Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
БОЈКОТ!!!!

dsc00477j.jpg

За навивање или општо бојкот да не се оди на утакмици ?ако е само за да ен се вадат трансови и да нема навивање е ок како мало предупредување ама ако е скроз да не се оди на утакмица е лошо за вас како група сега кога треба најповеќе вие се откажвате

Инаку за соопсштението не видов некоја телевизија го објави ?ако не сега повеќе немате врска со никоја тв мислам на тоа што го имавте во соопштението дека ќе се смета за подржувач на ффм и против навивачите или така нешто беше :salut:

И Марино или Раштак ќе ги наследат титулите на Вардар :smir: ? Никој друг неможе да биде наследник на титулите освен вие, сигурно првонаведениве нема да ви ги земат :toe:...Се прави голема фама околу се ова ... А треба да разберете дека тоа е еден од начините и единствен спас клубот еднаш засекогаш да стане на здрави нозе. Ваков каков што е децата од 7 до 10 години нема да го есапат ни 2% и ќе се ориентираат ко странски лиги и тука ќе имаме илјадници навивачи на Реал, Милан, Интер, Манчестер итн . А фудбалов наш ќе остане со нас скапаниците што секој ден се нервираме каков фудбал следиме !!!

Логично ми е дека ако се изгубат долговите, ќе се изгубат и титулите, и никој нема да ги наследи титулите, кој ја наследи титулата на Орка у кошарка?

^^^^^^^^^^

Офтопик, Орка нема титула у кошарка :icon_lol:

Онтопик ... Вардар ќе си ги задржи титулите, кој ќе му ги земе?

Гледам не сте ми одговориле на прашањето што го поставив погоре па ај си реков уште едно дури сум тука

Yup, стапуваме во бојкот како на домашните, така и на гостинските мечеви. Случајот со местењето во кавадарци е пријавен во полиција, па они нека го решаваат. Истотака побарано е да се одигра пријателска Тиквеш против Комити
dsc00477j.jpg

Зошто ја пријавивте оваа утакмица а не претходната со тиквеш и таа со ренова или со скопје или еден куп други ваши наместени утакмици или сега паднаа маските и нема спас и лажната надеж за европа и финале во купот со тетекс и покрај понудата на брацо од 20000 евра за фудбалерите на тиквеш

Гледам не сте ми одговориле на прашањето што го поставив погоре па ај си реков уште едно дури сум тука

dsc00477j.jpg

Зошто ја пријавивте оваа утакмица а не претходната со тиквеш и таа со ренова или со скопје или еден куп други ваши наместени утакмици или сега паднаа маските и нема спас и лажната надеж за европа и финале во купот со тетекс и покрај понудата на брацо од 20000 евра за фудбалерите на тиквеш

Imas dokazi za toa?

20 000 евра ???? па Тиквеш не би размислил одма ќе се согласеле...со тие 20 000 евра у прва лига ќе напраеја вистинско БУМ !!!

Не се 20 000 помалце се али како и да е понудени од страна на Брацо кој беше лично во Кавадарци на мечот со Тиквеш:smir:
Некои подобро упатени у целава ситуација јасно им е што и како е работава..

Не можам да со соземам 1 недела после поразот на Вардар во Кавадарци, што ни одземаа уште една година без европа. Неможам да сватам само во Македонија ли го има ова во европа да излагаат тимчиња од типот на Турново, Ренова Џепџиште, Чешиново, Ново село, Извор и други кој се заедно преку сила неможат да соберат 250 гледачи. Затоа никогаш македонски клуб нема да помириса лига на европа или лига на шампиони, затоа репрезентацијата ке ни е на ова ниво на кое ние, затоа ке се палиме на Интер и на Горанчо, и затоа врв во македонскиот спорт ке ни е 1/8 финале во челинџ куп жени. Ова не е мал проблем, ова треба да се анализира и на повисоко ниво зашто некогашните македонски брендови во фудбал (Вардар, Пелистер, Тетекс, Работнички), или во кошарка (МЗТ, Работнички - годинава нешто од нешто се дигнаа иако се далеку од тоа што треба да бидат а тоа е јадранска лига) се бледа копија од минатото и во последно време далеку паднаа во однос на нивните конкуренти од бившата Југославија. Погледајте во нашето соседство ке видите дека Партизан, Звезда, Хајдук, Динамо, Панатенаикос, Олимпиакос си се презентери на нивниот фудбал во европа. Овој проблем реков е поголем и го отсликува лошото менаџирање со спортот, поготово фудбалот од страна на државата. Незнам како би можело се ова да се поправи во брзо време, освен со донесување презицен закон за спорт, не како оној порано каде премногу се переа пари во спортот и со избирање на најспремни луге во ФФМ, КФМ како и избирање спрермни спортски директори, промотори, селктори и друго

Аман бре луѓе се уште не можите да преболите изгубивте од Тиквеш па што сега таа е нема назат.А да беше местенка нема врска кој ја гледал ке каже дека беше чиста како солза утакмицава и комити имаше кој ја гледаа и они нека ви кажат реално а и малце теренот не беше како што треба но не е оправдување за двете екипи беше лош но тиквеш се снајде по добро,а македонска работа е кога ќе изгуби нашиот тим и одма е местенка за Тиквеш - Вардар немаше ништо такво на теренот а за надвор од теренот никој не знае тоа се само празни муабети.

20 000 евра ???? па Тиквеш не би размислил одма ќе се согласеле...со тие 20 000 евра у прва лига ќе напраеја вистинско БУМ !!!

Brat znaci ja mislev za toa deka mesteni bile so Renova i drugi utakmici ne deka braco na poluvreme daval pari inace kako sto znam 10 000 daval taka se spekulira, zatoa mu rkov ima li dokazi za tie namesteni utakmici

Не можам да со соземам 1 недела после поразот на Вардар во Кавадарци, што ни одземаа уште една година без европа. Неможам да сватам само во Македонија ли го има ова во европа да излагаат тимчиња од типот на Турново, Ренова Џепџиште, Чешиново, Ново село, Извор и други кој се заедно преку сила неможат да соберат 250 гледачи. Затоа никогаш македонски клуб нема да помириса лига на европа или лига на шампиони, затоа репрезентацијата ке ни е на ова ниво на кое ние, затоа ке се палиме на Интер и на Горанчо, и затоа врв во македонскиот спорт ке ни е 1/8 финале во челинџ куп жени. Ова не е мал проблем, ова треба да се анализира и на повисоко ниво зашто некогашните македонски брендови во фудбал (Вардар, Пелистер, Тетекс, Работнички), или во кошарка (МЗТ, Работнички - годинава нешто од нешто се дигнаа иако се далеку од тоа што треба да бидат а тоа е јадранска лига) се бледа копија од минатото и во последно време далеку паднаа во однос на нивните конкуренти од бившата Југославија. Погледајте во нашето соседство ке видите дека Партизан, Звезда, Хајдук, Динамо, Панатенаикос, Олимпиакос си се презентери на нивниот фудбал во европа. Овој проблем реков е поголем и го отсликува лошото менаџирање со спортот, поготово фудбалот од страна на државата. Незнам како би можело се ова да се поправи во брзо време, освен со донесување презицен закон за спорт, не како оној порано каде премногу се переа пари во спортот и со избирање на најспремни луге во ФФМ, КФМ како и избирање спрермни спортски директори, промотори, селктори и друго

Respect za postot

Да ве прашам вас што сте против прогласување стечај: Што ви е побитно, славната историја или можноста за светла иднина!? Доколку продолжиме вака, тешко дека некогаш повторно ќе имаме можност да доживееме радосни моменти. А секако дека историјата и титулите никој не може да му ги одземе на Вардар. Логично е дека новоформираниот клуб што ќе се јави како негов наследник, ќе има право и на неговата историја, како што е случај со Фиорентина и Наполи.

Да ве прашам вас што сте против прогласување стечај: Што ви е побитно, славната историја или можноста за светла иднина!? Доколку продолжиме вака, тешко дека некогаш повторно ќе имаме можност да доживееме радосни моменти. А секако дека историјата и титулите никој не може да му ги одземе на Вардар. Логично е дека новоформираниот клуб што ќе се јави како негов наследник, ќе има право и на неговата историја, како што е случај со Фиорентина и Наполи.
...mislam deka si vo pravo,oti ova so vardar veke ja prevrsi sekoja normalna merka i NE SE TRPI POVEKE!!!da bese ova vo nekoja druga zemja so pogolemi fanatici,ke imase sigurno i drugi neslavni momenti po odredeni lica koi bea zamesani vo PROPAGJANJETO NA KLUBOT! da saka drzavata mnogu lesno ke se spravi so matnite igri vo i okolu vardar,ama izgleda nekoj e tolku MOKJEN sto muva ne go lazi,a i lugjeto veke se zasitija i iscrpeja od muabeti...
sekoj si gleda svoj zivot,egzistencija,semejstvo...dobro e da imavme i dobar fudbalski klub,kako sto sekako zasluzuva vardar,ama pak ke recam deka ne se moze so...:zid:
inaku od site ovie lugje jas mislam deka moze da se sostavi idealniot tim na fk varadar za poslednive nekolku"slavni sezoni"...
1. braco vuisic
2. boro risteski
3. aco zakoski-grizli
4. dragi setinov
5. bojan zahariev
6. vanco sehtanski
7. erol demir
8. miso majstorovic(ni kriv ni duzen)
9. miso popovic(gazda u pokusaju)
10. clen od komiti(spisokot na kandidati e pogolem)
11. orce kamcev-kapiten na ekipata
se izvinuvam dokolku propustiv nekoj "potencijalen sponzor" sto sakase da ja vozdigne do nebesa makedonskata fudbalska gordost,kako i dokolku ispustiv uste nekoj "relevanten" faktor sto bese vo i okolu upravata,koja dovede da fk vardar stane pomaten i pozagaden od rekata cie slavno ime go nosi!
p.s./ da ne mi zameri nekoj, tuka sekako ima mesto i za vardarovata legenda DARKO PANCEV,ako ne za vo prvite 11,togas sigurno barem da vleze vo 2 poluvreme ako ima potreba...
:turn:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom