Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
(y)
Дај озбилно ако има кандидати ја сум за. Ионака нема што да се прави по дома.

Јас, Коњаникот и Ред Блек ќе идеме, дојди и ти, слободно и некој друг ако сака :)

100 грама снег да неможело да се исчисти бе...

Ајдееееееее
Таневски 1:0
П.С. Барем црвена топка да дале ништо не се гледа

2:0 Стојков

Ауу ова не го очекував. Ги работиме како мали деца (y)

Само пред голманите зачистиле и толку каква мизерија :facepalm:
Нели стадионот беше направен по сите европски стандарди со греење со све??Ништо од тоа си играа нашиве по снегот, се маваа со топки кога прославуваа за головите :facepalm:

w1qyrq.jpg

Иначе околу играта сум задоволен сем Хименез кој по мене веќе неколку утакмици уназад се кара со судиите, а и себичен станува.
Што све им правеше Стојков, дај боже да го задржат уште некоја година заслужува нов договор со повисока плата.
Во одбрана солидно освен по некоја грешка на Бојќе и Рибар.
Врска немаше пеналот што им го досуди Ставрев ама па и тој го утнаа сељациве:)
И повторно идеална позиција за Крстев маме му ебам ама утна старово за наша среќа.
Како и да е нови 3 бода и први на табела :vozbud:
Фала богу и ние една неизвесна сезона да гледаме :D

Само пред голманите зачистиле и толку каква мизерија :facepalm:
Нели стадионот беше направен по сите европски стандарди со греење со све??Ништо од тоа си играа нашиве по снегот, се маваа со топки кога прославуваа за головите :facepalm:

w1qyrq.jpg

Иначе околу играта сум задоволен сем Хименез кој по мене веќе неколку утакмици уназад се кара со судиите, а и себичен станува.
Што све им правеше Стојков, дај боже да го задржат уште некоја година заслужува нов договор со повисока плата.
Во одбрана солидно освен по некоја грешка на Бојќе и Рибар.
Врска немаше пеналот што им го досуди Ставрев ама па и тој го утнаа сељациве:)
И повторно идеална позиција за Крстев маме му ебам ама утна старово за наша среќа.
Како и да е нови 3 бода и први на табела :vozbud:
Фала богу и ние една неизвесна сезона да гледаме :D

Да не си го видел на езерце да фаќа риби, па си се смешал сеа. Димитровски играше не Рибар на лев бек. :D

Нели задоцнија со пуштање на стадионот, бидејќи греачите беа утнати бе? :D Изгледа не се ни ставени греачите, "закопани" се 100 метри под земја.. :D Екипа Кајгана пак се собравме во солиден број, прво што забележавме СЕНГОТ еј! :D Одма им запеавме "Кај ви се греачите!?" :icon_mrgr: Вака така заебанции колку сакаш, нешто слично како лани со Ловќен на ракомет :D скандиравме Ацо Мајсторе, правевме У-У А-А Вардар со некои лудаци на северна :pos: ги молевме играчите на Металург да не прават ангелчиња во снегот да станат и да играат, овие па јадни 2 измени направија уште во прво полувреме! :pos: После пеналот им запеавме и Металуууург еби сее никад вие нема да победите само напред Вардареее еби ги сељаците -Вардар! :icon_mrgr: Запеавме неколку песнички за Вардар, си пробавме една што сакаме и да ја пробаме на трибина :icon_mrgr: ама многу сложена ни беше, па продолживме со ооо љаљаљ :icon_mrgr: на крајот беше врвот кога исто така на кратко им запеавме..пази еј..НИЕ ЌЕ ВЕ ЧЕКАМЕ ЗАЕДНО ДА СЛАВИМЕ НА СКОПСКА ПАТАРИНА ЕСЕНСКА ТИТУЛА :pos: и за на крај си запеавме наннана напред Вардаре, напред Вардаре, напред Вардар, не си одиме! Добивме и аплауз од играчите! :pos: Шала на страна, на играчиве или им требаше снег да падне за да заиграат асално, или пак слушнаа дека можеби ќе влезе Самсоненко па одиграа како меч во ЛШ! :D На јужна гледачи 20 до 30 :icon_mrgr:.. ама како и да е екстра забава, супер утакмица, ни малку не се каам што излегов на ладново.. :icon_mrgr: За утакмциата сигурно Коњаникот ќе даде супер извештај за тие што не гледаа, и му се извинувам што не го видовме првиот гол! :нинџ: :D

Да не си го видел на езерце да фаќа риби, па си се смешал сеа. Димитровски играше не Рибар на лев бек. :D

Да бе Дади беше што ми текна па на Рибар врска немам :D

правевме У-У А-А Вардар со некои лудаци на северна :pos: ги молевме

Јас со уште 2-ца другари бевме на север хахахаха..После пак викавте, ама немаше смисла пред нас беше Зоран Видевски све се слушаше на микрофончето а јадевме и ние гомна цело време :pos:

Да бе Дади беше што ми текна па на Рибар врска немам :D

Јас со уште 2-ца другари бевме на север хахахаха..После пак викавте, ама немаше смисла пред нас беше Зоран Видевски све се слушаше на микрофончето а јадевме и ние гомна цело време :pos:

Tie budali ste bile vie :D

Резиме, со поддршката на Комити кајгана Вардар дојде до рутинска, убедлива победа над најпедерскиот тим во лигата :icon_mrgr:
Ги утепавме значи :icon_mrgr:
Првиот гол на Таневски го пропуштивме, а виновникот е Незапирливи1903/87 кој оправдано закасни поради напад од улични џукели :icon_lol:
Им држевме лекција по фудбал. Имавме корнер, по кој ако не се лажам некој од нашите беше највисок во скокот, а притоа Бериша ја погоди топката со рака и беше досуден пенал.
Сигурен погодок за Ацо МАЈСТОРОТ :icon_mrgr:
Во поголемиот дел од мечот беше поздравуван од кајгана екипата со скандирање Аце мајсторе.
Не знам што му стана ама како си ги шие во лигава, како му душа сака :icon_mrgr:
Ако го пуштиме во зима, може да се збогуваме од титулата.
Металург имаше некои полуприлики ама ништо посериозно во првиот дел. Пеев мислам имаше една шанса со глава, но не беше сериозно.
Ние бевме опасни по деснаа страна. Реља конечно изигра еден одличен меч, а реално и Хименез не беше толку лош :)
Се труди многу, како само ги претрчуваше противничките фудбалери, но некако премногу себичи на крај и место да додаде се обидува да шутне. Се кара со судии ама реално многу лошо му судат и ги оставаат противниците да му прават педерски фаули. Го собраа со ѓон кога веќе го претрча противникот и ќе искочеше сам по десната страна. Целовреме такви фаули му прават, а често судиите не ги казнуваат соодветно.
Какви само акции им правевме, овие не знаеа топката кај е. Влатче асистираше за третиот гол, одлично на втора статива го проигра Петров на кој не му беше тешко да зголеми на 3-0. Прославата беше одлична, правеа снежни топки и се гаѓаа меѓусебе :D
Претходно една шанса промаши Стојков, Реља одлично му нафрли но овој биеше не сфатливо лошо :)
Иако теренот беше прекриен со снег, сепак гледавме одличен фудбал, и не се лизгаа играчите воопшто. Само требало повеќе да го исчистат теренот, а не само по линиите и пред голманите.
Второ полувреме беше само рутинско одиграно.
Најпрвин судијхата им додели пенал на гостите кој според мене врска немаше. Рики Митревски ја прати топката во орбитата :D
Тоа и се чекаше за да се испее МЕТАЛУРГ ЕБИ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :D
Како што кажаа и претходно, го анимиравме малце и северот. Не очекувавме одговор, ама се јавија неколку будали (и тие да ти биле кајганџии) па се скандираше УУУ-АААА-ВАРДАР-ВАРДАР :D
Имавме две убави шанси во вториот дел, едната беше соло акција на Цикарски кој влезе во вториот дел, додаде до осамениот Хименез, а овој место осдново да му ја врати на Мите, шутираше од неколку метри но го блокираа. Ацо имаше еден соло продор, го префрли и голманот, но во петерецот двајца наши фудбалери буквално спиеа. И на крај имавме еден убав удар, кој Ефтимов го одбрани со парада.
Металург имаше истотака по некоја шанса. Павловиќ беше на ниво, бранејќи им сто процентна шанса, после еден корнер, а имаа и по некој опасен слободен.
Алелуја Крстев да не ни даде гол од слободен :icon_mrgr:
Прв пат им даваме 3 гола на педериве :)
Нек се угоде :D

На крај и играчите ни дадоа аплауз за поддршката, се гледа дека едвај чекаат враќање на Комити и ние ги наградивме со неколку песни.
Останува дуелот со Шкендија за прослава на есенската титула :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom