Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Со мало задоцнување, честито нека ни е вчерашната победа, и овие 9 бода заостаток зад Скопје не мора да значат ништо и се лесно достижни. Треба да ја пратиме дружината од Автокоманда таму кај што припаѓаат а ние полека да го градиме новиот Вардар.
Али претходно сите на ракомет!!!!
Вечерва сите патишта водат кон Калето, да му помогнеме на РК Вардар да не ја загуби титулата уште по првиот циклус натпревари!

ve cekame vo tetovo !!

imate idealna sansa da dojdete posle 10 godini vo Tetovo (Protiv Shkendija ) i da se vide KOJ E KOJ !

Pa ako dosega ne si uvidel, imas klipcinja na youtube, a na galerijata na nasiot sajt imas i sliki od sekoja sezona. :smir:

Камо среќа да се врати Хаџиевски, ама тешко тоа дека ќе се случи...
kolku sto znam od porano,gjoko i braco ne se u dobri odnosi,gjoko e so boro risteski dobar,ali posto bate boro sega ne igra...nisto od biznisot...

--- надополнето ---

....Колку само бодови ни отидоа од 80-95 минута...
da so tie realno nekolku bodovi ke bese polesna "nevozmoznata misija",ali i vaka so kupuvanje,mestenje i sl,mislam deka nema da ispadne vardar od liga...

--- надополнето ---

Инаку добро е што победивме... Нов тренер МОРА да се донесе...
APSOLUTNO E TAKA...

--- надополнето ---

Најверојатно ќе се задоволите со Тони Јакимовски-Кифла од Тетекс според последните озборувања...
ccc,ako taka se tera rabotata,tesko,tesko...u stvari ako chika braca pocne da trlja brkove,ke nema zima za vardar,ke ja naredat,pa taman i bez trener da igra vardar vo proletna polusezona...

@ Clint
Друже и сега исто како да немаме тренер, а дали ќе биде Тони Јакимовски или Џони, нема да има голема разлика, горе-доле тука се со квалитетот... :)

Добро ќе ни дојдат засилувања како Амбурет и Вашингтон... :)

Овој Вашингтон грее клупа во Партизан или не го прави ни тоа?

Амбурет знам дека игра во Динамо Тирана...

Добро ќе ни дојдат засилувања како Амбурет и Вашингтон... :)

Овој Вашингтон грее клупа во Партизан или не го прави ни тоа?

Амбурет знам дека игра во Динамо Тирана...

Вашингтон моментално игра како позајмен играч од Партизан во Борац Чачак и е стандарден во првиот тим,додека Амбурет има само 5 настапи за Динамо Тирана шо и не е толку далеку од ум повторно да се врати во Македонија.
П.С Можете да стивнете Кифла останува во Тетекс али за тоа најверојатно ќе се задоволете со вториот кандидат по сите логики а тоа е Жути :)

...Можете да стивнете Кифла останува во Тетекс али за тоа најверојатно ќе се задоволете со вториот кандидат по сите логики а тоа е Жути
da beee ne ni tekna deka stratev-zuti e covek na chika braca! da,da,da toa ke bide izborot na trener najverojatno.aj moze ke se vrati vremeto od cska moskva i sparta praga:),ali togas stratev nasledi kompletno gotov tim napraven od gjoko hadzievski od prethodnata sezona...
ali kako i da e,mora da bide podobro od ova sto e sega,mada bi bilo interesno 1 sezona da se izigra vo 2 liga(moe mislenje :raz:)

--- надополнето ---

Добро ќе ни дојдат засилувања како Амбурет и Вашингтон...
...i choko boskovski dobro bi dosol da ti kazam pravo...:)...eventualno braga & lila filipovska...

da beee ne ni tekna deka stratev-zuti e covek na chika braca! da,da,da toa ke bide izborot na trener najverojatno.aj moze ke se vrati vremeto od cska moskva i sparta praga:),ali togas stratev nasledi kompletno gotov tim napraven od gjoko hadzievski od prethodnata sezona...
ali kako i da e,mora da bide podobro od ova sto e sega,mada bi bilo interesno 1 sezona da se izigra vo 2 liga(moe mislenje :raz:)

Ја уште пред 2 недели на фан клубот на Тетекс, најавив дека Жути оди во Вардар, а Голац доаѓа во Работнички. Исто така во Вардар ќе ви дојде Пеев, и има можност да дојде и Марко Јовановски, голманот на Тетекс. А не знам дали Брацо ќе одлучи да ви го донесе и Глигоровски Ивица неговиот договор нема да биде продолжен во Јануар.

kolku sto znam od porano,gjoko i braco ne se u dobri odnosi,gjoko e so boro risteski dobar,ali posto bate boro sega ne igra...nisto od biznisot...
Да, точно е дека Ѓоко и Брацо не се во добри односи. И самиот Ѓоко го има потврдено истово. Според негови сознанија, Брацо на времето го минирал патот на Вардар до титула поради нетрпеливоста со Боро.
Стратев е добар. Нема збор, ама факт е дека начека готов тим од Ѓоко, како што и ти самиот пиша. Сепак кога ќе се стават на кантар двајцата, нема дилема кој ќе се покаже како позначаен за Вардар. Кај Ѓоко, друга работа е многу битна. Човекот си е мангуп едноставно, како ретко кој друг од нашиве тренери, одсекогаш имал еден посебен однос со навивачите, и покрај некои гревови од минатото (му работеше на Ѕинго во Силекс). Умеел секогаш да ги мотивира играчите да го дадат максимумот, и тогаш кога им се дужела поприлична сума на пари. Нешто што на никој друг во Вардар не му успевало. Со една реченица, Ѓоко е потписник на сите 5 шампионски титули на Вардар во нашава лига. Тоа се кажува.

--- надополнето ---

...i choko boskovski dobro bi dosol da ti kazam pravo...:)...eventualno braga & lila filipovska...

Брага е помошник на Џони :pos:

Жути е добар тренер но според мене далеку е од квалитетите на Ѓоко... Сепак кога би бирале меѓу Тони, Џони и Жути мислам дека дефинитивно Жути би бил правиот избор.

Брага е помошник на Џони :pos:

Жути е добар тренер но според мене далеку е од квалитетите на Ѓоко... Сепак кога би бирале меѓу Тони, Џони и Жути мислам дека дефинитивно Жути би бил правиот избор.
Во ваква „конкуренција“, и јас би го избрал Стратев. Сепак, мислам дека Жутиот не е тренер за Вардар (и покрај она достигнување во квалификациите од ЛШ), од причина што човеко изгледа не знае да освои титула. Единствен трофеј му е Купот од пред 7-8 години во она антологиско финале меѓу Цементара и Слога. Мој личен фаворит е Илчо, ама не знам какви се шансите за негово враќање. Ни Влатко Костов не би бил лошо решение. Едно знам, а тоа е дека во никој случај не го посакувам Цапар. Полош тренер од него во Вардар не сме виделе
Иначе, од денешното издание на Дневник:

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=2D2F51DF03618A49A5551FC22AD6780B

Вујчиќ се врати и ја спушти рампата за заминување на талентите

Вардар има талентирани млади играчи и нив сакаме да ги задржиме. Мора да се запре распродажбата на талентите - ни рече Вујчиќ.

Ете, конечно ја добил писмената потврда и најавува задржување на талентите. Да видиме колку ќе ги оствари таквите најави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom