Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 15 години,уште на школо немав тргнато сум го молел татко ми да ме носи на утакмици.Кои утакмичишта ги имало со Пелистер,Слога,Силекс,Беласица да ти е мерак да гледаш.Реално последнава декада умре МАК. лига.Искрено почнав да одам на утакмици од навика,али се тек на време беше се помачно и помачно да се гледа ваков "фудбал"и полека скрос прекинав.

Пред 15 години,уште на школо немав тргнато сум го молел татко ми да ме носи на утакмици.Кои утакмичишта ги имало со Пелистер,Слога,Силекс,Беласица да ти е мерак да гледаш.Реално последнава декада умре МАК. лига.Искрено почнав да одам на утакмици од навика,али се тек на време беше се помачно и помачно да се гледа ваков "фудбал"и полека скрос прекинав.

E druzee i Vardar-Sasa , Vardar-Borec i red drugi pamtam so tatko mi , tetin mi i komsijata idevme da gleame na juzna. Togas imase blok karti . edno ubavo vreme. Nemase mn narod ali imase bolje fudbal

Друга работа си направил ли ти некаква математика за тоа дали е исплатливо да се има маркетинг во држава каде карта тие евро и пол? Еден маркетинг менаџер + малку реклама ти е 2000е минимум. Каде е ќјарот овде? Маркетинг има на европските утакмици кога и картава е поскапа и кога знаат дека ќе го наполнат стадионот. Нема (финансиска) логика да се трошат пари за со Ренова...
Па не се осеќам за толку стар, али го пратам Вардар уште пред распад на СФРЈ:)
Кога ќе имам повеќе време ќе ти одговорам на целиот коментар, само сакав да те прашам: Стварно мислиш дека 2000 евра (нека се и 10 илјади) се проблем за клуб што троши на одредени играчи по 10-15 илјади евра месечно?!

Па не се осеќам за толку стар, али го пратам Вардар уште пред распад на СФРЈ:)
Кога ќе имам повеќе време ќе ти одговорам на целиот коментар, само сакав да те прашам: Стварно мислиш дека 2000 евра (нека се и 10 илјади) се проблем за клуб што троши на одредени играчи по 10-15 илјади евра месечно?!

Не, ама финансиски не ја гледам поентата. Згора на тоа мислам дека има многу поважни работи него тоа сега за сега. Имај на ум дека до сега сезонава Вардар повише пари дал на казни него ли што собрал од влезници.

E druzee i Vardar-Sasa , Vardar-Borec i red drugi pamtam so tatko mi , tetin mi i komsijata idevme da gleame na juzna. Togas imase blok karti . edno ubavo vreme. Nemase mn narod ali imase bolje fudbal
Памтам и јас тоа време малце...прва утакмица гледана во живо ми беше Осогово - Вардар....накај 80 минута Вардар даде гол и заврши 0-1...од тогај неможам да ги смислам Вардар...уништија ми го дебито како гледаќ на Никола Мантов...

Да се надоврзам на вашава дискусија.
Вардар во овој момент да потроши и дупло од овај буџет на играчи и маркетинг пак нема да има публика на стадион во Мак првенство дома.
Скопје како град има понуда на забава и рекреација за разлика од другите градови.
Каде утакмица во недела е настан кој не се пропушта.

Мизерија се другите клубови плус стадините се недај боже.
Кога сите прволигаши би вложиле сума од еден милон минимум и стадионите да се реновираат немора да се голем капацитет само да се средени.
Само тогаш ке почни да има публика на стадион.
Но тоа не значи ништо на финасиски план.
Ево пример да има просек 10000 на трибини на секоја утакмица по 100 ден карта тоа се 16000 евра минус обезбедувајне и други трошоци.
Стандардот ни е многу мал за да имаме јаки клубови затоа и тешко се наоѓаат спонзори за клубовите бунар без дно.
Само спас за сите клубој во мак е да се подпрат на младински школи и да прават таленти а не да вложуваат во играчи на залес на кариера.
Камо да сум во грешка .
Со овој моментален буџет и фонд на играчи трето коло лига на европа со многу среќа е премија за Вардар

Абе немој, ептен ти е глупа споредбава. Мадрид,Минхен,Манчестер,Барселона,Лондон и милион други градови во светов сигурно немаат понуда на забава и рекреација и затоа се полни стадионите. Проблемот е што во Скопје, а и во цела Македонија живее ретардиран народ кој попрво би дремел цел ден во кладилница или би пиел едно еспресо 3 сати отколку да оди на натпревар, додај на тоа квалитетот на фудбалот и стадионот од 35.000 Вардар ќе го наполни само ако игра Лига на Шампиони.

Добро за каков фудбал вие зборите? Јас од мерак одам некогаш, бев лани на Вардар-Пелистер, знаете вие каков очобол беше? Се смрзнав на стадион, ветер дува како на планина да си, а послаба утакмица во живот не сум гледал. Како може Борис Трајковски на ракомет да биде полн со 6,7 000 луѓе? Утакмиците што ги даваат на МТВ од нашава прва лига ги гледа некој? Па 3 паса неможат да сврзат, а не дај Боже пред утакмица да има дожд, место фудбал ватерполо даваат на МТВ. Нека се подобри квалитетот на лигата, нека напраат подобри терени, трибини и нека има убав фудбал. Нека безбедноста и убавиот фудбал бидат на прво место, а не национализмот, тогаш нека очекуваат луѓе на стадион.

Проблемот со мала публика на утакмици на Вардар го имам дискутирано многу пати со другари. Тоа е резултат на многу фактори зошто е така.

1. Старите
Исто ко и секој друг и татко ми секој викенд ќе се качел на пони-то и ќе идел да го гледа Вардар. На стариве главна причина зошто не одат е падот на квалитетот на лигата и на Вардар. Што сакате кажете али неможе ништо да се спореди со доаѓање на ЦЗ, Партизан, Загреб, Железничар, Хајдук, Сарајево и другите. Какви екипишта имал Вардар во тие години..По смената на лигата 90% од постарите прекинаа да идат.

2. Криминал
Мислам дека се што беше преварант у градов барем еден период бил во Вардар. Од кога памтам се е цел на превари, дубари, лева рака десен џеб крадења. Тоа си влијае на општото мислење меѓу народот.

3. Скопје - глобално село
Иако на популација голем, не значи дека секој ќе иде на Вардар. Градски Ѕид во Центар може слободно да го преименуваат во Струмички ѕид, оти повеќе струмичани имаат стан таму него ли некој "скопјанец". Не сакам да бидам разбран лошо дека нешто имам против луѓето од другите краишта на Македонија кои во Скопје дошле поради мака и поради подобар живот а не од што сакале, туку сакам да кажам дека не може да се очекува од нив да имаат некоја приврзаност кон Вардар. Такви фаци ќе идат на Минчочург на ракомет да испеат излези момче и тоа е тоа. А реално Скопје е населен највеќе со луѓе од други краишта.

4. Младината
Скопје и нема баш некоја спортска младина во последниве две декади. На терените по основниве школи повеќе шприцови и одпушоци ќе најдеш него некој да игра фудбал. Освен тоа младинава некако многу е лигуш младина(со чест на исклучоци). Тоа идење на утакмици прекина да биде нормална работа и други работи станаа "кул", да не ги објаснувам сите ги знаете.

5.Очобол фудбал. Тука нема што да објаснувам :)

Сите овие фактори плус уште некој што сум го заборавил кога ќе ги собереш доаѓа до ваков резултат.

Се тоа може да се поправи со добри резултати и игри како и со добра промоција, само треба време... Барем неколку години да поминат да се изгради нова стабилна база на луѓе кои редовно го пратат Вардар.

А шо пеат баљистет? Срцево ми чука од косово сум дојден тука, нешо у тој стил[DOUBLEPOST=1411566379][/DOUBLEPOST]Dobro im go zbrca 1-1

:facepalm: Навивањево.. без коментар. уууууууууу аааааааааа уууууууууууу ууууууууууу ајде шкенди ууууууууууу уууууууу Вардар пуши го курот па пак уууууууууууу. Симнати од планина

:facepalm: Навивањево.. без коментар. уууууууууу аааааааааа уууууууууууу ууууууууууу ајде шкенди ууууууууууу уууууууу Вардар пуши го курот па пак уууууууууууу. Симнати од планина

А сега и Илирида и Шкипре етњик или како и да е. Баш ме интересира каква и дали ќе има казна.

Не разбирам зошто управата увек се оградуе од вас кога е во прашање гостување во Тетово? Крај краева вие за нив навивате, за нив одите сегде, на нив им го полните буџетот со купување карти. Срамота е на вакви утакмици управата да вика “Немаме ништо со евентуално доаѓање на Комити, не ги носиме ние“.
Многу педерски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom