Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Што претеруваме бе?
Во фанклуб Тетекс,тие нас каури не викаат,никој ништо не им вика..а вие овде се прајте.
За тоа што го натепале детето,бетер ќе ги снајде.
Има тема каде можеш да пријавиш вакви мислења или да преку ПП/профил да известиш дел од надлежните .

Mnogu e interesno sto istata policija sto vadese kalasnikovi na navivackite grupi CPB i F.A , so prst ne gi dopre Nerezanite koisto bea prilicno ubavo naoruzani

Navivackite grupi nemaat vera, koja bila, taka da i komitite kako i sekogas, na pickarski nacin, vo meta im se deca i zeni. Pa i porano se presmetuvaa so zeni, starci i deca.

I sto postignaa so toa, samo problemi, omraza.

Mnogu e interesno sto istata policija sto vadese kalasnikovi na navivackite grupi CPB i F.A , so prst ne gi dopre Nerezanite koisto bea prilicno ubavo naoruzani

A sto ocekuvase ti posle tie 4 povredeni, deca i zeni?!!!

Navivackite grupi nemaat vera, koja bila, taka da i komitite kako i sekogas, na pickarski nacin, vo meta im se deca i zeni. Pa i porano se presmetuvaa so zeni, starci i deca.

Znaci sekogas probuvate na istata karta da napravite meguetnicka netolerancija , no se nadevam deka ovoj pat razumot ke pobedi. Koi se tie zeni i deca sto bile povredeni ? Prasanjeto e samo kogo probuvate da izlazete ? Sebesi ili ?

http://www.time.mk/story_60b7822d79_article_294d9e30c2.html

Еве реален текст за тоа што се случи денес, но според македонските квази-новинари како Сеад Ризвановиќ ова е нарачан текст, што според мене е ИРОНИЧНО што доаѓа од најпродадениот новинар во Македонија после Геровски.

Ова е неговиот Twitter акаунт:

http://twitter.com/sead93

Реалниот текст:
Албанци од Нерези предизвикаа тежок инцидент со навивачката група “Комити“

Албанци од скопската населба Нерези, денеска попладне испровицираа тежок инцидент со навивачи на фудбалскиот клуб “Вардар“.
Тепачката ја иницирале неколку повозрасни Албанци од Нерези, кои натерале неколку деца да маваат со камења и да пцујат по мала група на “Комитите“, кои минувале оттаму, одејќи на фудбалскиот натпревар Македонија Ѓорче Петров-Вардар. Навивачите пееле македонски патриотски песни и претпоставуваат дека тоа било главната причина поради која Албанците од Нерези го предизвикале инцидентот. Откако биле нападнати од неколку малолетници, “Комитите“ возвратиле. Во тепачката четворица Албанци завршиле со тешки повреди во болница, а еден навивач со скршена рака, бидејќи бил удрен со тврд предмет.
За кусо време веднаш се насобрале голема група, наводно “граѓани на Нерези“, а според очевидци поголемиот дел од тие всушност воопшто и не биле од населбата, туку дошле со возила. Насилниците искршиле неколку паркирани автомобили, за што потоа ја обвинија навивачката група. Полицајците, кои биле на местото, воопшто и не се обиделе да ги запрат насилните Албанци.
Навивачите потоа заминале на стадионот во Ѓорче Петров да го бодрат својот клуб.
Во меѓувреме, “граѓаните на Нерези“ се организирале и поставиле блокади на булеварот Партизански одреди, поточно на мостот Обединети Нации. Никој не ги спречил во тоа, иако таму пристигнале и политичари, и градоначалникот на општината Карпош, Стевче Јакимовски, кои само ги користеа телевизиските камери за да сопствена промоција, но и мал број на полицајци. Во тек на разговор со полицијата пратеникот на ДУИ, Сафет Незири, пред објективите на многубројните камери, бил снимен и како се заканува со блокади на улицата.
Кога “Комитите“ требаше да поминат оттаму , “граѓаните на Нерези“ ги чекаа “подготвени“ за судир. Десетици од нив вооружени со ножеви и со метални и дрвени прачки во рацете. Полицајците иако присутни, сепак отсутни. Никој од нив не се ни обидуваше да ги спречи.
Адвокатот на навивачката група “Комити“, Роза Џартовска, за Нетпрес изјави дека десетмина навивачи биле приведени во полициската станица “Карпош“, каде дале детални изјави за случувањето, и за тоа како Албанците од Нерези го предизвикале инцидентот. Таа рече дека само ќе ја пренесе пораката на навивачите дека “Комитите“ не тепаат жени и деца.

Инаку во скопската населба, многу мал дел од населението се Албанци, кои пред неколку години илегално си изградија и џамија таму.

Ооооо кутрите тие секогаш и секаде обесправени,тепани,малтретирани,па мораат они така да се бранат.Многу мирољубиви се,ама секаде и сите нив ги тепаат и малтретираат,а они не дај боже....никого никогаш немаат чепнато.

Овааа приказна секогаш се повторува.

Ако на а1 збореа во наша полза тогаш ќе викавте телевизиите зборуваат невистини а сега ви одговара тоа што го кажуваат а1 и тоа и го мелете вие цело време први почнале да се рчкаат тие од Нерези сакале да признаете или не тоа е :wink: после ќе го јадете па ќе го јадете
и очекував да нападнат некоја поголема група а не 50 луѓе да нападнат 1 срамота

VLORA, Навивачката Група КОМИТИ никогаш не нападнала жени и деца, додека вашите Шверцери непочитувајки ја навивачката култура секојдневно напаѓаат невини цивили на пичкарски начин 10 на 1.

ДО КОГА КЕ ГЛУМИТЕ ЖРТВИ,ДО КОГА ?​

A1 го соопштија истото што го соопштија и Сител, Канал 5 и Алфа, Сител дури и ги навредија Комитите велејки дека жителите на Нерези биле нападнати од Комитите и нивните зулуми . ( зборам за попладневните вести )

Сега Сител шпекулира, едните даваат изјави дека жителите од Нерези го започнале инцидентот, додека адвокатката на н.г. Комити го тврди спортивното .

Поентата ми е дека сите медиуми на ист начин ја пренесоа веста, прво ги осудија Комитите па потоа омекнаа со својата реторика, ќе видиме со какви вести ке излезат А1 и Канал 5 од 23 часот .

VLORA, Навивачката Група КОМИТИ никогаш не нападнала жени и деца, додека вашите Шверцери непочитувајки ја навивачката култура секојдневно напаѓаат невини цивили на пичкарски начин 10 на 1.

ДО КОГА ВАКА КЕ ГЛУМИТЕ ЖРТВИ,ДО КОГА?​
Види типац..немој да се јачиш на женски мн..од сигурни извори знам за инцидентот и не бранам нитуедна страна,...се док се продужи со вакво дивјачење последиците ќе бидат се полоши и полоши..И дај малце засрамете се од тоа шо го пишуете мајко му стара не сте прво одделение па да пишуете коментари од типот "браво комити"..браво за што?

Види типац..немој да се јачиш на женски мн..од сигурни извори знам за инцидентот и не бранам нитуедна страна,...се док се продужи со вакво дивјачење последиците ќе бидат се полоши и полоши..И дај малце засрамете се од тоа шо го пишуете мајко му стара не сте прво одделение па да пишуете коментари од типот "браво комити"..браво за што?

А извини женска вака...што им смета на Албанците што пееле Комитите по пат накај Ѓорче ???
-Не бранам никој јас,само си гледам реално на работите...текстот на претходната страна е реално напишан,ми кажа и другар кој е член на Комити како било.
Значи,пееле Македонски патриотски песни кога доагале накај нас,не знам што има да им смета тоа на “нежните“.
Ако не сакале да слушаат,влези си дома,стај сирење во ушите и не слушај,а не да пракаат некој фаци локални мангупи,да ги врегаат да ги маваат со камења и да бегаат после.

На која црна женска и се јачам, објасни ми те молам ?

КОМИТИ го тераа ,невиното, население на Нерези да провоцираат и први да нападнат ?

Полицијата апси членови на КОМИТИ, додека пред лицето на полицијата Албанците во раце држат шипки, стапови и ножеви ? ПОЛИЦИЈАТА НЕ ИНТЕРВЕНИРА....

Покажи еден пост каде што сум напишал БРАВО КОМИТИ или каде што сум го одобрил денешниот настан?

Лесно е да се пишува кога не си запознаена со настаните и да измислуваш работи, дојди на лице место.

На која црна женска и се јачам, објасни ми те молам ?

КОМИТИ го тераа ,невиното, население на Нерези да провоцираат и први да нападнат ?

Полицијата апси членови на КОМИТИ, додека пред лицето на полицијата Албанците во раце држат шипки, стапови и ножеви ? ПОЛИЦИЈАТА НЕ ИНТЕРВЕНИРА....

Покажи еден пост каде што сум напишал БРАВО КОМИТИ или каде што сум го одобрил денешниот настан?

Лесно е да се пишува кога не си запознаена со настаните и да измислуваш работи, дојди на лице место.
Бев видов, а и слушнав ..и тоа од брат комита. Поздрав

Еве ги пак А1, само друг новинар:

Разулавена толпа од стотина луѓе вечерва претепа скопјанец како одмазда за денешниот инцидент меѓу навивачката група Комити и жителите на Нерези.
За среќа помина само со дупната глава - го спаси еден од само неколкуте полицајци присутни на булеварот Партизански одреди, пред мостот Обединети нации.
Ситуацијата беше навидум мирна се до моментот кога на местото дојде комбе со дваесетина непознати лица. Прво го блокираа патот со комбето, а потоа и со контејнерите што беа во близина. Охрабрени од насилниците, и локалните жители кои претходно изгледаше дека полека се разотидуваат, им се придружија. Заедно со нив, без некоја посебна причина, се пуштија во потера на случајниот минувач. Откако го натепаа повторно се вратија на раскрсницата.
Во блокадата им се придружи уште едно комбе. Ситуацијата за среќа не излезе од контрола целосно. Присутните полицајци повикаа засилување, па за само 2-3 минути неколку коли и комбиња со Алфи и униформирани полицајци се појавија на лице место.

Толпата потоа веднаш се повлече до најблиската зграда. Контејнерите беа веднаш тргнати, а дојде и брза помош да му укаже помош на повредениот. На насилниците на помош во меѓувреме им стигна уште едно комбе полно со млади.За жал, политичарите кои претходно го смируваа населението, не успеаја да го спречат дивеењето по булеварот. Во тие моменти никаде ги немаше. Претходно побараа од премиерот Груевски и министерката Јанкулоска да ги уапсат навивачите кои попладнево нападнале локални жители од Нерези - етнички Албанци.
Инаку до инцидент од поголеми размери вечерва не дојде, бидејќи комитите од мостот обединети нации со полициски кордон, наместо по Партизанска, биле спроведени по кејот на реката Вардар. Претходно навивачите имаа блиска средба.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=112662

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom