Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се игра првиот натпревар на 17/18 јули ,а дали првиот дома или у гости ќе го играме не се знае мисалм дека преку ждрепка се одредува тоаПрвиот натпревар го играме дома? И кој датум ќе се игра, се знае?
кога е ждрепката ??
Не потпиша за Металург, во последен момент потпиша за некој Израелски тим.со оглед на тоа што Кировски изгледа ќе потпишува за Металург.
Алкалоид прави годишна добивка од околу 500.000 евра, така да, некако си имал преголеми очекувања.Изгледа малку се преценивме есеноска со најавите на Црвено-црно семејство за буџет од 4 мил. евра, па сонувавме за играчи за кои реално се нема пари да се донесат. Мене искрено ме изненадија скопскиве фирми пред се Алкалоид и Пивара кои беа големи подржувачи на Вардар во минатото, мислев дека уште првиот ден кога Вардар ќе се трансформира во АД ќе пуштат едно милионче, ама како тргнала работава тешко дека ќе го гледаме тој филм.
Газдата на Алкалоид е втор најбогат човек во државава после Минчо, а далеку пред газдата на Ренова која имаше буџет од приближно 500.000 евра во шампионската сезона, така да пола милион евра од него неверувам дека се преголемо очекување.Алкалоид прави годишна добивка од околу 500.000 евра, така да, некако си имал преголеми очекувања.
Само не овој...Нашиве мислам дека Маневски го планираат за замена на Ивановски, плус некој Нигер во нападот.
Колкаво е богатството на газдата на Алкалоид?Газдата на Алкалоид е втор најбогат човек во државава после Минчо, а далеку пред газдата на Ренова која имаше буџет од приближно 500.000 евра во шампионската сезона, така да пола милион евра од него неверувам дека се преголемо очекување.
Алкалоид прави годишна добивка од околу 500.000 евра, така да, некако си имал преголеми очекувања.
500.000 милиони евра? Немој да ме јебеш...Добивката на Алкалоид е изразена во милиони а не во илјади евра.Си ги помешал цифриве ти нешто.И не гледам некој проблем Алкалоид да издвои 200/300.000 евра годишно за буџетот на Вардар..
500.000 милиони евра? Немој да ме јебеш...
Сепак моја грешка, 10.000.000 евра била добивката лани.
Ама пак се многу за да одвојуваш 1.000.000 за Вардар...
Плус дел од тоа, т.е. околу 50% го поделиле како дивиденда.
Па кога ќе избациш дивиденди,даноци,разни давачки 500 000 чист профит е далеку од нереална цифра за Алкалоид.Не реков 500 мил евра.Туку реков дека е изразена во мил евра и да толку е околу 10 мил. евра.Не зезај 200/300.000 евра се мачкина кашлица за Алкалоид тоа се се 2-3 % од добивката нивна..
Алкалоид прави годишна добивка од околу 500.000 евра, така да, некако си имал преголеми очекувања.