Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
ne zema covek sekira ako bi bil kriv,ostaj tie muabeti.Celo vreme vikate Realisti sme,izvinete ama do k.r ste realisti.Za da zemes sekira treba epten da si preteral nesto.Nz so vakov pamet tesko ni se pise,samo sto se rodi huliganska vojna.Bidete podgotveni za sesto:smir:

Имам еден комшија, за се` нешто зема секира и трча да се тепа :)

Јасно дека имало провокации и од едните и од другите, но сепак дотолку преувеличување на работите е претеризам, жени и деца бреј. Кој здрав човек би тепал жена кога пред него има 20 души за да ја докаже машкоста.

so bilo kazalo be,kazuvam toa sto sekoj go videl.Zboruvam so luge do zabi oruzeni Zboruvam za edna ekspresna odmazda so se slucila vecerta,i sto ke gi ima uste mnogu,veruj mi.Ja znam posto sam sum Albanec,tesko prostime

Имам еден комшија, за се` нешто зема секира и трча да се тепа :)

Јасно дека имало провокации и од едните и од другите, но сепак дотолку преувеличување на работите е претеризам, жени и деца бреј. Кој здрав човек би тепал жена кога пред него има 20 души за да ја докаже машкоста.

zdravi ti izgledaat tie sto krsile u naselbata,kazi kakov realizam gledas u ovie postovi

zdravi ti izgledaat tie sto krsile u naselbata,kazi kakov realizam gledas u ovie postovi
Тепачката ја иницирале неколку повозрасни Албанци од Нерези, кои натерале неколку деца да маваат со камења и да пцујат по мала група на “Комитите“, кои минувале оттаму, одејќи на фудбалскиот натпревар Македонија Ѓорче Петров-Вардар.
Да не сакаш да ги остават да ги гаѓаат..

so bilo kazalo be,kazuvam toa sto sekoj go videl.Zboruvam so luge do zabi oruzeni Zboruvam za edna ekspresna odmazda so se slucila vecerta,i sto ke gi ima uste mnogu,veruj mi.Ja znam posto sam sum Albanec,tesko prostime

Абе и ние тешко простуваме,ама мораме да простуваме,не одошто сакаме...
Кој луге до заби наоружани ???
-Дај бе не прај холивудски сценарија,не зезај сеа...не бранам никој,ке кажам и пак,ама реално гледам на работите.
Комитите по пат пееле Македонски патриотски песни...и на некој му сметало тоа,пратил мангупи да ги маваат со камења и да ги провоцираат...Комитите вратиле на провокацијата.
Ако веке не можат да ги гледаат Комитите и не можат да ги слушаат патриотските песни,затвори се дома,стај сирење во уши и кути си...сепак сте во туга држава :):)

acab mi pisa da ne kazuvam prazni muabeti,bilo,kazala bla bla.A sto praite vie celo vreme.Eve iwan posleden so isto mislenje kazuva deka komitite prvi bile provocirani.Ima dokaz za ova NEMA.E ova ti e bilo kazano.A mediumite nemaat vrska,komunsticki se i A1,i Sitel i Kanal5 i site.A vasite prognozi se realni,pa daj u pm otvorete institucija za Halucinaciski Izvestai:tapp:

Одејќи по твојот ,,реализам'', значи типовите се нездрави и сами почнале да тепаат некого без причина?

Ајде едно лично прашање, ти би тепал некого без причина?

@Unique: Да.

acab mi pisa da ne kazuvam prazni muabeti,bilo,kazala bla bla.A sto praite vie celo vreme.Eve iwan posleden so isto mislenje kazuva deka komitite prvi bile provocirani.Ima dokaz za ova NEMA.E ova ti e bilo kazano.A mediumite nemaat vrska,komunsticki se i A1,i Sitel i Kanal5 i site.A vasite prognozi se realni,pa daj u pm otvorete institucija za Halucinaciski Izvestai:tapp:

Прочитај весник што ти пишува,не е ни А1,ни Сител ни Канал 5,пишаел тоа што виделе...:):)

Абе и ние тешко простуваме,ама мораме да простуваме,не одошто сакаме...
Кој луге до заби наоружани ???
-Дај бе не прај холивудски сценарија,не зезај сеа...не бранам никој,ке кажам и пак,ама реално гледам на работите.
Комитите по пат пееле Македонски патриотски песни...и на некој му сметало тоа,пратил мангупи да ги маваат со камења и да ги провоцираат...Комитите вратиле на провокацијата.
Ако веке не можат да ги гледаат Комитите и не можат да ги слушаат патриотските песни,затвори се дома,стај сирење во уши и кути си...сепак сте во туга држава :):)

ova ti se vika RELIZAM.Razbudi se decko,dolgo si ziveel sonuvajki:nesum:

со кои сакаш зборувај и немој да се закануваш многу да не ве снајде обратното

Мори девојче, оди еднаш на стадион кога игра клуб на твоите сонародници и ќе видиш дека немаат никаква песна за подршка на својот клуб, туку само некои пароли со кои се вреѓаат македонците. Ама шо да ти зборам, ќе пораснеш, ќе видиш.

Отказ за Пане Блажевски, Марио Вујовиќ нов тренер на Вардар

http://www.sportnet.com.mk/

Не знам зошто би го менувале Пане заради пораз од 5-0. Нешто друго најверојатно е проблемот. Плус, Вардар играше добро додека не му досудија два пенала за 3 минути, и прими гол на смешка. После тоа се отворија, дадоа автогол сосема случајно.

Уствари дечките не беа толку слаби, ама целиот ден вчера беше малерозен. Провокации во Нерези, уапсени навивачи пред сама утакмица, малер пенали... ма лош ден едноставно.
kama напиша:
Мори девојче, оди еднаш на стадион кога игра клуб на твоите сонародници и ќе видиш дека немаат никаква песна за подршка на својот клуб, туку само некои пароли со кои се вреѓаат македонците. Ама шо да ти зборам, ќе пораснеш, ќе видиш.
Малечок, ај бе глеј си у тапата и не се мешај кај шо не ти е место. Да си гледал една утакмица и да си слушал што пеат навивачите немаше да пишуваш глупости. А можеш и линкот да го кликнеш, покрај наменски песни за двете најривалски екипи на Вардар, ќе најдеш токму песни за Вардар.

Гледав на ТВ вести, незнам на која програма беше. Незнам што точно се случило и кој почнал прв, ама еден од Нерези демек оправа нешто, “тешко ќе биде ако го изгубиме трпението ние албанците“. Ај тоа, но што ќе биде ако го изгубиме ние трпението, тоа сакам да знаем!
До кога со вакво понашање незнам. У своја држава ќе ми каже дали да пеем за своја држава или не! Бреее!! Ако нејќе да слуша, добро кажа АЦАБ нека затне ушите и нека трае дома, а не уште со камења да фрлаат.

Извини, на кој клуб мислиш? И мислам дека од ова мори нема потреба нели:smir:
и среди си го постот пошо стварно не ти го разбирам..

Уште три македонски клубови се под истрага за вкупно четири нивни натпревари одиграни во рамките на натпреварувањата организирани од УЕФА.
Ова во Скопје го објави главниот инспектор на УЕФА Герхард Капл по средбата со македонската министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска.
Капл прецизираше дека под истрага е кумановската екипа Миланоо за натпревар одигран во јули годинава и скопски Вардар за натпревар одигран пред две години.
Под истрага е и Работнички од Скопје за два натпревари, но не е прецизирано за кој период се однесува.
Истрагата за овие натпревари е во тек и доколку бидат утврдени нерегуларности, досиеата ќе бидат испратени до македонските власти, а ќе бидат превземени и соодветни мерки, рече Капл.
Воедно, тој денеска на македонските органи им го предаде досието за случајот Победаа, која доби суспензија од осум години за настап во еврокуповите.
Истражуваме неколку случаи во Македонија, а во еден случај веќе бевме успешни, изјави Капл по средбата со министерката Јанкуловска.
Тој информираше дека Апелационото тело на УЕФА и ја потврди казната на прилепска Победа, која што вложила жалба пред арбитражен суд во Лозана, но тоа не го одложува извршувањето на изречените санкции.
Министерката Јанкуловска рече дека вмешаните во манипулациите во фудбалот ќе одговараат според македонските закони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom