- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 9.024
- Поени од реакции
- 5.947
Gratisi se glupa rabota sto se nadevam ke se iskoreni zasekogas. Nemoze nekoj da go devalvira imeto i trudot na VARDAR so toa sto ke pusta luge bezpari da go gledaat klubot.Toj sto ne plaka karta ne e navivac nitu go saka klubot.
Vardar nemal vakva utamica so godini. Interes SIGURNO ke ima. Jas sum da se potrosat pari na marketing i da se donese publika neka ima VARDAR rezultat od Borisov i ke vidis kako NEMA da bidat mnogu 200 denari. Toa deka nekoj nema da dojde za 100 denari ekstra e glupost. Ako tolku mu se problem neka ja sledi od istok. Toj sto planral da dade samo 50 den a sega ke treba da najde duri ekstra 50 den i nemoze togas sto znam, toj stvarno ne treba da razmisluva za fudbal uopste ocigledno se bori za gola egzistencija. Za nego i autobus ke bide skapo.
Го имам скоро истото мислење за гратисите но кај нас пола од гледачите влегуваат со гратиси...ова за репрезентативно ниво.
Ова со маркетингов е нешто што пред година-две го зборев на една од темиве поврзани со Мак фудбалот.Еден од најголемите виновници за слабата посетеност е токму немањето доволно информации за тоа кога се игра утакмицата,каде се игра,ривалство меѓу тимовите и слично.Тоа што нема пренос од нашава лига е исто така еден минус и од тука сигурно се губи една солидна бројка на гледачи.Можеби сето ова го нема затоа што квалитетот е далеку под нула но кога би имало најави за утакмици уз директен пренос од истите сигурно ќе се зголеми и посетеноста на стадионите.Ако ништо друго на дерби утакмиците ќе биде поголемо присуството на луѓе што се заинтересирани да ја изгледаат утакмицата во живо.Исто така и известувањето за одредена промена во Мак клубовите е сведено на нула и скоро е невозможно да видиш на ТВ трансфер на играч во МК клуб.