Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Абе каков Балдовалиев, само Блажевски ги држи Турновци...
Само малце потешко дека ќе ги пуштат да си одат... Наводно од Локомотив пловдив притискале да го вратат Балдовалиев, ама којзнае колку е вистина, мислам дека бар до крајов на сезонава нема да пуштат никој да им избега и ќе пробаат да атакуваат на титулата.
Кај нас мислам дека нема шанси да дојде Блажевски...
И како што очекував веста за Костовски е само измислица, искрено се надевам дека ќе остане.

Не се знае со Костовски сега правев муабет со него.Како и сите и јас сакам да остане но се знае кај фудбалерите што е првиот приоритет-парите.Ако плукне Вардар парички ќе остане.

Аууу.. видеово, еј! Досега головите од овој историски меч никад не биле прикажани во Македонија и после скоро 10 години... дојде време да ги видиме :D
Дали постои податок кои играчи настапиле тогаш?

Дали постои податок кои играчи настапиле тогаш?

Муарем Зекир , Драган Веселиновски, Чинеду Блесинг, Дејан Бранковиќ, Никола Ѓошевски, Јовица Трајчев, Влатко Гроздановски (Милевски? кој беше овој?), Срѓан Захариевски, Дејан Ристовски (Боби Божиновски), Славчо Георгиевски, Дос Сантос Вандаир (Оливеира).

Муарем Зекир , Драган Веселиновски, Чинеду Блесинг, Дејан Бранковиќ, Никола Ѓошевски, Јовица Трајчев, Влатко Гроздановски (Милевски? кој беше овој?), Срѓан Захариевски, Дејан Ристовски (Боби Божиновски), Славчо Георгиевски, Дос Сантос Вандаир (Оливеира).

Добро Зекир, Ѓошевски, Грозданоски, Славчо, Захариевски и Вандаир ги препознав овие останативе прв пат слушам освен Божиновски и Блесинг.
За овој Блесинг имам слушано дека бил многу добар можеби и најдобриот странец кој настапувал во МК - од каде е, што се случува со него моментално?Прашувам бидејќи не успеав да најдам никакви податоци за тоа име...

Добро Зекир, Ѓошевски, Грозданоски, Славчо, Захариевски и Вандаир ги препознав овие останативе прв пат слушам освен Божиновски и Блесинг.
За овој Блесинг имам слушано дека бил многу добар можеби и најдобриот странец кој настапувал во МК - од каде е, што се случува со него моментално?Прашувам бидејќи не успеав да најдам никакви податоци за тоа име...

Чинеду Блесинг е Нигериец :)
Кога дојде прво беше во Цементарница како позајмен ми се чини, беше најзаслужен за нивната куп титула против Слога, даде два гола во финалето ми се чини.
Во Москва беше најдобар, најдобро оценет на тој меч. Со Спарта Прага даде гол таму.
Играше како централен одбанбен :)
После некаде во 2004 или 2005 отиде во Гент, таму и ја заврши кариерата.

Блесинг, каков играч беше човече, грамада, никој не поминуваше. Омилен играч ми беше од задната линија, едноставно кинеше. Мислам дека претходната сезона беше во Цементара заедно со Жанко Савов, Вандаир, Никола Глигоров, Гроздановски и Тасевски. Каква екипа имаа цементара тоа време, ми текнува бев кога заврши 0-0 со Вардар, претходната година купот изгледа беше.

Игор Милевски ;) И тој од Цементара дојде, ама кратко се задржа. Каква филијала ни беше Цементара тоа време. Сите играчи таму ни се калеа :D Ни фали сега еден таков клуб.
Блесинг, каков играч беше човече, грамада, никој не поминуваше. Омилен играч ми беше од задната линија, едноставно кинеше. Мислам дека претходната сезона беше во Цементара заедно со Жанко Савов, Вандаир, Никола Глигоров, Гроздановски и Тасевски. Каква екипа имаа цементара тоа време, ми текнува бев кога заврши 0-0 со Вардар, претходната година купот изгледа беше.
Какво финале беше со Слога Ј во Купот. Можда најдоброто од осамостојување на Македонија. Многу јака генерација беше таа на Цементара. Дури добро се претставија и во Европа истата година, ми се чини елиминираа екипа од Полска. Сега такво нешто е мислена именка. Штета што паднаа толку. Немам појма ни во која лига се наоѓаат моментално.

Игор Милевски ;) И тој од Цементара дојде, ама кратко се задржа. Каква филијала ни беше Цементара тоа време. Сите играчи таму ни се калеа :D Ни фали сега еден таков клуб.

Какво финале беше со Слога Ј во Купот. Можда најдоброто од осамостојување на Македонија. Многу јака генерација беше таа на Цементара. Дури добро се претставија и во Европа истата година, ми се чини елиминираа екипа од Полска. Сега такво нешто е мислена именка. Штета што паднаа толку. Немам појма ни во која лига се наоѓаат моментално.
Да, да Игор Милевски, никако неможеше да ми текне на името, а знам дека беше од Цементарница :D

Иначе Цементарница сега е во општинска лига на Кисела Вода, ама ќе влезе во трета идна сезона :)
Таа година го елиминираа Катовице, после испаднаа од Ленс.
До ден денес има еден дечко од Катовице што знае се за Цементарница (се заинтересирал за Цементара откако го лиминираше Катовице). И сеуште си води евиденција, од кадети до сениори :cuc:

Вандаир какво играчиште беше.

Најдобрите дресови излезени од кога од кога знам за Вардар се тие од 2003,баш на клипот сега се потсетив.Штета што немам таков дрес.

Вандаир какво играчиште беше.

Најдобрите дресови излезени од кога од кога знам за Вардар се тие од 2003,баш на клипот сега се потсетив.Штета што немам таков дрес.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wandeir_Oliveira_dos_Santos
135728_1273686403.jpg

Дефинитивно омилен фудбалер што играл во нашава лига задниве 10тина години... и најжално што .. го земаа за репрезентацијата, но не заигра воопшто!

Мене Вандаир и Брага омилени странци што играле во Вардар!:)
Ама и добро женче имаше да му ибам фацата.:D

Како бе барем малце не си ја врати формата,да си продужеше кај нас и после „испаѓањето“.Какви Ѓорѓиеви,какви шпанолјци Вандаир е играчот.

Не се знае со Костовски сега правев муабет со него.Како и сите и јас сакам да остане но се знае кај фудбалерите што е првиот приоритет-парите.Ако плукне Вардар парички ќе остане.
Ама на Јове му бил завршен договорот со Вардар?! Не ми е јасно ич како дозволуваат да имаат играчи на кои им завршуваат обврските на сред сезона...
Иначе Мојсов очекувано изјавува дека му е рано да се врати во Вардар.
Мене Вандаир и Брага омилени странци што играле во Вардар!:)
Ама и добро женче имаше да му ибам фацата.:D

Како бе барем малце не си ја врати формата,да си продужеше кај нас и после „испаѓањето“.Какви Ѓорѓиеви,какви шпанолјци Вандаир е играчот.
Беше играчот, ама кога дојде од Работнички стана непрепознатлив. Години пројдоа... нема шанси он да ја повтори таа форма ни приближно.

Заинтересирани сме биле за Ристе Марковски од Напредок....
За Мојсов не се ни надевав, јасно е дека нема шанси да се врати во Македонија, не верувам ни дека Баже Илијоски ќе дојде. Така да треба малце да го одврзат кесето нашиве и да му понудат нов договор на Јове со покачена плата. Ако е вистина тоа дека му истекува договорот сега....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom