Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Aјде една мала анализа на кои позиции ни се најпотребни засилувања:
- Голман: Располагаме со три голмани и тука нема никаква потреба од новини.
- Десен бек: Тука сме дефинитивно најтенки, али реалноста е дека капитенот е во прв план и било кој да дојде треба да биде свесен дека нема да се изнаигра. Мое мислење е дека треба да се земе играч кој не игра стриктно десен бек, ама може да покрие во случај да има потреба. Мене на памет ми паѓа Сиљановски од Ренова (веројатно се сеќавате на него кога дојде со останатите од Македонија ЃП). Он е играч што покрива на повеќе места и добро би се вклопил за потребите на екипата.
- Лев бек: Тука веројатно е намерата да се форсира Цикарски зашто во спротивно тешко би нашол место во прв тим и според тоа нема потреба да се носи уште лев бек.
- Централни дефанзивци: Овде минутажата ја делат Бојке, Вајс и Таневски, ама реално рискантно е да се тера цела сезона со тројца. Најпаметно е да се донесе некој од калибарот на Вељаноски, што би бил свесен дека котира како задњи во плановите на тренерот, али спремен секогаш да помогне во системот на ротација.
- Играчи за врска: Тука сме покриени со 4 квалитени играчи за две места во тимот и тие се сосем доволно за понатамошниот тек на сезоната.
- Полушпиц: Овде ги имаме Стојаковиќ и Маневски, што е таман, али ако се укаже шанса за некој екстракласа играч... треба да се искористи.
- Десно крило. Ги имаме Шпањолецот и Петров... немаме потреба од ново име.
- Лево крило: Го имаме стриктно само Ѓоргиев, ама гледаме дека му фала некој што ќе му дише во врат, знае да не дава максимум. Би било пожелно да има уште еден за засилување на конкуренцијата.
- Напад: Тука сме на Костовски и Ѓешоски. Прилепчанецот не е марка за Вардар, па прашање е дали да се оди на носење уште квалитетен шпиц или само back up за Костовски, секако бар поквалитетен од Ѓешоски да биде.
Абе што е ова бе еден месец одмор ќе имаат овие и тоа башка во моменти на божиќни и новогодишни празнинци. Кога ќе се вратат сите со пивски стомаци :D
И нели викаа датумот за у Австралија не им одговарал што беше понуден од 21 јануари до 21 февруари, а во Анталија ќе идат од 8 до 21 февруари, ни они не знаат што прават.
Во Спорт пак пишува дека ќе тренираат до крајот на наредната недела, а во план било и одигрување на пријателска со комшиките?! И сеа што е точно :eek:

Јас па мислам дека треба да се донесе една конкуренција на Захов,Симов е стар,со Силекс немаше сила да ја дегажира топката повеќе од половина,а Бобо третиот голман,неможеме на него да се потпреме...

Некој дали знае точно дали е отиден Пеџа за Анталија за со Полска?На едно место прочитав дека не отпатувал,а сеа на Екипа прочитав дека е таму,тренирал.Ако е така како можел Боби да дозволи да го пушти,зарем незнае дека може уште толку да го заебе зглобот.

А за пријателската што требало да се одигра со комшиките не ја сфаќам поентата,зашто се игра по завршување на полусезона?Исто и лани така беше,завршивме и после се изгра пријателска со Ѓорче па се замина на пауза.:confused:

Денес у Спорт пишуваше дека е откажана пријателската со работнички ради снегот.

Ја би сакал Иван Митров да го донесат од Брегалница, летоска пробуваа нашиве ама Штипјаните 100 000 евра бараа за откуп :pos: Прочитав негде дека зимово му завршувал договорот, така да ако е вистина добро би ни дошол. Може да игра и како бек и како крило мислам.
Горан Сиљановски уште од почеток на сезона ми е желба, многу добар впечаток ми остави дур играше кај нас, а и лани на утакмиците против Ренова што ги игравме одличен беше.
Би сакал и Ристе Наумов да го видам у Вардаровиот дрес, ама тешко остварливо ми изгледа тоа. Исто и Дејан Блажевски. Можеби Бајевски би сакал да се врати, сигурно подобро ќе изигра од Ѓешо легендата....
У главном околу тие играчи и нашава управа ќе се вртат, познавајќи ги тешко дека ќе успеат да ископаат некој друг квалитетен играч.....

Ја би сакал Иван Митров да го донесат од Брегалница, летоска пробуваа нашиве ама Штипјаните 100 000 евра бараа за откуп :pos: Прочитав негде дека зимово му завршувал договорот, така да ако е вистина добро би ни дошол. Може да игра и како бек и како крило мислам.

Го продолжи за 2 години до 2014 му е договорот

Денес у Спорт пишуваше дека е откажана пријателската со работнички ради снегот.

Горан Сиљановски уште од почеток на сезона ми е желба, многу добар впечаток ми остави дур играше кај нас, а и лани на утакмиците против Ренова што ги игравме одличен беше.
Би сакал и Ристе Наумов да го видам у Вардаровиот дрес, ама тешко остварливо ми изгледа тоа. Исто и Дејан Блажевски. Можеби Бајевски би сакал да се врати, сигурно подобро ќе изигра од Ѓешо легендата....
У главном околу тие играчи и нашава управа ќе се вртат, познавајќи ги тешко дека ќе успеат да ископаат некој друг квалитетен играч.....
Сега на 150 000 покачиле :pos: Ристе Наумов има амин од Брегалница дека е слободен ако најде ангажман во странски клуб, ама на нас сигурно ќе ни бараат оштета...

Чим изјавил така Чеде значи тамо е. Нема да лаже ваљда :pos:
Таман работа да лаже.:icon_mrgr:

Сакав потврда од самата управа,за дебилниот потег што го направил Боби.

http://sportarena.mk/vardar-kako-disident-ne-noseshe-komunistichki-simbol/
Во Македонија исто така многу клубови го имаа тој симбол на грбовите или клубските логоа, како Победа од Прилеп, Борец, Пелистер, Работнички, 11Октомври, Караорман и други, кои можат и денес да се видат на pinga99.com . Сите наши клубови подоцна направиле измени и ја избришале петокраката, а единствено Вардар никогаш не го користел тој симбол.

Поздрав до goran16ta и до како што он милува да каже комунистичката творевина пелистер :noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom