Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Odma posle golot,cist penal za nas nedosuden. Cist gol ponisten na Petkovski.
Abe

Веќе кога свирна фаул и вади картон мораше тоа да биде црвен , можеби Ивановски немаше да ја стигне топката но сепак беше повлечен за дрес од последниот играч што автоматски значи црвен , но судијата нејкеше да го уништи дербито и не оштети ..
Имавме шанси на почетокот преку Блажевски и Стојков но двете не ги искористивме , и по наша грешка катастрофална на Миушкович не казнија ..
Сепај искочи дека Ставрев го реши двомечот , така лесно 3 гола не се даваат 11 на 11
На трибини Комити бевме околу 250 - 300 ....

Отиде купот уште првата утакмица у Чаир, сега нека се стегнат, уште 2 утакмици се, мора победи и со Работнички и со Силекс да останеме на +4, па да видиме после како ќе пазариме зимава

Незнам зошто толку се потресовте за еден мочан куп,стварно го немаме освоено од 2006 ама многу побитна е титулата во првенството.Мое мислење е дека згрешивме со играњето во Ѓорче колку и да е лош теренот на Градски не е можно во Ѓорче да е поубав али нека,ме радува што стадионот беше речиси наполнет и што играчите го дадоа својот максимум.ОДИМЕ ВО ВЕЛЕС САБОТА!

Веќе кога свирна фаул и вади картон мораше тоа да биде црвен , можеби Ивановски немаше да ја стигне топката но сепак беше повлечен за дрес од последниот играч што автоматски значи црвен , но судијата нејкеше да го уништи дербито и не оштети ..
Имавме шанси на почетокот преку Блажевски и Стојков но двете не ги искористивме , и по наша грешка катастрофална на Миушкович не казнија ..
Сепај искочи дека Ставрев го реши двомечот , така лесно 3 гола не се даваат 11 на 11
На трибини Комити бевме околу 250 - 300 ....

Ova e ista situacija ko ona so Popov sto se vadea. Demek nameren udar bez topka. Duri e i beter zasto e posleden covek. Koga bi go imale istoto sudenje ova i te kako se stigase. Ama toa e toa, zdravje mora nesto da im dadat na DUI so ogled na toa deka ovie se sakati i vo prvenstvoto im odi tesko.

Zimoska ako ne se isfiltrira sostavov, ako ne se stegnat fudbalerive i starive i novite, i da im se objasni deka kurtasak igranje nema, i deka titulata mora da se resi use u april.
Da ne zboram za upravata. Pa poveke ke slavam da si otidat site partiski potrckovci i onoj potrckoto na Kamcev, sto se stavil vo legendite na Vardar samiot sebe, odkolku titula da osvoime.
Seuste funkcionirame bez sportski direktor.

Ajde da napravime edna lista od koj treba da si odi a koj da ostane.... Bas me interesira kako site gledame na momentalniot tim, strucen stab i uprava na FK Vardar.

Ajde da napravime edna lista od koj treba da si odi a koj da ostane.... Bas me interesira kako site gledame na momentalniot tim, strucen stab i uprava na FK Vardar.
Eve jas prv ke pisam.
Od upravata treba da letaat: Mirko Spasovski, Samoil Simev, Goran Mitev
Strucen stab: Goce Sedloski
Igraci: Aleksandar Temelkov, Dino Najdoski, Stefan Spirovski, Igor Pavlovic, Mateja Kobetic, Blagoja Ljamcevski, Filip Petkovski, Aco Stojkov, Dejan Blazevski( ako ne prifati da si go smali egoto i da izigrava deka e Mesi ili Ronaldo vo Vardar, zaso do sega skapo ne kostase), Jasir Asani, Vlatko Grozdanovski.
Eve spored mene ovie se tie igraci visok vo Vardar. So paritr sobrani od platite so treba da im se davaat na ovie, ke se donesat siguren sum 5-6 ekstra zasiluvanja ko Felipe vo Vardar i so ostantite igraci so ke ostanat ke imame i rotacija i kvalitet za da se prosetame vo prvenstvoto.
Sekako isto bi sakal nekoj eks ju trener popoznat so golem avtoritet, a na celo na Vardar sigurno Pancev iako i nego ne mu se zaborava toa so go ostavi Vardar na cedilo ama go svakam pa od druga strana. I bi mu dal sansa i siguren sum deka mn podobro bi funkcioniral Vardar so nego, covekot e realen sekogas zbori realno i otvoreno taka da Pretsedatel na Vardar Darko Pancev.

Od upravata treba da letaat: Mirko Spasovski (ovoj ko i da go nemame, neka si bide odgovoren za media, portparol, ali tolku), Samoil Simev, Goran Mitev (od ovie bi zadrzal eden, toj sto e odgovoren za infrastrutura i brkanje raboti nepovrzani so sportot). Na nivno mesto za pretsedatel Darko Pancev so toa sto negovi odgovornosti bi bile privlekuvanje lokalni sponzori, igraci i formiranje balkanska liga. Ima dovolno kontakti ako nisto drugo neka pocne so pravenje turniri. Vo uprava bi go vklucil i eden od Najdovski ili Bajo za sportski direktor.

Strucen stab: Goce Sedloski - neznam uopste zosto mu se dade sansa ovoj nikad ne bil nas. Trener od eks ju ili trener od juzna amerika sto moze da donese igraci.

Igraci: Pavlovic, Kobetic, Velkovski (neka go pozajmat nekade pod uslov da igra sreden red standardno i da nabie kondicija - skopska ekipa, trening so Vardar, idealno vo Metalurg kade ke igra standardno), Novak,Najdovski, Spirovski, Gligorov, Temelkov, Blazevski, Asani, Ivanovski, Petkovski, Grozadanovski (ovoj bi go prefrlil za trener na nekoja od akademiite)

Bi donel eden od "tajlandzanite" Gurovski ili Tasevski se ostanato stranci.

Кобетиќ и Павловиќ се вишок од голманите, на нивно место некој млад, или од школата или од некој од клубовиве у Македонија кој има потенцијал, кој ќе учи од Пачовски и Гачевски и ќе собира искуство.
Од одбрана, Најдовски, другото мислам дека е океј, со Таневски не знам што се случува, ама од него не верувам дека може многу да видиме, така да Новак не е лошо да се има за бек-ап опција, бековите се добри, не знам Глишиќ до каде е, рекоа дека е спремен ама го нема утакмициве ни на клупа, ваљда не сака да го пушти во оган после толкава пауза на тешки утакмици, како и да е зимава со подготовките ќе може да се врати во ритам.
Среден ред, тука фали креативец дефинитивно, некој кој ќе пренесе топка, кој ќе одржува темпо, Фелипе е добар ама повеќе во напаѓачкиот дел, Боби Николов игра добро последниве утакмици, доста трча, покрива и назад, ама не е креатор на игра. Глигоров е нешто слично со Боби, не е ни он за главен креатор на игра. Даре е во очајна физичка кондиција, нека се стегне сега, зимава со подготовките да фати ритам и он, затоа што вака тешко дека ќе фати место во среден ред, иначе он е играч што знае да организира игра добро мислам.. Спировски, Темелков се вишок, Влатче исто, па дури и Љамче може да се каже, како бек одбранбено е очаен, како крило лимитиран.
Околу нападот, еден од Шиле и Стојков може да си оди. Двајцата се ист тип на играч, им треба многу слобода во играта, одбрана не помагаат многу, трошат топки, доволно е еден од нив. Кога сме кај крилата, фали и тука асален играч, Ромеро може да лета уште зимава, Пеце Петковски заслужува многу поголема минутажа, Асани веројатно е катастрофа сезонава. Филип Петковски нека се пакува, и напред да се донесе шпиц, ама не од типот на Фичо, туку играч што знае со топка, подвижен, брз.

За стручен штаб, или докажано име од овие простори, или да се остави Седлоски, сеуште е неискусен, ама има големо играчко искуство, ги знае играчите, ја знае состојбата со фудбалот овде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom