 8.
Е сега не сум сигурен за 4 или 5 не се плаќа кој е и бројот на дозволени странци во составот, а за другите се плаќа мислам по 5.000 евра за регистрација.

Што се оптеретувате со бројот на странци. Тоа е најмал проблем во европа нема ограничување. Во Македонија (ФФМ) го ограничи бројот на странски фудбалери што можат да бидат регистрирани во еден клуб, на осум. Екипите немаат обврска да платат такса за регистрација на првите четворица фудбалери од странство, но износот потоа се зголемува со регистрирањето на секој нареден фудбалер. За петтиот фудбалер такса за регистрација е 5000 евра, за шестиот е 7.500 евра, за седмиот 10 илјади и за осмиот фудбалер 15 илјади евра. Сите осум странци имаат право да настапат на еден натпревар.
За раскин на договор не е никаков проблем поради што клубовите најчесто така ги прават договорите за и за наводно кршење на клупска дисциплина може да му лупнат клоца у газ.
Дајте ни ги :vozbud:пургери :vozbud: да си играме...кој ќе чека :facepalm:
13606688_1513496645342501_3899538843521425576_n.jpg

Што се оптеретувате со бројот на странци. Тоа е најмал проблем во европа нема ограничување. Во Македонија (ФФМ) го ограничи бројот на странски фудбалери што можат да бидат регистрирани во еден клуб, на осум.
Да ама ти мислиш они ќе го ангажираат само за овие два натпревара (кога после во лигата нема да има право да игра)?

А во врска со раскинување на договорот - па би требало да биде возможно ама да беше така лесно до сега ќе му го раскинеа.

И тоа малце што го пρават, го пρават со сила, κо едвај да чеκаат да го отκачат и тоа гајле.Сега во 21- ви веκ моρам да идам до сити мол или Јане за да видам што дизајн и κвалитет е таа маичκа и шал што ни ги пρодаваат?И маρκетинг ќе пρават само со една маичκа и едно шалче?Пијавици неспособни!

До 20 часот според Тикет.мк останати се уште 10,000 карти
Значи катастрофална продажба за ваков европски меч , со оглед дека од утре картите ке бидат 200 не верувам дека до крај ке се купат многу билети ...
Значи публика се вкупно ке има околу 15,000 + ( Југ, Север и Запад ) Освен ако ВМРО не викне партиски членови па да се напуни стадионот
Ова можеби е најслаба посетеност на ФК Вардар со подобар европски тим, епа јбг клубот е сам крив , управа со средно сте ставиле партиски која појма незнае да рекламира мечеви , а ниту знае да купи асални играчи со толкав буџет ,коа ке ми текне што правевте на Комити и колку пати со своите постапки ги бркавте навивачите сега тоа ви се удри од глава :)

До 20 часот според Тикет.мк останати се уште 10,000 карти
Значи катастрофална продажба за ваков европски меч , со оглед дека од утре картите ке бидат 200 не верувам дека до крај ке се купат многу билети ...
Значи публика се вкупно ке има околу 15,000 + ( Југ, Север и Запад ) Освен ако ВМРО не викне партиски членови па да се напуни стадионот
Ова можеби е најслаба посетеност на ФК Вардар со подобар европски тим, епа јбг клубот е сам крив , коа ке ми текне што правевте на Комити и колку пати со своите постапки ги бркавте навивачите сега тоа ви се удри од глава :)
Во Југотон ми викаат нема блок 3 и 4 за Југ, на мктикетс има. Така да не знам дали мктикетс е грешка или од југотон и тобако не зезаат нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom