Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
seriozno,bez provokacii,kolku kolku zavrsi ?
2-5 и тоа ај може да се каже сосема заслужена победа може не требаше толку висока али требаше да победат, ние покрај двата гола имавме уште 4 100% шанси што не смееше да се промашат и плус уште некоја шанса ама не беа како тие 4ти.
Лазаревски убедливо најслаб играч на мечов кај нас, Ранѓеловиќ и Ѓоргиев беа најдобри затоа и добија аплауз они двајца на крајот, а другите беа исвиркани.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 20:15 ---
Исто заброавив да пишам одлична бројка на публика имаше околу 2500-3000 публика, а и Комити одлична бројка околу 700 сигруно имаше.

Утакмицава од оправдани причини неможев да ја гледам, а и подобро што не ја гледав. Срамотилаци невидени, бруки немам зборови за да го опишам ова. Идиотон само нека излезе пак у етер со изјава ЕВРОПСКИ Вардар дека ќе праел. Европски Вардар жими газов. Ова на се личи на Вардар не личи. Една победа на припремите се немаше се беа реми и сега со просечен српски клуб доживуваме дебакл. Утре да треба да играме со европски клуб подобро нека не се појавуваат на терен, службено 3-0 да ја изгубиме подобро одколку 10-0.

Џиџи може комотно да напише еден бестселер под наслов "Како да заебеш нешто што добро функционира за помалку од еден месец" - водич за тренери што НЕ треба да прават.....

Петарда примивме од 9та екипа во Србија......бруки.Шампион на Македонија еееееј......како гордо звучи тоа,а уствари е гол курац.Па добро е што ни регионална лига не играме,да ја игравме секој бод на домашен терен ќе беше сензација бе........
Прв пат во живот сфатив што значи да се издуваш на утакмица,дојдов,се напиздив,се помирив со тоа,па си се згазив од смеење......што можев друго да правам.....одбраната комедии - 5 пати ни пројдоа половина 5 гола примивме,во напад сељакон Јове што утна тоа е за рипли верувале или не.....
Не дека ОФК е нешто поквалитетна екипа,напротив дури се и послаби индивидуално освен тој нигерот што го имаат......затоа овој пораз уште повеќе ме боли.Мичка и интернационалецот и големата ѕвезда Стојков за у курац се........али најголем феил после мајсторот Џиџи (кој успеа и во БАНДГЛАДЕШ,еј БАНГЛАДЕШ да го исфрлат)е Рибар.Кај кур го откопале тој момак не ми е јасно, директен кривец за 4 и 5 гол......златен Цикарски еј.....Дојде ред да кажам златен Мите Цикарски и златен Боби Милевски....

Сакаат публика,е кур ќе имате публика..... 2-3 000 души ви дојдоа на ова камен време на пријателска утакмица со ебан ОФК и се избрукавте.Ај сега натерјате ги да се вратат овие на стадион што ја гледаа брукава.Во ваква форма пред Пелистер на гости и Шкендија и Металург.....
Ако земеме титула јас вратот си го сечам......

Ете го Џиџи стручњакот… ја мислам со него и во ЛШ можеме да се пласираме, во прво квалификациско коло, се разбира ако Вардар стане шампион. Изгубен е човеков.

Ќе не однесел господинот во Лига на Европа.
Ќе не однесеш кај на мајка ти пичката ти ебам гомното партиско да ти ебам :mad:
Среќа што имаме залиха на босдови иначе ништо чудно и во втора лига да падневме со Џиџи.
Илчо беше специјалист за одбрана, ко Мурињо, немавме којзнае каква игра ама победувавме минимално. Не бевме задоволни дека играше многу кукавички.
Милевски беше фудбалска аналфабета ама се трудеше да играме напаѓачки. Ама толку му беа знаењата, не беше тренер од прва класа.
Овој Џиџи ни напад ни одбрана.
Кој му е овој голман што го донел бе? Милиќ, па уште бил пдообар од Захов.
Тој дрво невидено, една топка фати и уште една на среќа со нога ја одбрани...
Златен Захов...
ЗЛАТЕН ЦИКАРСКИ!
Не очекував ни во сон дека ќе го кажам ова.
Ооооооооо Рибар враќај си се од кај што си дошол, ВИНОВНИК ЗА 3 ГОЛА.
Што е ова бе?
Мизаерија, нивното крило душата му ја извади. А типот беше како стап голем немаше никаква конституција зџа крило.
Го отпуштија Стојаковиќ за овој Петровиќ :facepalm:
Тој врска нема една топка не даде убава, само трчаше како мува без глава.
Незнам, тотално промашени засилувања.
Почнавме многу лошо.
Џиџи имал идеја Хорхе да биде лево крило, Георгиев десно :facepalm:
Стартувавме во состав:
Милиќ
Илиевски Вајс Бојовиќ Лазаревски
Георгиев Стјепасновиќ Оса Хименез
Петровиќ
Костовски

Костовски ептен паднал во форма. Се посрамоти неколку пати иако даде гол во второто полувреме.
Игра пожртвувано ама паднат е во формата. Сепак најдобар напаѓач ни е во моментов...

ОФК - 9-тата екипа во Србија ни направи ситен вез дури 3 пати во првиот дел.
Одлично одиграни акции со лесни голови.
Првиот гол падна откако го изместија Лазаревски, Вајс беше лошо поставен, им успеа пасот крај него и дадоа гол над рацете на Милиќ.
Овој паѓаше уште пред да шутнат, лесен погодок.
Уште не освестени а веќе беше 0-2. Слична акција, тој Августо нигерот не растури у пм. Колку истрча алал да му е. Овојпат и голманот го поминаа и дадоа гол.
Притоа во оваа акција Оса се повреди по што го извадија на носилки...
А таман оздраве од претходната повреда :facepalm:
Влезе Темелков наместо него.
До крајот се оправивме. Две чисти шанси промашивме. Прво на неколку наврати Илиевски лошо центрираше, али за разлика од порано почна да го гаѓа барем теренот :icon_mrgr:
Мислам дека Георгиев му даде топка на Јове, Костовски на 5 метри од голот ја прима, можеше да бира кај да шутне ама ја распуца над гол :facepalm:
Втората шанса за Гименез. Овојпат топка доби или од Илиевски или од Петровиќ.
Изби сам пред гол, голманот нивни искочи, овој сакаше да го лобува ваљда ама му ја фати жива :facepalm:
Прво полувреме они имаа уште една одлична тик-так акција, ама Вајс украде на крај.
Прво полувреме првите 25 минути за нив, вторите 20 за нас. Можеше да биде 2-2, ама ништо.
На полувреме членови на Комити ги посетија играчите во соблекувална.
Незадоволството беше опгромно накај 2 500 гледачи ем измрзнати ем незадоволни.
Оправда се скандираше ИГРАЈТЕ ПЕДЕРи со оглед на тоа што целите подготовки НИЕДНА ПОБЕДА НЕМАМЕ .
Второ полувреме тргнавме како препородени.
Георгиев се разигра, да не беше себичен ќе беше чиста десетка денес.
Првата шанса нафрлување за Костовски, овој одново лошо реагираше.
Почнаа да се нижат шансите пред нивниот гол.
Ептен ги притиснавме. Геогиев убво ги помнина шутна од далеку, али гостинскиот голман одбрани со парада.
Двата гола ги дадовме по корнери. Прво имаше нафрлување, топката прелета до Илиевски кој на втората статива ја пикна за да намали на 1-2.
Почна притисок и од публика.
Стојков влезе на десно крило како замена за Хименез.
Пробуваше да мине неколку пати, правеше некои финти ама напразно.
Сепак одма се гледа потенцијал кај него...
ИЗрамнвуањето дојде по корнер. Одново мешаница, Костовски најснаодлив и израмнува на 2-2.
Притиснавме уште повеќе. Георигев си направи шанса но си даде предолг фор и голманот прв стигна до топката. Исто можеше да додаде во една ситуација ама ја заглави пошто беше себичќен и продолжи да дрибла.
Влезе и Ранѓеловиќ, ако не се лажам место Стјепановиќ. Темелков влезе и излезе, на негово место Бонифачио...
Исто Костовски излезе влезе Петров.
Петров дојде десно крило, Стојков напаѓач, Бонифачио како полушпиц играше.
Топка не пипна...
И кога сите очекувавме дека ќе тепаме, гостите направија контра по десно, фино лепо си влегоа и лесно си постигнаа гол за 2-3.
Одбраната трагедија без Таневски :tapp:
Последните два гола примени ради Рибар.
Прво му протнаа топка кроз нозе, избија пред гол и Вајс мораше да фаулира за пенал за ОФК.
Гостите пгоодија од пенал за 2-4.
Петиот гол акција по десно, го поминаа Лазаревски додадоа до еден играч кој влета на прва и му ја протна до статива на Милиќ кој одново лошо реагираше.
Ние на 2-4 имавме една шанса, Ранѓеловиќ влезе убаво проигра, али тука мислам Стојков падна па шутна, се завлече топката, Пеџа нафрли ама Петров не го доби скок дуелот...
Пеџа не беше лош откако влезе.
Само Пеџа и Георгиев добија аплауз на крајот.

На трибина ладно камен, но ете колку малку фали да се собере публика.
И секогаш исто ќе дојдат гледаат трагедија и после си викаат ШТО КУР ЌЕ ОДАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ ПАК :facepalm:

Навивање одлично за пријателски меч.
Јас прво полувреме бев на запад, второ отидов на југ да ги попцујам малце, а и кондицијава ми зарибала зимово ми отиде душава за едно полувреме :D И голем дел од запад направија слично. Прво полувреме на запад имаше 700 души, второ бројката се нам,али на 500.
На цел стадион околу 2 500 луѓе според мене.
Прво полувреме се скандираше и од запад и од југ.
Се навиваше убаво, после се изнапцу по све можно.
Се се отера у пм (y)
На почетокот покрај песните за Вардар одеше и скандирање против Албанците, парола за Хард, парола "ЗА ШТО СЕ ГИНЕШЕ ВО 2001", мада мислам дека е преблага, требаше многу појако да се удри.
Се скандираше и ИГРАЈТЕ ПЕДЕРИ.
Второ полувреме веќе се изгуби компасот.
Се испеа Јас те ебам Србија, се скандираше АЈДЕ ЏИЏИ ПУШИ МИ ГО КУРОВ (и запад и југ сосема оправдано), а се удри и најава за дербито со О Сузана :icon_mrgr:
Кога се враќавме во игра атмосферата бајаги се подигна... Имаше и неколку бакљи и димни. Трибината беше напуштена порано негде во 85-та минута во знак на незадоволство, воопшто не ја заслужуваат нашата поддршка.
Имав прилика на крај дса го изнапцујам Џиџи над глава да му ебам се да му ебам.
Нека си напише книга КАКО ДА УНИШТИШ ШАМПИОН ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ.
Неколку играчи добија доста навреди од јужна, но навреди кои треба да ги освестат и се тотално оправдани од луѓе кои со години го гледаат клубот, а не од некои копиљаци што дошле да се издуваат само.
Иначе имаше 5 души од Плава Унија навиваа од север.
И непотребмно имаше еден куп специјалци.
Алооо на пријателска утакмица 100 специјалци ставиле :pos:

То је то.

Бламажа! Џиџи од Вардар направи Бангладеш! Ај подобро повеќе да не коментирам...

^^ Стојков и Ранѓеловиќ на полувреме влегоа.
Пеџа е ѕвер. Како игра дечкото :cuc:
Бековите, т.е комплетната одбрана ужас беа цел натпревар.
Не се согласувам со Коњаникот за Петровиќ, мене баш добар впечаток ми остави дечкото. Многу шанси изпромашивме, за разлика од нас ОФК сите свои прилики ги искористи.

Тој 9ката ако беше Петровиќ тогаш солидно изигра имаше некоја грешка ама со Пеџа и Хименез беа меѓу подобрите ... Захов и Таневски обавезно во прв тим

Тој 9ката ако беше Петровиќ тогаш солидно изигра имаше некоја грешка ама со Пеџа и Хименез беа меѓу подобрите ... Захов и Таневски обавезно во прв тим
9-ка беше :)

Незнам што сте гледале вие, мене не ми остави никаков посебен впечаток :icon_mrgr:
А и другариве мои се согласија со мене.
Сите имавме исто мислење, не е лош ама Стојаковиќ беше подобар :icon_mrgr:
Имаше многу грешни пасови. И едно катастрофално нафрлање позади гол :icon_mrgr:

Захов и Таневски се повредени :(

Највеќе ми е криво што луѓево дојдоа да гледаат и се разочараа. Секогаш исто ни се случува ти ебам малерите :tapp: Одам на јужна гледам пола населба дошла да гледа, што многу ме изненади. Сигурно нема да им текне да дојдат пак...

„Едноставно не смеат да ги навредуваат фудбалерите. Тие скандирања што ги искажаа во дел од натпреварот не се потребни, тие треба да навиваат за Вардар и да даваат поддршка, а не да не навредуваат“ - заврши шефот на стручниот штаб на „црвено-црните“.

Џиџи се здиве :pos::pos: Добро е што не бев на стадион денеска башка бев настинат да не го гледам овој резил.Па за кој курац ги земавме тие засилувања бе да играат балет :facepalm: Сосема оправдано што сте скандирале против играчите.
Ништо чудно и имбециливе да ја наредиле 7+

"Ваквите меѓународни тестови се добри за да видиме до каде сме, а веќе во првата првенствена пауза ќе им ја возвратиме посетата на ОФК Београд“, истакна Илиевски.

(y)(y)

Што видовте во 9-кана бе o_O Баш тоа зборевме, дрво беше денес, не ми е нешто посебно, али ајде ќе видиме понатаму :) Катастрофа бевме денес, од ОФК примивме 5 гола, а ќе сме иделе во Европа :facepalm:

Играа ли Дуков и Павловски за ОФК ?
Во прв состав не беа сигурно.
Не се сеќавам дали воопшто ги спомнаа дека се на клупа. Павловски мислам дека сигурно не влезе, а Дуков можно е да влегол во второ полувреме, како да слушнав да го спомна некој.
Што позиција игра?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom