Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ама на Јове му бил завршен договорот со Вардар?! Не ми е јасно ич како дозволуваат да имаат играчи на кои им завршуваат обврските на сред сезона...
Иначе Мојсов очекувано изјавува дека му е рано да се врати во Вардар.

Беше играчот, ама кога дојде од Работнички стана непрепознатлив. Години пројдоа... нема шанси он да ја повтори таа форма ни приближно.
Кај има изјавено ?

Кај има изјавено ?
Во Македонски Спорт.
--- надополнето: 18 декември 2012 во 14:43 ---
Заинтересирани сме биле за Ристе Марковски од Напредок....
За Мојсов не се ни надевав, јасно е дека нема шанси да се врати во Македонија, не верувам ни дека Баже Илијоски ќе дојде. Така да треба малце да го одврзат кесето нашиве и да му понудат нов договор на Јове со покачена плата. Ако е вистина тоа дека му истекува договорот сега....
А шо ќе ни го па сега Маркоски?! Се знае кои треба да бидат нашите цели во овој преоден рок и треба кон нив да се насочиме, а не безпотребно да се трпаат играчи кај што реално немаме потреба. Ај да е некој и млад перспективен, па да разберам, ама вака ич...

Во Македонски Спорт.
--- надополнето: 18 декември 2012 во 14:43 ---

А шо ќе ни го па сега Маркоски?! Се знае кои треба да бидат нашите цели во овој преоден рок и треба кон нив да се насочиме, а не безпотребно да се трпаат играчи кај што реално немаме потреба. Ај да е некој и млад перспективен, па да разберам, ама вака ич...
Можно е некој да прави трансфер, па затоа си спремаат уште одма замена.
Според ЦЦС можно е да имаме нов тренер зимава.

И мене не ми е јасно што е работава со Ристе Марковски?
Да бидам искрен мене воопшто и не ми беше познат овој играч, се дури не го земаа за репрезентацијава. Незнам како, али не сум чул за него порано...
Не ме задоволи ич како играше, мада негова позиција е централна средина, а со Полска играше како десно крило.
Незнам што ќе ни е уште еден играч од оваа позиција, кога ги имаме Темелков, Оса, Пеџа и Стјепановиќ...
Нема потреба од нов играч во овој дел од теренот.
Негооо на Костовски стварно му истекол договорот :facepalm:
Какви легенди сме, на една година го потпишале, сега ќе си калкулира ако дојде понуда ќе си оди, ако не ќе остане...
Незнам што мислат, врска си немаат од водење клуб :facepalm:

Едно е јасно работите во клубот не функциноират како што треба.. Управата може многу повеќе, но очигледно луѓето кој се во неа не знаат да го искористат тоа, требаше многу работи да се средат уште на почеток, а управата покажа слабости, и на натпреварот против Бате Борисов и претходно во преодниот рок и исто така и сега... Според мене ни требат луѓе кој со срце ќе работат за Вардар а не да работат за својата партија без желба за успех! Треба да имаат желба за повеќе и тоа да го покажата на дело, сеуште немаме Фан Шоп, немаме помошни терени, немаме младинска академија.. Според мене што се однесува до академијата треба да се работи на принципот на Работнички да се соберат млади дечиња кој имат потенцијал, и полека да се развиват во супер играчи, на нив Вардар може многу да добие и да заработи! А што се тиче за првиот тим ич не сум задоволен.. Играчите како да имат стаклени нозе секогаш се повредени, што не се повредуват други играчи од други клубови, или овие нашите имаат статус на Ѕвезди, тренерот нема авторитет во екипата и нема врска од тренер! Ако имаат желба сигурен сум дека за мала сума на пари можат да се доведат добри играчи, само нема кој да ги најде.. Нашите од управата изгледа чекат некој сам да ни се понуди.. Во клубот треба да дојде човек легенда кој знае што е фудбал и кој пред се ќе работи со срце! Толку од мене поздрав до вас момци :)

Едно е јасно работите во клубот не функциноират како што треба.. Управата може многу повеќе, но очигледно луѓето кој се во неа не знаат да го искористат тоа, требаше многу работи да се средат уште на почеток, а управата покажа слабости, и на натпреварот против Бате Борисов и претходно во преодниот рок и исто така и сега... Според мене ни требат луѓе кој со срце ќе работат за Вардар а не да работат за својата партија без желба за успех! Треба да имаат желба за повеќе и тоа да го покажата на дело, сеуште немаме Фан Шоп, немаме помошни терени, немаме младинска академија.. Според мене што се однесува до академијата треба да се работи на принципот на Работнички да се соберат млади дечиња кој имат потенцијал, и полека да се развиват во супер играчи, на нив Вардар може многу да добие и да заработи! А што се тиче за првиот тим ич не сум задоволен.. Играчите како да имат стаклени нозе секогаш се повредени, што не се повредуват други играчи од други клубови, или овие нашите имаат статус на Ѕвезди, тренерот нема авторитет во екипата и нема врска од тренер! Ако имаат желба сигурен сум дека за мала сума на пари можат да се доведат добри играчи, само нема кој да ги најде.. Нашите од управата изгледа чекат некој сам да ни се понуди.. Во клубот треба да дојде човек легенда кој знае што е фудбал и кој пред се ќе работи со срце! Толку од мене поздрав до вас момци :)

Drugar upravata nema zelba i volja za poveke, toa e toa

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=13546
Еве бе го барале Мојсов (самиот потврдува), мада он си го има класичниот селски став, прво странство, па ако никој не ме сака ќе играм и во Динамо од Мажучишта ако треба.
Незнам што очекува, и онака кај и да оди сигурно нема во некој клуб со малку репутација да му дадат првотимско место кога една година нема играно. Да е паметен би дошол да игра овде, па после да оди. Но ќе повторам, он и онака повеќе од една полусезона не би останал, а нас тоа ни е погубно, пошто за Европските мечеви ќе не заебе и ќе мора во брзо време да бараме замена која нормално дека нема да ја најдеме.
Или нека му дадат договор од минимум една година, или ништо од бизнисот.

Ич нека не доаѓа. Ич нека не земаат играчи кои само за да си ја подигнат малце формата и да заминат во некој тим од Луксембург ќе фаќаат место на помлади играчи и играчи кои би останале подолго во Вардар.

Наместо да направиме пари со промовирање на нови играчи, ние ќе ги враќаме во форма/или оддржуваме, и потоа ќе си заминат. И пак од почеток, барај играчи, и продај, па во ЛШ пак со пола тим променет.

Подобро 3то место со тим кој и следната година ќе биде тука, отколку прво со 10 промени во тимот.

Ич нека не доаѓа. Ич нека не земаат играчи кои само за да си ја подигнат малце формата и да заминат во некој тим од Луксембург ќе фаќаат место на помлади играчи и играчи кои би останале подолго во Вардар.

Наместо да направиме пари со промовирање на нови играчи, ние ќе ги враќаме во форма/или оддржуваме, и потоа ќе си заминат. И пак од почеток, барај играчи, и продај, па во ЛШ пак со пола тим променет.

Подобро 3то место со тим кој и следната година ќе биде тука, отколку прво со 10 промени во тимот.
Јас искрено не сфаќам што го барале уопште кога е јасно дека Мојсов нема во план да игра во Македонија наредните години. Ако е чисто само од куртоазија, ич немало потреба. Еве и да се случи да не му се оствари било каков ангажман во странство, ќе дојде во некој наш, ќе оддржава форма до лето и ќе си замине. Кога се гради една екипа, се планира барем за две години унапред, а не за по неколку месеци пак од почеток да се тргне. Ако е за нашево првенство, немаме никаква потреба од Мојсов. И без него, ќе земеме титула, а да го држиме во натпреварувачки ритам додека не си најде нова средина... не ќе може!

Нашиве запнале да го земат Србинот што брани за Металург. Не знам што толку се фатиле за него, ама они си знаат :cool:

Да беше некојк млад перспективен ајде, ама 30 годишен :confused:
Добар е Захов сеа за сеа. Да имаме пари да се расфрламе да сватам, овака сосем непотребна "инвестиција" би бил Павловиќ. Иако е доста добар голман.

Нашиве запнале да го земат Србинот што брани за Металург. Не знам што толку се фатиле за него, ама они си знаат :cool:
Павловиќ е најдобар голман во нашата лига. Инаку Црногорец е.

Баже Илиоски потпишал за Пандурии, така да и дефинитивно нема да иде кај нас. Потег за поздравување :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom