Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Догодина, ЛИГА ШАМОИОНИ ОООО, ЛИГА ШАМПИОНИ ООООО

п.с. памтете го мојот збор

Ајде и јас да дадам еден осврт. Вест која ја примив со малку променливо расположение. Од една страна како што сум слушал шпекулации а и Гоксо потврди (неговите вести увек ги примам со доверба :)) зад Сетинов стои Брацо. Според сето тоа што го направи оваа година (се испокраде од просториите на клубот), и потоа си замина ми е човек од недоверба. Колку ќе бидат големи нашите амбиции можам да риметам од тренерите кои ги најавува. Борче Христов не е ништо посебно, а за Џони немам зборови. Потекнува од мое маало и добро го познавамн. Типот е скоро полуписмен, и слабо се разбира од тренерската работа. Живееме во време кога во фудбалот доминира тактиката, а тоа дали тренерот зад себе имал некое големо играчко искуство и воопшто не е некоја добивка на тренерската позиција. Џони е просечен тренер и тоа во една ваква Македонска лига, и неможам да очекувам повисока позиција донесена од него. Од друга страна. За засилувања е веќе касно. Можеме да ги вратиме само оние кои што уште бараат клубови. Е сега нема распаднати клубови, па да им ги лапнеме играчите како што беше лани случај со Ѓорче, туку овој пат треба да бараме во оние кои не се нешто посебно. Добивка ќе биде ако ги вратиме Настевски, Силјановски и Симоновски. Незнам каде е Милевски но и тој би ни затребал иако е ултра стар.
Штета што неможам да го посетам тренингот во недела затоа што баш тој ден нема да бидам во Скопје, а баш ме интересираше со каков состав ќе се појавиме. Екипата во моментов е најслаба во лигата, па дури и едно ФК Скопје може да се каже дека има израмнета екипа со нас. Металург, Ренова, Работнички и Шкендија се далеку од нас, а за другите екипи, со малку засилување можеме да ги стигнеме.
Добрата работа што стварно ме израдува е што од тимот заминува Орце Камчев. Можеби тоа е причината што предизвикува радост кај нас. Досега ситуацијата беше ултра црна во Вардар, па секоја новост кај нас предивзвикува радост бидејќи од ова полошо неможе да биде :)
Ова ќе го споредам со ситуацијата во која е Македонија. Сите сакаме да влеземе во ЕУ, но не затоа што ЗНАЕМЕ дека со тоа ќе ни се подобрат животоите, туку моменталната состојба во МК е ужасна па секоја нова промена ни носи надеж дека ќе се подобри ситуацијата. Така се чуствувам и јас сега. Задоволен сум што конечно Орце е аут. Не сум задоволен што доаѓа нов лопов Сетинов, НО оставам простор и време за промени на подобро.
Ќе додадам уште нешто. Ете Сетинов нема веќе што да краде. МОЖЕБИ сега кога има поодврзани раце и немора да го трпи Орце, ќе почне и да помага да се движи клубот нанапред.
Сепак со господ напреед одиме во нови походи, НАПРЕД ВАРДАР!!!

abe simonovski e u metalurg a milevski ti e dedo sho ke ti toj a za trenerive se slozuvam deka pojma si nemaat od zivot ali mislam kako shto e slaba ligava moze do 3 mesto ne se sekiraj moze i do pola sezona pola klubovi ke se otkazat :toe:

Последните тројца кои се израдуваа на оваа вест (на темава) имаат просечно 15 години. Све ти е јасно колку е ова добра вест. Агонијата продолжува. Поглавје n, Драги Сетинов in charge. :tapp:
Доволно е да се прослави тоа што Орце си замина пичка ли му матер!на алфа вчера ако гледавте изјави дека е стварно срамно никој да не инвестира во ВАРДАР откако го слушнав мислев дека ја ненормален сум али не било така...Сетинов ветува спонзор у петок откако Николовски ке потпише и официјално....Е ако дојде спонзор пак ке се радуваме ако не па ке се обидеме да го исфрлиме и Сетинов како Брацо, Трифун и Орце:pos2:

--- надополнето ---

abe simonovski e u metalurg a milevski ti e dedo sho ke ti toj a za trenerive se slozuvam deka pojma si nemaat od zivot ali mislam kako shto e slaba ligava moze do 3 mesto ne se sekiraj moze i do pola sezona pola klubovi ke se otkazat :toe:
неможе да се откажат затоа се плаќа котизација....

ne vo taa smisla be ako ne zimaat plata redovno nseto slicno kako vardar i da igraat so mladinci

Сетинов и претходно изјави дека има спонзори заинтерсирани за Вардар али неможел да ги донесе заради Орце Камчев и неможел да одлучи сам,сеа кога Сетинов сам располага со клубот верувајте дека има шанси човекот да донесе спонзор :toe:!!Некој тука викате и Сетинов е лопов,али поголем лопов од Орце ја немав видено затоа нема потреба да се плашам од Сетинов кој ми изгледа дека има решение за Вардар!!Најголем проблем во Вардар е блокираната сметка незнам како ке се ослободиме од неа за да течат пари во Вардар од трансфери и.т.н

Сетинов и претходно изјави дека има спонзори заинтерсирани за Вардар али неможел да ги донесе заради Орце Камчев и неможел да одлучи сам,сеа кога Сетинов сам располага со клубот верувајте дека има шанси човекот да донесе спонзор :toe:!!Некој тука викате и Сетинов е лопов,али поголем лопов од Орце ја немав видено затоа нема потреба да се плашам од Сетинов кој ми изгледа дека има решение за Вардар!!Најголем проблем во Вардар е блокираната сметка незнам како ке се ослободиме од неа за да течат пари во Вардар од трансфери и.т.н
Решение моќен спонзор да дава во ВАРДАР апри и со секое зимање пари од купови квалификации ЛШ па може и ЛШ лига европа сите тие ако се земат пари може да идат пола у ВАРДАР пола кај спонзорот и со тек на време ке си ги врати...Али у македонија ваков спонзор нема да најдеме така да џабе...

uf mnogu mi e jako na dusava koa citam vakvi raboti... ajde vise oficijalno da bide
ajde vardareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Е сега нема распаднати клубови, па да им ги лапнеме играчите како што беше лани случај со Ѓорче

wtf ??
Не шири дезинформации само,Македонија Ѓорче Петров не е распаднат клуб,сеуште постои !!

wtf ??
Не шири дезинформации само,Македонија Ѓорче Петров не е распаднат клуб,сеуште постои !!

Баш чудно баш ја од сигурни извори дознав дека клубот пропаднал:nesum:

wtf ??

Де бе па и ти , јасно се гледа за што сум зборел. лани тимот ви се распадна и сите играчи беа слободни па бевме во можност да ги земеме. Нити ми е гајле дали пак ќе играте нити пак сум имал некоја намера да ви дадам важна улога во мојот пост, туку спомнав околу случувањата со Вардар!

Што бе нашево раководство да не планира Шверцери повторно да почнат да навијаат за Вардар :icon_razz Треба да дојдат тројца шлокотарци, од кои 2 играчи на Сљога, Ментор Идризи и брат му на Неџипи, и Шабани од Победа, како и Бобан Џангаровски од Елбасан.

Што бе нашево раководство да не планира Шверцери повторно да почнат да навијаат за Вардар :icon_razz Треба да дојдат тројца шлокотарци, од кои 2 играчи на Сљога, Ментор Идризи и брат му на Неџипи, и Шабани од Победа, како и Бобан Џангаровски од Елбасан.

Добра идеја бе, може време е да закопаме воени секири. Комити и Шверцери оротодокс брадрс :pos: (KIDDING:icon_mrgr)
Негоооо, нели овој Ментор Идризи потпиша за Пелистер??? :toe:
Засилувањава сами по себе говорат колкави ќе бидат нашите амбиции. За брат му на Неџипи незнам ништо, Шабани е сосема просечен напаѓач, го следев во Работнички кога беше младинец и не е нешто посебно, и од кога почна професионална кариера е право дупе. Џангаровски е малку над нивото но сепак воопшто не е играч кој би можел да ни донесе висок пласман. Само се потврдува мојата констатација дека оваа сезона над 5 место нема теоретски шанси да стигнеме, и тоа 5-тото место ни е во краен случај, а многу поверохатно е дека со ваков тим би биле негде 7-ми или 8-и!

aj dobro e se dvizat rabotive so sreka neka se novite zasiluvanja i NAPRED VARDAR

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom